ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΛΑΡΝΑΚΑΣ: Για εσφαλμένη είδηση μιλά σε ανακοίνωση του το Υπουργείο Παιδείας για τις αποβολές των μαθητών

Εσφαλμένη είδηση είναι οι αποβολές των μαθητών στο Γυμνάσιο της Λάρνακας διευκρινίζει ότι είναι το Υπουργείο Παιδείας σε επίσημη ανακοίνωση του.

Η ανακοίνωση κάνει λόγο για εσφαλμένη είδηση και παραπλανητικές εντυπώσεις, τονίζοντας ότι η πρώτη ημέρα της σχολικής χρονιάς κύλησε ομαλά και με δεδομένη τη στελέχωση και όλες τις άλλες προετοιμασίες που έγιναν έγκαιρα, τα σχολεία έχουν ξεκινήσει αμέσως τη λειτουργία τους και μπορούν να αφιερωθούν απερίσπαστα στο έργο τους.

«Με δεδομένες τις βελτιωμένες υγειονομικές συνθήκες και χωρίς την ανάγκη δραστικών μέτρων προστασίας, το σχολείο μπορεί να επικεντρωθεί απερίσπαστα στην κύρια αποστολή του, που είναι η διδασκαλία, η μάθηση, η καλλιέργεια δεξιοτήτων και η ανάπτυξη της προσωπικότητας των μαθητών και μαθητριών».

Όσον αφορά ορισμένα δημοσιεύματα και αναφορές σε μέσα ενημέρωσης για αποβολές μαθητών σε γυμνάσιο της επαρχίας Λάρνακας, το Υπουργείο σημειώνει ότι «αυτό δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα, αφού δεν υπήρξε αποβολή μαθητών/τριών στο συγκεκριμένο σχολείο και πρόκειται για εσφαλμένη είδηση. Οι παραπλανητικές εντυπώσεις που μπορεί να δημιουργούνται δεν αλλάζουν την εικόνα της ομαλής λειτουργίας σήμερα πέραν των 120 σχολείων παγκυπρίως. Γι’ αυτό τον λόγο δεν υπάρχει περιθώριο σχολιασμού».

Ταυτόχρονα, δεν έχει παρουσιαστεί οποιαδήποτε αναφορά ή παράπονο από γονείς του συγκεκριμένου σχολείου προς τις Υπηρεσίες του Υπουργείου. Γενικότερα, το ΥΠΑΝ υπενθυμίζει ότι, εφόσον οι γονείς ή κηδεμόνες αντιμετωπίζουν κάποιο θέμα ή έχουν να υποβάλουν παράπονο, απευθύνονται στα Επαρχιακά Γραφεία ή στην αντίστοιχη Διεύθυνση Εκπαίδευσης του Υπουργείου και τότε αυτό εξετάζεται».  

Να θυμίσουμε, ότι οι γονείς από το πρωϊ είναι έξαλλοι με τις αποβολές δεκάδων μαθητών στο Γυμνάσιο Πετράκη Κυπριανού οι οποίοι εξαπέλυσαν πυρά κατά του Υπουργείου Παιδείας, αποδίδοντας του τη μέγιστη ευθύνη, για λήψη μέτρων προς επίλυση του θέματος. Το πρωϊ έγινε λόγος για 60 αποβολές μαθητών του Γυμνασίου όταν ο διευθυντής θεώρησε πώς η εμφάνισή τους δεν ήταν η πρέπουσα.

Hot this week

ΛΕΜΕΣΟΣ: Εθελόντρια της δράσης «Νερό και Χρώμα» δηλώθηκε ελλείπουσα-Έκκληση της ομάδας της -(Φώτο)

Σε αγωνιώδη έκκληση για τον εντοπισμό της 41χρονης Στέφανης...

ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΚΡΙΒΕΙΑΣ: Ποιοι θα δουν ελάφρυνση – Τι αλλάζει σε ρεύμα, τρόφιμα, θέρμανση και επιδόματα

Μια σειρά από μέτρα που αγγίζουν άμεσα την καθημερινότητα...

ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΗΕ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΦΛΙΤΖΑΝΙ ΜΑΣ: Γιατί η Παγκόσμια Ημέρα Καφέ δεν είναι μόνο γιορτή

Η 1η Οκτωβρίου αποκτά φέτος μια ιδιαίτερη σημασία για...

LIDL WELLNESS CAMP 2026: Μια βιωματική εμπειρία υγείας, ευεξίας και καλύτερης ποιότητας ζωής για όλους!

Για 7η συνεχόμενη χρονιά, η Lidl Κύπρου προσφέρει στο...

Topics

Related Articles

Popular Categories