ΓΥΝΑΙΚΕΣ: Δεν είναι πιο συναισθηματικές από τους άνδρες- Τι δείχνει νέα έρευνα

Σε αντίθεση με τα ευρέως διαδεδομένα στερεότυπα για το φύλο και τις συναισθηματικές διακυμάνσεις, οι γυναίκες δεν είναι πιο συναισθηματικές από τους άνδρες, σύμφωνα με ερευνητές από το University of Michigan.

Συναισθήματα όπως ο ενθουσιασμός, η νευρικότητα και η δύναμη συχνά ερμηνεύονται διαφορετικά αναφορικά με τα δύο φύλα. Επίκεντρο της μελέτης των ερευνητών του Πανεπιστημίου του Μίσιγκαν αποτέλεσε το ερώτημα «τι σημαίνει να είσαι συναισθηματικός» και τα ευρήματά τους διαλύουν τις προκαταλήψεις. Για παράδειγμα, εάν περιέγραφε κανείς έναν άνδρα βάσει της συναισθηματικής του διακύμανσης κατά την διάρκεια ενός αθλητικού γεγονότος, πιθανότατα θα χρησιμοποιούσε τον προσδιορισμό «παθιασμένος». Αλλά μια γυναίκα της οποίας τα συναισθήματα αλλάζουν λόγω οποιουδήποτε γεγονότος, ακόμη και αν υπάρξουν παράγοντες που προκαλούν αυτήν την αλλαγή, πιθανότατα να θεωρηθεί και ως εκ τούτου να χαρακτηριστεί «παράλογη», επισημαίνει η ανώτερη συγγραφέας της μελέτης δρ Adriene Beltz και επίκουρη καθηγήτρια ψυχολογίας.

Οι ερευνητές παρακολούθησαν 142 άνδρες και γυναίκες για 75 ημέρες για να μάθουν περισσότερα για τα καθημερινά τους συναισθήματα, θετικά και αρνητικά. Οι γυναίκες χωρίστηκαν σε τέσσερις ομάδες: μία με κανονικό εμμηνορροϊκό κύκλο και τρεις άλλες με τις γυναίκες να χρησιμοποιούν διαφορετικές μορφές αντισυλληπτικών. Οι ερευνητές εντόπισαν διακυμάνσεις στα συναισθήματα με τρεις διαφορετικούς τρόπους και στη συνέχεια συνέκριναν τα φύλα.

Βρήκαν ελάχιστες έως καθόλου διαφορές ανάμεσα στους άνδρες και τις διαφορετικές ομάδες από γυναίκες, υποδηλώνοντας ότι τα συναισθήματα των ανδρών κυμαίνονται στον ίδιο βαθμό με τα συναισθήματα των γυναικών.

«Δεν βρήκαμε επίσης σημαντικές διαφορές μεταξύ των ομάδων γυναικών, καθιστώντας σαφές ότι τα συναισθηματικά υψηλά και χαμηλά οφείλονται σε πολλές επιρροές και όχι μόνο στις ορμόνες» επισημαίνουν οι ερευνητές.

Πηγή: in.gr

Hot this week

Το Škoda Karoq έφτασε το ένα εκατομμύριο μονάδες παραγωγής

Ακόμα ένα σημαντικό ορόσημο για την Škoda Auto. Το...

Περισσότερη πρόσφυση και 480 ίπποι για τη νέα BMW M2 με M xDrive

Η BMW M GmbH ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο στην...

9η Εβδομάδα Ασφαλούς Παιχνιδιού: Παίξε με όρια, παίξε με ασφάλεια

Η Εθνική Αρχή Στοιχημάτων (ΕΑΣ) διοργανώνει την 9η Εβδομάδα...

Η «ΠΙΝΤΑ»: Η μαθητική παράδοση των τελευταίων δέκα χρόνων στην Κύπρο – Πώς ξενύχτησαν οι τελειόφοιτοι πριν από το πρώτο κουδούνι

Με τα χθεσινοβραδινά περιστατικά να αποτελούν το πρώτο «καμπανάκι»...

Topics

Το Škoda Karoq έφτασε το ένα εκατομμύριο μονάδες παραγωγής

Ακόμα ένα σημαντικό ορόσημο για την Škoda Auto. Το...

Περισσότερη πρόσφυση και 480 ίπποι για τη νέα BMW M2 με M xDrive

Η BMW M GmbH ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο στην...

9η Εβδομάδα Ασφαλούς Παιχνιδιού: Παίξε με όρια, παίξε με ασφάλεια

Η Εθνική Αρχή Στοιχημάτων (ΕΑΣ) διοργανώνει την 9η Εβδομάδα...

Ηλεκτρονική Απάτη: το κόστος στο πορτοφόλι και στην ψυχική σας ηρεμία

Αν αύριο ανακαλύπτατε ότι κάποιος απέκτησε πρόσβαση στους λογαριασμούς...

ΣΤΟΥΣ 39°C Ο ΥΔΡΑΡΓΥΡΟΣ: «Καμίνι» σήμερα η Κύπρος – Μικρή ανάσα από αύριο

Στο… φουλ ανεβαίνει σήμερα η θερμοκρασία στην Κύπρο, με...

ΠΟΠΗ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΥ: Πότε θα τελεστεί η εξόδιος ακολουθία – Η τελευταία της επιθυμία

Με μια τελευταία επιθυμία που αποτυπώνει τον δικό της...

Related Articles

Popular Categories