19.2 C
Nicosia
Τρίτη, 22 Οκτωβρίου, 2024
Value betting by RebelBetting - the easiest way to make money on sports
ΑρχικήNEWSΓΙΩΡΓΟΣ ΘΕΟΦΑΝΟΥΣ: «ΔΙΚΑΣΤΗΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ, ΚΑΚΟΠΟΙΟΥΣΕ ΕΞΑΧΡΟΝΟ ΠΑΙΔΙ» (βίντεο)

ΓΙΩΡΓΟΣ ΘΕΟΦΑΝΟΥΣ: «ΔΙΚΑΣΤΗΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ, ΚΑΚΟΠΟΙΟΥΣΕ ΕΞΑΧΡΟΝΟ ΠΑΙΔΙ» (βίντεο)

-

Για την σεξουαλική παρενόχληση και σε αποκαλύψεις που αφορούν την Κύπρο μίλησε ο Γιώργος Θεοφάνους. Ο Κύπριος μουσικοσυνθέτης σχολίασε τα γεγονότα της επικαιρότητας αποκαλύπτοντας ότι η Λυδία Σέρβου, η οποία κατήγγειλε δημόσια γνωστό συνθέτη, ήταν συνεργάτιδα του στο μουσικό εργαστήριο που έχει ο ίδιος.

Ο Κύπριος μουσικοσυνθέτης βρέθηκε στην πρωινή εκπομπή του Αντ-1 «Το Πρωινό», με τη Φαίη Σκορδά και τον Γιώργο Λιάγκα επισημαίνοντας ότι δεν γνώριζε την ιστορία με τη Λυδία «Δεν τη γνώριζα την ιστορία. Η Λυδία είναι ένας εξαιρετικά μορφωμένος και σωστός άνθρωπος. Έχει ανάγκη να το πει. Το έκανε. Δεν σου κρύβω ότι κι εμένα με προβληματίζει αυτό που γίνεται με την τηλεόραση. Πρέπει να στήνουμε τηλεδικαστήρια; Από την άλλη η τηλεόραση είναι ένα πάρα πολύ δυνατό μέσο. Θέλει βήμα ο άλλος. Το βήμα πολλές φορές παρεξηγείται». 

Να επισημαίνουμε ότι ο Κύπριος συνθέτης είναι εδώ και δώδεκα χρόνια πρέσβης του «Hope for children». Στην εκπομπή αποκάλυψε ότι στην Ελλάδα δεν υπάρχουν σχετικοί νόμοι για την κακοποίηση του παιδιού, όπως είναι στην Κύπρο. «Προσπαθούσαμε να φέρουμε εδώ νόμους που στην Κύπρο έχουν ψηφιστεί. Δυστυχώς κάποιοι από τους βουλευτές δεν έκαναν τίποτα για αυτό. Πολλές φορές έχουμε βρεθεί μπροστά σε πόρτες θυτών που ήταν δικαστές, γυμναστές, καθηγητές».

Μάλιστα, αποκάλυψε περίπτωση που είχε συμβεί στη Λεμεσό όταν μια νηπιαγωγός επικοινώνησε μαζί του για να ζητήσει βοήθεια για ένα τετράχρονο παιδάκι που ήταν στην τάξη της. «Πριν από δέκα χρόνια στην Κύπρο με πήρε τηλέφωνο μια νηπιαγωγός στην Κύπρο και μου έλεγε πως με είδε σε μια εκπομπή που μιλούσα για τη σεξουαλική κακοποίηση στα ανήλικα. Έχουμε μια περίπτωση στο νηπιαγωγείο, ένα αγοράκι 4 ετών ο οποίος δεν μιλάει καθόλου και κάνει μόνο σκίτσα και υπάρχουν περίεργα σχέδια σ’ αυτά που ζωγραφίζει. Η διευθύντρια είπε πως είναι θέμα της αστυνομίας και των γονιών του… Κατήγγειλα το περιστατικό στις αρχές… ο θείος που βίαζε το παιδί είναι σήμερα στη φυλακή. Ο μικρός είναι 14 ετών, τον συναντώ ακόμα…Είναι δύσκολο να μιλήσει ένα παιδί και να σηκώσει το τηλέφωνο να καταγγείλει», ανέφερε ο Γιώργος Θεοφάνους.

Παράλληλα, λόγω της δουλειάς του και τη σχέση που έχει με τα παιδιά ο ίδιος γνωρίζει πάρα πολλά πράγματα «Αν ανοίξει η υπόθεση “τραγούδι” θα ακουστούν πολύ χειρότερα πράγματα. Ξέρω, δεν θέλω να μπω σε αυτή τη διαδικασία. Σαφέστατα ξέρω για ανθρώπους που μπορεί να ζουν ή να μην ζουν. Οι μαγαζάτορες, οι μαέστροι, οι τραγουδιστές μεταξύ τους, η μεγάλη φίρμα με τη μικρή φίρμα, ποια η διαφορά με τους ηθοποιούς; Στη δουλειά τη δικιά σας; Στα κανάλια μέσα;».

«Έχω περίπτωση παιδιού στην Κύπρο που το έφερνε η μαμά του και δεν μιλούσε, ήταν έξι χρονών. Το κακοποιούσε ο πατέρας του, δικαστής. Έχουν φτάσει στα αυτιά μου πολλές ιστορίες αλλά δεν μπορώ να βγω να κατονομάσω. Αν αποφασίσει κάποιος να το κάνει θα πάω ως μάρτυρας. Έχω δει πολλά πράγματα όλα αυτά τα χρόνια. 1 στα 5 παιδιά είναι κακοποιημένο, στην Ελλάδα -δεν μιλάμε για τη Ζιμπάμπουε».

https://youtu.be/cbdtrRzxvso

- Advertisment -

πρεπει να διαβασετε:

ΚΑΙΡΟΣ: Αίθριος καιρός με σταδιακή άνοδο της θερμοκρασίας τις επόμενες μέρες

Ο καιρός σήμερα θα παραμείνει κυρίως αίθριος, με τοπικές νεφώσεις κατά διαστήματα και σταδιακή άνοδο της θερμοκρασίας μέχρι την Πέμπτη, φτάνοντας κοντά στις φυσιολογικές...