fbpx
18.8 C
Nicosia
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024
Value betting by RebelBetting - the easiest way to make money on sports
ΑρχικήNEWSΓΟΝΕΙΣ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΕ ΜΕΤΑΜΟΣΧΕΥΣΗ ΝΕΦΡΟΥ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΕ ΣΟΒΑΡΕΣ ΝΕΦΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΠΑΘΗΣΕΙΣ: Εκφράζουν...

ΓΟΝΕΙΣ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΕ ΜΕΤΑΜΟΣΧΕΥΣΗ ΝΕΦΡΟΥ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΕ ΣΟΒΑΡΕΣ ΝΕΦΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΠΑΘΗΣΕΙΣ: Εκφράζουν την αντίθεση τους για την απομάκρυνση του Παιδονεφρολόγου από το Μακάρειο Νοσοκομείο

-

Αντίθετοι είναι οι γονείς  των παιδιών με μεταμόσχευση νεφρού και που αντιμετωπίζουν σοβαρές νεφρολογικές παθήσεις σχετικά με την απομάκρυνση του παιδονεφρολόγου που αποφασίστηκε από  το Υπουργείο Υγείας, λόγω πειθαρχικής έρευνας στο Μακάρειο Νοσοκομείο.

Γι’ αυτό τον σκοπό δημιουργήθηκε σελίδα στα κοινωνικά δίκτυα με στόχο οι γονείς να δείξουν την αντίθεση τους, εκφράζοντας παράλληλα με λύπη ότι με την απομάκρυνση του, Παιδονεφρολόγου, δημιουργείται τεράστιο κενό και ότι ο συγκεκριμένος ιατρός είναι μοναδικός στο είδος του, λόγω της πολυετής και τεράστιας εμπειρίας που διαθέτει. Το κύμα συμπαράστασης προς το πρόσωπο του ιατρού είναι καθολική αφού μέσα από τη συγκεκριμένη σελίδα τόσο οι γονείς όσο και άλλοι συνάδελφοι του εκφράζουν τη αμέριστη συμπαράσταση τους προς το πρόσωπο του.

«Σε συνέχεια των τελευταίων ανακοινώσεων του Υπουργείου Υγείας ότι έχουν γίνει διευθετήσεις από πλευράς τους για την κάλυψη του κενού, που έχει δημιουργηθεί με την διαθεσιμότητα του Παιδονεφρολόγου του Μακάρειου Νοσοκομείου και κανένα παιδί δεν θα μείνει χωρίς την απαιτούμενη ιατρική φροντίδα, ως γονείς παιδιών με μεταμόσχευση νεφρού και παιδιών με σοβαρές νεφρολογικές παθήσεις εκφράζουμε την έντονη διαφωνία, απαρέσκεια και απογοήτευση για τις λύσεις που βρήκε το Υπουργείο Υγείας οι οποίες συνιστούν προχειρότητες, λύσεις ανάγκης για να καλύψουν το κενό και οι οποίες σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την εξειδικευμένη ιατρική φροντίδα την οποία λάμβαναν μέχρι πρότινος τα μεταμοσχευμένα παιδιά μας από τον Παιδονεφρολόγο τους, ο οποίος για ακόμη μία φορά τονίζουμε ότι είναι ο μοναδικός στο είδος του και διαθέτει πολυετή και τεράστια εμπειρία με διεθνή αναγνώριση στην παρακολούθηση παιδιατρικών νεφρολογικών παθήσεων, όπως επίσης και στην παρακολούθηση μεταμοσχευμένων παιδιών.

