ΓIΩΡΓΟΣ ΤΡΑΓΚΑΣ: Πάνω από 100 εκατ. ευρώ η περιουσία του- Δεσμεύεται και «παγώνει» ο διαμοιρασμός στους κληρονόμους

Στη δέσμευση του συνόλου των περιουσιακών στοιχείων και των τραπεζικών καταθέσεων του δημοσιογράφου Γιώργου Τράγκα προχωρά η Αρχής Καταπολέμησης Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσιογραφικές πληροφορίες.

Κάθε διαδικασία διαμοιρασμού της «αμύθητης» περιουσίας του, στη σύζυγό του και τα δύο παιδιά του από τους ισάριθμους προηγούμενους γάμους, που αποτιμάται συνολικά σε πάνω από 100.000.000 ευρώ καθώς οι αρμόδιες αρχές ελέγχουν εάν και κατά πόσο υπήρξε «ξέπλυμα βρώμικου χρήματος», αδίκημα που διώκεται σε βαθμό κακουργήματος. Να σημειωθεί ότι ανάμεσα στα άλλα περιουσιακά στοιχεία του δημοσιογράφου, συγκαταλέγονται 17 υπερπολυτελή ακίνητα στην Ελλάδα, στη Γαλλία και στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η Αρχή Καταπολέμησης Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες έχει ζητήσει τη συνδρομή και αντίστοιχων υπηρεσιών στις Ηνωμένες Πολιτείες και στο Μονακό, ενώ ερευνάται και ο τρόπος με τον οποίον γινόταν η οικονομική διαχείριση των εταιρειών, κάποιες εκ των οποίων ήταν στο όνομα της τελευταίας συζύγου του, Μαρίας Καρρά. Σε ιδιόχειρο σημείωμα του Γιώργου Τράγκα, το οποίο έφερε στο «φως» το STAR ο δημοσιογράφος αναφερόταν στη διαθήκη του και πώς θα μοιραστεί στα μέλη της οικογένειάς του.

«Εγώ, ο Γιώργος Τράγκας του Ιωάννη και της Ευθυμίας θέλω το ακίνητο περιουσιακό μου στοιχείο στην Αμερική, δηλαδή το διαμέρισμα των 166 τ.μ. αξίας 4.040.000 ευρώ που βρίσκεται στον ουρανοξύστη Olympic Tower στην 5η Λεωφόρο του Μανχάταν στη Νέα Υόρκη να μοιραστεί 50% στη σύζυγό μου Μαρία Καρρά και 50% στον γιο μου Ιωάννη Τράγκα».

Για τους τραπεζικούς λογαριασμούς στις ΗΠΑ, ο Γιώργος Τράγκας, θέλει το 30% να πάει στον γιο του Φρέντυ, το 35% στη σύζυγό του και το 35% στον γιο του Γιάννη. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ δεν υπάρχει κάποια αναφορά για τα ακίνητα στο Μαϊάμι και στο Λας Βέγκας, ενώ για την υπόλοιπη περιουσία στην Ελλάδα ζητάει να μοιραστεί με βάση το ελληνικό δίκαιο.

Για τους τραπεζικούς λογαριασμούς στο Μονακό θέλει να μοιραστούν:

  • 25% στη σύζυγό μου
  • 25% στον Γιάννη Τράγκα
  • 25% στον Φρέντυ Τράγκα

Από το 25% που απομένει ο Γιώργος Τράγκας ζητάει να δοθούν:

  • 100.000 ευρώ στην Εκκλησία της Ελλάδος
  • 50.000 ευρώ στον σύλλογο Ελπίδα
  • 30.000 ευρώ στην Ελληνική Φιλοζωική Εταιρεία
  • 50.000 ευρώ στο Φιλανθρωπικό Ίδρυμα της Πριγκίπισσας Σαρλίν στο Μονακό
  • 30.000 ευρώ στον αστυνομικό που ήταν στην προστασία του
  • 20.000 ευρώ στη γυναίκα που φρόντιζε το σπίτι

Το ποσό που θα μείνει θα μοιραστεί 35% στον Φρέντυ Τράγκα, 35% στον Γιάννη Τράγκα και 30% στη Μαρία Καρρά.

Hot this week

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟ ΛΕΜΕΣΟΥ: Έξι εβδομάδες χωρίς πισίνα – Οι ζημιές που φέρνει στο φως η θεομηνία

Σε αγώνα δρόμου για την αποκατάσταση του Ολυμπιακού Κολυμβητηρίου...

ΟΚΥπΥ:Μια ένεση την εβδομάδα ή τον μήνα για την εξάρτηση από οπιοειδή – Νέα θεραπεία στην Κύπρο

Μια νέα θεραπευτική επιλογή για τα άτομα που αντιμετωπίζουν...

VOLVO: Εξελίσσει την ασφάλεια με αυτοκίνητα που επικοινωνούν μεταξύ τους

Ένα ακόμη σημαντικό βήμα στον τομέα της ενεργητικής ασφάλειας...

ΒΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ:Πέφτει σταδιακά η θερμοκρασία

Αλλάζει το σκηνικό του καιρού από το απόγευμα όπου...

Το Toyota C-HR συμπληρώνει δέκα χρόνια με 2,1 εκ. αυτοκίνητα στους δρόμους

Από το 2016 μέχρι σήμερα το Toyota C-HR εξελίχθηκε...

Topics

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟ ΛΕΜΕΣΟΥ: Έξι εβδομάδες χωρίς πισίνα – Οι ζημιές που φέρνει στο φως η θεομηνία

Σε αγώνα δρόμου για την αποκατάσταση του Ολυμπιακού Κολυμβητηρίου...

VOLVO: Εξελίσσει την ασφάλεια με αυτοκίνητα που επικοινωνούν μεταξύ τους

Ένα ακόμη σημαντικό βήμα στον τομέα της ενεργητικής ασφάλειας...

ΒΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ:Πέφτει σταδιακά η θερμοκρασία

Αλλάζει το σκηνικό του καιρού από το απόγευμα όπου...

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ: Ετήσια επιστημονική διάλεξη στη μνήμη του Δρος Νίκου Ιωάννου

Η Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Λευκωσίας διοργανώνει τη Δευτέρα,...

ΠΥΡΟΒΟΛΙΣΜΟΙ ΚΑΙ ΚΑΤΑΔΙΩΞΗ ΣΤΗ ΛΕΜΕΣΟ: Στο Δικαστήριο ο 34χρονος μετά την επεισοδιακή σύλληψη

Επεισοδιακή καταδίωξη εκτυλίχθηκε τα ξημερώματα στη Λεμεσό, με την...

Related Articles

Popular Categories