ΓΙΑΝΝΟΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: «Ποιο ήταν το σφάλμα της;» – Το ερώτημα του γνωστού δικηγόρου για την υπόθεση της Ντόριας Βαρωσιώτου

Με έκπληξη και λύπη άκουσε ο γνωστός δικηγόρος Γιάννος Γεωργιάδης την είδηση για τον τερματισμό της Ντόριας Βαρωσιώτου από τη δικαστική εξουσία, δημοσιοποιώντας τη δική του προσωπική μαρτυρία για τη διαδρομή της πριν φορέσει τη δικαστική τήβεννο.

Η Ντόρια Βαρωσιώτου εργάστηκε για αρκετά χρόνια στο δικηγορικό γραφείο του κ. Γεωργιάδη, κερδίζοντας πολλές υποθέσεις στα κυπριακά δικαστήρια με νομική επάρκεια, ήθος και αποφασιστικότητα. Ο ίδιος την περιγράφει ως μία συνάδελφο που ξεχώριζε για τη νηφαλιότητα, την ευθυκρισία και την εσωτερική της αίσθηση του δικαίου, όχι ως θεωρία αλλά ως στάση ζωής. Μετά την ανάληψη των καθηκόντων της ως δικαστού, η Ντόρια Βαρωσιώτου ανέλαβε την πολύκροτη υπόθεση του θανάτου του Θανάση Νικολάου, όπου κατέληξε σε μία τεκμηριωμένη και λεπτομερή απόφαση, αναφέροντας ξεκάθαρα πως ο θάνατος δεν ήταν αυτοχειρία, αλλά έγκλημα. Μία απόφαση που πολλοί χαρακτήρισαν γενναία.

«Είναι με μεγάλη έκπληξη και λύπη που ακούσαμε για τον τερματισμό της Ντόριας από την δικαστική εξουσία. Η Ντόρια Βαρωσιώτου υπήρξε μιά δικαστής με ήθος, ακεραιότητα και θάρρος. Υπήρξε επί σειρά ετών αγαπητή και σεβαστή συνάδελφος στο δικηγορικό μας γραφείο, πριν φορέσει τη δικαστική τήβεννο. Τη διακρίνει η νηφαλιότητα, η ευθυκρισία και η εσωτερική της αίσθηση του δικαίου — όχι ως έννοια θεωρητική, αλλά ως στάση ζωής. Όταν της ανατέθηκε να αποφανθεί για τον θάνατο του Θανάση Νικολάου, δεν υπέκυψε ούτε σε «υπαινιγμούς», ούτε σε σκοπιμότητες. ‘Έκδωσε μία λεπτομερή απόφαση στηριζόμενη σε τεκμήρια, με νομική επάρκεια και, κυρίως, με συνείδηση. Διαπίστωσε ότι ο θάνατος δεν ήταν αυτοχειρία, αλλά έγκλημα. Άραγε ποιοι ήταν οι λόγοι απομάκρυνσης μιας τόσο εξαίρετης δικαστού , ανθρώπου και νομικού. Ποιο ήταν το «σφάλμα» της Ντόριας Βαρωσιώτου…;»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Hot this week

ΗΜΙΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΚΡΗΤΗΣ: Πάνω από 6.000 δρομείς από 52 χώρες – Ανάμεσά τους και τρεις Κύπριοι

Σε μια μεγάλη γιορτή του αθλητισμού εξελίχθηκε ο 11ος...

ΠΑΦΟΣ:Συνελήφθη ο 30χρονος που καταζητείτο – Υπό διερεύνηση υπόθεση με όπλο και εκρηκτικά

Στα χέρια της Αστυνομίας βρίσκεται ο 30χρονος, ο οποίος...

ΝΑΥΑΓΙΟ ΚΕΡΥΝΕΙΑΣ: Στους 27 οι νεκροί – Ένας άνθρωπος παραμένει αγνοούμενος

Στους 27 ανέρχεται πλέον ο αριθμός των νεκρών από...

Topics

ΑΒΕΡΩΦ ΝΕΟΦΥΤΟΥ: «Μαζί προχωρούμε» – Η πρώτη ανάρτηση μετά την απόφαση Αννίτας Δημητρίου

Ο Αβέρωφ Νεοφύτου τοποθετείται για πρώτη φορά δημόσια μετά...

BIΣΣΗ-ΚΑΡΒΕΛΑΣ: Διαψεύδονται τα περί ασφαλιστικών μέτρων

Ανατροπή στα όσα είχαν γίνει γνωστά τις τελευταίες ώρες...

ΒΑΣΑΝΙΣΜΟΙ ΣΤΗΝ ΠΥΛΑ: Η ώρα της ακρόασης για τους δύο κατηγορούμενους

Για τις 10 Νοεμβρίου ορίστηκε η ακρόαση της υπόθεσης...

Related Articles

Popular Categories