Ξεκαθαρίζουμε ότι δεν είμαστε αντίθετοι στη διαλεύκανση της θλιβερής υπόθεσης του άτυχου παιδιού και εκφράζουμε την συμπάθεια μας προς την οικογένεια. Το ερώτημα όμως που τίθεται, τι σκοπούς εξυπηρετεί η απομάκρυνση του συγκεκριμένου ιατρού από το Μακάρειο Νοσοκομείο όπου κατέχει συστημική θέση και η μακρόχρονη απουσία του θέτει δυνητικά σε κίνδυνο την υγεία των παιδιών μας; Τι νόημα έχει η απομάκρυνση του γιατρού τη δεδομένη στιγμή, αφού η πειθαρχική έρευνα που όρισε το Υπουργείο έχει ολοκληρωθεί εδώ και μήνες και ολόκληρος ο φάκελος της υπόθεσης βρίσκεται πλέον στην αστυνομία. Πως θα διαταραχτεί η διαδικασία της έρευνας με την παρουσία του γιατρού, όπως άλλωστε επιτάσσει το δημόσιο συμφέρον στα σημαντικά του ιατρικά καθήκοντα;

Για ακόμη μία φορά κρούουμε τον κώδωνα του κινδύνου προς τον Υπουργό Υγείας και τον προειδοποιούμε ότι η εισήγησή του να απομακρύνει τον γιατρό των παιδιών μας είναι εσφαλμένη και επικίνδυνη, καθώς θέτει σε άμεσο κίνδυνο τις ζωές των παιδιών μας. Καλούμε τον Υπουργό Υγείας έστω και την υστάτη πριν να είναι αργά, να αντιληφθεί την σοβαρότητα και κρισιμότητα της κατάστασης. Σε καμία περίπτωση δεν επιθυμούμε να θίξουμε τους γιατρούς, τους οποίους βρήκε το Υπουργείο Υγείας για να καλύψουν το κενό, όμως από την άλλη σε καμία περίπτωση δεν θα δεχτούμε τα παιδιά μας να τύχουν παρακολούθησης από γιατρούς, οι οποίοι δεν διαθέτουν την απαιτούμενη εμπειρία στην παρακολούθηση σοβαρών παιδιατρικών νεφρολογικών παθήσεων και ιδιαίτερα στην διαχείριση μεταμοσχευμένων παιδιών.

Το Υπουργείο Υγείας με τις ενέργειες του δημιουργεί την πιθανότητα διάπραξης ιατρικής αμέλειας εις βάρος των μεταμοσχευμένων παιδιών μας, αγνοώντας τις πιθανές επιπλοκές που ενδέχεται να δημιουργηθούν και να θέσουν σε άμεσο κίνδυνο την ζωή τους, από την στέρηση του δικαιώματος τους στην λήψη εξειδικευμένης ιατρικής φροντίδας από τον έμπειρο Παιδονεφρολόγο τους, ο οποίος από τις πρώτες μέρες της γέννησης τους τα παρακολουθεί ανελλιπώς στην Παιδιατρική Κλινική του Μακάρειου Νοσοκομείου, η οποία αποτελεί το σημείο αναφοράς παγκύπρια για την παρακολούθηση παιδιατρικών νεφρολογικών παθήσεων.

Πρόκειται για παιδιά, των οποίων η ζωή κερδήθηκε με πολλές θυσίες, η ζωή των μοσχευμάτων τους κρέμεται από μία κλωστή και σε καμία περίπτωση δεν θα επιτρέψουμε να τύχουν πειραματισμών. Θέτουμε προ των ευθυνών της την πολιτεία, να αναλογιστεί τις συνέπειες που πιθανότατα θα προκύψουν από τη στέρηση της συνεχούς καθοδήγησης από τον άριστα καταρτισμένο με πολυετή εμπειρία Παιδονεφρολόγο τους. Καλούμε τον Υπουργό Υγείας να μας απαντήσει εάν μας διασφαλίζει ότι οι ζωές των παιδιών μας δεν τίθενται σε κίνδυνο από την εισήγησή του, η οποία έγινε τελικά αποδεκτή από την ΕΔΥ να απομακρύνει τον γιατρό τους.  Τον καλούμε να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων και να δράσει τάχιστα για την άρση της διαθεσιμότητας του γιατρού, καθώς αυτό επιτάσσει το δημόσιο συμφέρον.

Γονείς παιδιών με μεταμόσχευση νεφρού και παιδιών με σοβαρές νεφρολογικές παθήσεις

15/10/2022»

- Advertisment -

πρεπει να διαβασετε: