ΓAΛΛΙΑ: Ισλαμιστές απειλούν να αποκεφαλίσουν τη δημοσιογράφο Οφελί Μενιέ (Φώτο)

Δέχεται απειλές για τη ζωή της μετά την παρουσίαση ντοκιμαντέρ για την επιρροή του ριζοσπαστικοποιημένου Ισλάμ στη γαλλική κοινωνία.

Η Γαλλίδα δημοσιογράφος δέχεται απειλές για τη ζωή της μετά την παρουσίαση ντοκιμαντέρ για την επιρροή του ριζοσπαστικοποιημένου Ισλάμ στη γαλλική κοινωνία. Η σκιά της έχει γίνει τις τελευταίες ώρες μια ομάδα αστυνομικών. Η 34χρονη Οφελί παρουσίασε πρόσφατα ένα ντοκιμαντέρ, υπό τον τίτλο: «Zone Interdite» (Απαγορευμένη Ζώνη), σχετικά με τον τρόπο με την επιρροή του ριζοσπαστικοποιημένου Ισλάμ στη γαλλική κοινωνία.Στο ντοκιμαντέρ εμφανίζεται σε ένα εστιατόριο όπου δίνονται στις γυναίκες καμπίνες για να φάνε μακριά από τους άνδρες και ένα κατάστημα παιχνιδιών που πουλά απρόσωπες κούκλες για να συμμορφωθεί με τις αυστηρές ερμηνείες του Ισλάμ που απαγορεύουν την απεικόνιση χαρακτηριστικών του προσώπου.

Σε ένα κλιπ που κοινοποιήθηκε στην επίσημη σελίδα του Zone Interdite στο Twitter, ο ειδικός στο ριζοσπαστικό Ισλάμ, ο καθηγητής Bernard Rougier κρατά τις απρόσωπες κούκλες και τα αρκουδάκια καθώς εξηγεί: «Είναι ένας τρόπος να δείξετε ότι από την παιδική σας ηλικία, θα είστε καλύτερος μουσουλμάνος από τους άλλους και υπονοεί ότι οι άλλοι δεν είναι καλοί ή αληθινοί μουσουλμάνοι.

«Και λοιπόν είναι η εισαγωγή μιας ιδεολογικής αρχής στον κόσμο της παιδικής ηλικίας…με αυτή την έννοια είναι αρκετά ανησυχητικό, ναι», λέει. Το βίντεο με κρυφή κάμερα δείχνει τον μυστικό ρεπόρτερ να πηγαίνει στα καταστήματα που πουλάνε τις κούκλες, τα οποία προσφέρουν επίσης βιβλία με τις ίδιες εικόνες. Μίλησε επίσης με την Amine Elbahi, 26 ετών, μια μουσουλμάνα δικηγόρο από το Roubaix που βοήθησε να αποκαλυφθεί το εκπαιδευτικό ίδρυμα που έλαβε 53.000 λίρες από δημόσιο χρήμα για να διδάξει φτωχά παιδιά, αλλά κατηγορήθηκε ότι διέδιδε ισλαμικές διδασκαλίες. Η Elbahi μίλησε κατά της επιρροής του ριζοσπαστικού Ισλάμ στην ταινία και τώρα χαρακτηρίστηκε «άπιστη» και απειλήθηκε με αποκεφαλισμό.

«Με απειλούν με αποκεφαλισμό, σκίσιμο, επίθεση, επειδή έκανα μια ομιλία αλήθειας με ακάλυπτο το πρόσωπό μου, και συγκεκριμένα για την αδράνεια του δημάρχου της κομμούνας μου», είπε ο Elbahi.

https://twitter.com/M6/status/1484571492985806855?s=20&t=znrU-yE-POejf-iufVG_Sw

Ο Έρικ Ζέμουρ, ακροδεξιός σχολιαστής και αντίπαλος του Μακρόν, ο οποίος έχει καταδικαστεί δύο φορές για εγκλήματα μίσους για δηλώσεις σχετικά με το Ισλάμ, έσπευσε να στηρίξει τη Μενιέρ αφού αποκαλύφθηκε ότι είχε απειληθεί. «Η Οφελί βρίσκεται σε θανάσιμο κίνδυνο», έγραψε στο Twitter το Σάββατο, καθώς το ντοκιμαντέρ άρχισε να συγκεντρώνει ευρεία προσοχή. «Αυτό συμβαίνει όταν δείχνεις στους Γάλλους τον εξισλαμισμό της χώρας μας. Εκατομμύρια πατριώτες την ευχαριστούν για το θάρρος της».

Πηγή:e-radio

Hot this week

ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΣ: 34χρονος συνελήφθη για βίαιη επίθεση σε 18χρονο και 30χρονο – Σοβαρά τραυματισμένος ένας εκ των θυμάτων

Στη σύλληψη και την οκταήμερη κράτηση 34χρονου προχώρησαν οι...

ΛΑΡΝΑΚΑ: Στο δρόμο οι πολίτες για το λιμάνι και τη μαρίνα – Κάλεσμα Βύρα για μαζική κινητοποίηση

Σε τροχιά έντασης μπαίνει το ζήτημα της ανάπτυξης του...

«ΓΚΟΛ ΣΤΗ ΣΥΜΠΕΡΙΛΗΨΗ»: Από την Coca-Cola και το Ίδρυμα Χρίστου Στέλιου Ιωάννου

Το Κύπελλο Coca-Cola στέλνει και φέτος το μήνυμα ότι...

Topics

ΝΥΧΤΑ ΣΑΡΩΤΙΚΩΝ ΕΛΕΓΧΩΝ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ: Συλλήψεις και επίθεση εναντίον αστυνομικού

Σε δώδεκα συλλήψεις προχώρησε η Αστυνομία κατά τη διάρκεια...

KΑΙΡΟΣ: Τοπικές νεφώσεις με πιθανές βροχές και καταιγίδες σε ορεινά και εσωτερικό

Τοπικές αυξημένες νεφώσεις οι οποίες αναμένεται να δώσουν μεμονωμένες...

Related Articles

Popular Categories