22 C
Nicosia
Τετάρτη, 16 Οκτωβρίου, 2024
Value betting by RebelBetting - the easiest way to make money on sports
ΑρχικήNEWSΓΙΟΥΛΑ ΠΙΤΣΙΑΛΗ: Αποκλεισμός μαθήτριας με αναπηρία από την προδημοτική λόγω έλλειψης συνοδού

ΓΙΟΥΛΑ ΠΙΤΣΙΑΛΗ: Αποκλεισμός μαθήτριας με αναπηρία από την προδημοτική λόγω έλλειψης συνοδού

-

Ένα μήνα περίπου από την έναρξη του νέου σχολικού έτους, καταγράφηκε μια σοβαρή καταγγελία στη Λεμεσό, που αφορά την απομάκρυνση μαθήτριας με αναπηρία από την προδημοτική εκπαίδευση, έπειτα από απόφαση της Επαρχιακής Επιτροπής «Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης».

Σύμφωνα με την καταγγελία μητέρα μαθήτριας η οποία αποτάθηκε στην Πρόεδρο της Παγκύπριας Οργάνωσης για την εγκεφαλική παράλυση και άλλες αναπηρίες «Αγκαλιά Ελπίδας», Γιούλα Πιτσιάλη, είχε αιτηθεί την παροχή συνοδού για την κόρη της, όμως αντί να ικανοποιηθεί το αίτημα, το παιδί μεταφέρθηκε σε “ειδική μονάδα” άλλου νηπιαγωγείου. Το περιστατικό συνέβη στις 27 Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με την καταγγελία της μητέρας, όταν ζήτησε να παραμείνει το παιδί της στο σχολείο μέχρι να εξεταστεί η ένσταση που είχε καταθέσει για την απόφαση, η διευθύντρια του σχολείου την απέπεμψε και κλείδωσε την πόρτα, υποστηρίζοντας ότι το παιδί δεν έχει πλέον καμία σχέση με το σχολείο. Ως αποτέλεσμα, η μικρή μαθήτρια αναγκάζεται να μείνει στο σπίτι, περιμένοντας να λυθεί το ζήτημα.

Μέχρι να εξεταστεί η ένσταση που είχε καταθέσει για την απόφαση, η διευθύντρια του σχολείου την απέπεμψε και κλείδωσε την πόρτα

Η υπόθεση έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις, με τη μητέρα να απευθύνεται στις αρμόδιες αρχές, όπως το Υπουργείο Παιδείας, την Επίτροπο Προστασίας των Δικαιωμάτων του Παιδιού και την Επίτροπο Διοικήσεως και Προστασίας Ανθρώπινων Δικαιωμάτων, ζητώντας άμεση παρέμβαση για να σταματήσουν οι διακρίσεις σε βάρος παιδιών με αναπηρίες.

Η μη παροχή συνοδού και οι αποκλεισμοί αυτού του είδους υπογραμμίζουν τα σοβαρά κενά που εξακολουθούν να υπάρχουν στην προσπάθεια δημιουργίας συμπεριληπτικών σχολείων στην Κύπρο.

- Advertisment -

πρεπει να διαβασετε:

ΚΥΠΡΟΣ: Ψηλή θερμοκρασία – Βροχές αναμένονται από την Παρασκευή

Η θερμοκρασία συνεχίζει να παραμένει υψηλή, με το θερμόμετρο να φτάνει σήμερα πάνω από τους 30°C σε πολλές περιοχές. Ωστόσο το μεσημέρι και...