ΓΙΩΡΓΟΣ ΖΕΝΙΕΡΗΣ: Η πρώτη ατομική έκθεση του με τίτλο «Ζωγραφίζοντας τη ζωή» (Φώτο)

Εγκαινιάζεται την Τετάρτη 1η Δεκεμβρίου στην Παλιά Αγορά της Παλλουριώτισσας η πρώτη ατομική έκθεση του εικαστικού Γιώργου Ζενιέρη, με τίτλο «Ζωγραφίζοντας τη ζωή», όπου τα εγκαίνια θα τελέσει Δήμαρχος Λύσης Αντρέας Καουρής στις 19.00. Ο Γιώργος Ζενιέρης,  ξαφνιάζει με το ταλέντο του αλλά και τη μαεστρία  με την οποία χειρίζεται πινέλα, χρώματα, καμβάδες.  Με έμπνευση «την κίνηση ή την αδράνεια,  τη σιωπή ή τον θόρυβο,  την έκφραση του προσώπου ή του σώματος, από ιστορικά γεγονότα ή και την ομορφιά της φύσης», δημιουργεί έργα τέχνης σκυμμένος στους καμβάδες του στο καταφύγιο/εργαστήριο του σε  ένα στενό δρομάκι στην Παλιά Λευκωσία.

Χαρακτηριστικό των έργων του είναι ότι τίποτε δεν μένει στατικό. Είτε η τέχνη και η τεχνική του, είτε το ταξίδι στο οποίο οδηγεί το μυαλό του θεατή κάθε πίνακας, βέβαιο είναι πως παρασύρει σε ένα αέναο όνειρο χρωμάτων και παραστάσεων μοναδικών για τον καθένα. Όπως ο ίδιος χαρακτηριστικά λέει, έμπνευση για τα έργα του αποτελούν, στιγμές, η ομορφιά τη φύσης, η κίνηση ή η αδράνεια η έκφραση ενός προσώπου ή σώματος, η σιωπή ή ο θόρυβος.

«Εμπνέομαι, αναφέρει, από τα συναισθήματα που πηγάζουν από το πρόσωπο, το σώμα, την κίνηση και γενικά ότι με φέρνει αντιμέτωπο με σκηνές οι οποίες  δημιουργούν  και σε μένα συναισθήματα που βγαίνουν από τη ζωή. Γι’ αυτό συνήθως, δε θα δει κανείς στα έργα μου τοπία».

Σημειώνει επίσης ότι τα έργα του είναι αποτέλεσμα μιας προσωπικής φιλοσοφικής προσέγγισης, ότι δηλαδή,  «η ζωή είναι πολλές ζωγραφιές μαζί και όχι μία μόνο. Η μια ζωγραφιά, τονίζει, οδηγεί στο ιδανικό, στο όμορφο, στο ωραίο.  Έτσι πρέπει φυσικά να είναι, αλλά η ζωή είναι ένας καμβάς με πολλά και διαφορετικά ερεθίσματα, με  τα πάνω και τα κάτω, τα εύκολα και τα δύσκολα, τις χαρές και τις λύπες.  Πολλές ζωγραφιές σου δίνουν πιο αντιπροσωπευτικά το νόημα της ζωής και τις εκφάνσεις της.  Όλα κινούνται, τίποτε δεν μένει στατικό». Στην παρούσα φάση της δημιουργίας του ο καλλιτέχνης υπηρετεί, όπως αναφέρει, την ρεαλιστική ζωγραφική.  Είναι κάτι που του εμφύτευσε ο δάσκαλος του  Βασίλης Μίτας, τον οποίο θαύμαζε σαν ζωγράφο πριν  γίνει μαθητής του. Στην έκθεση θα παρουσιασθεί και το βιβλίο/λεύκωμα του καλλιτέχνη, στο οποίο αποτυπώνονται  όλοι οι πίνακες που θα εκτεθούν και οι οποίοι συνοδεύονται από ένα ποίημα εμπνευσμένο από τα συναισθήματα που του προκαλούσε η κάθε ζωγραφιά.

 

Hot this week

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΕΧΝΩΝ FANEROMENI ‘26 στο Πολιτιστικό Ίδρυμα Τραπέζης Κύπρου

«Μουσικοαφηγηματική παράσταση MYTHOS- Από την Κύπρο στον Κόσμο» Πέμπτη 18/6/2026-...

ΣΩΡΕΙΑ ΔΙΑΚΡΙΣΕΩΝ για το ηλεκτρικό Volvo EX30

Το Volvo EX30 συνεχίζει την εντυπωσιακή του πορεία στη...

ΜΙΣΘΟΙ ΚΑΙ ΚΟΣΤΟΣ ΖΩΗΣ: Βγαίνει τελικά ο μήνας στην Κύπρο;-Οι τιμές μέσα από τα μάτια μιας φοιτήτριας

Μέσα από τα μάτια μιας φοιτήτριας, η καθημερινότητα γίνεται...

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΑΙΜΑΤΟΣ: Στην τελική ευθεία η μεγάλη αναμέτρηση προσφοράς ζωής

Λίγες μέρες απομένουν μέχρι την ολοκλήρωση του «Πρωταθλήματος Αίματος»,...

Topics

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΕΧΝΩΝ FANEROMENI ‘26 στο Πολιτιστικό Ίδρυμα Τραπέζης Κύπρου

«Μουσικοαφηγηματική παράσταση MYTHOS- Από την Κύπρο στον Κόσμο» Πέμπτη 18/6/2026-...

ΣΩΡΕΙΑ ΔΙΑΚΡΙΣΕΩΝ για το ηλεκτρικό Volvo EX30

Το Volvo EX30 συνεχίζει την εντυπωσιακή του πορεία στη...

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΑΙΜΑΤΟΣ: Στην τελική ευθεία η μεγάλη αναμέτρηση προσφοράς ζωής

Λίγες μέρες απομένουν μέχρι την ολοκλήρωση του «Πρωταθλήματος Αίματος»,...

ΤΟ «ΤΣΙΠΟΥΡΑΚΙ ΜΕΖΕΔΑΚΙ»: Κατέκτησε το Cyprus Trust Award χάρη στις κριτικές του κόσμου

Μια σημαντική διάκριση προστέθηκε στο ενεργητικό του «Τσιπουράκι Μεζεδάκι»,...

WOLT ΚΑΙ BETONALFA. Δύο νέες στρατηγικές συνεργασίες για την DeLeMa McCann

Η DeLeMa McCann συνεχίζει να ενισχύει την παρουσία της...

Related Articles

Popular Categories