fbpx
28.2 C
Nicosia
Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024
Value betting by RebelBetting - the easiest way to make money on sports
ΑρχικήNEWSΓΕΩΡΓΙΑ ΧΑΤΖΗΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ: «ΈΧΟΥΜΕ ΣΥΝΗΘΙΣΕΙ ΝΑ ΘΕΩΡΟΥΜΕ ΔΕΔΟΜΕΝΗ ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΩΝ ΠΑΡΕΝΟΧΛΗΣΕΩΝ ΚΑΙ...

ΓΕΩΡΓΙΑ ΧΑΤΖΗΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ: «ΈΧΟΥΜΕ ΣΥΝΗΘΙΣΕΙ ΝΑ ΘΕΩΡΟΥΜΕ ΔΕΔΟΜΕΝΗ ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΩΝ ΠΑΡΕΝΟΧΛΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΕΩΝ»

-

Η Κύπρια αθλήτρια του βόλεϊ Γεωργία Χαραλάμπους είναι ένα κορίτσι, το οποίο «κτίζει» τη καριέρα του στο χώρο του βόλεϊ στην Ελλάδα. Ξεκινώντας τη καριέρα της από την Ανόρθωση, ακολούθως στην Νίκη Αλεξανδρούπολης και τώρα στο ΑΟ Λαμίας, έχοντας την ενθάρρυνση του πατέρα της, Σάββα, πρώην παίκτη του βόλεϊ, διευκρινίζει ότι θα επιστρέψει στην γενέτειρα της, αφότου καταφέρει να πάρει και άλλες συμμετοχές στο ελληνικό πρωτάθλημα. Δυναμική και αποφασιστική έχοντας ως μόνο στόχο της, την περαιτέρω βελτίωση της, στο χώρο που λατρεύει αναφέρεται στο επίκαιρο θέμα της σεξουαλικής παρενόχλησης, δηλώνοντας, ότι όταν μιλάμε για σεξουαλική παρενόχληση, δεν εννοούμε μόνο την σωματική αλλά και την λεκτική.

Από ποια ηλικία ξεκίνησες να ασχολείσαι με το βόλεϊ;

Ξεκίνησα το βόλεϊ σε αρκετά μικρή ηλικία όταν ήμουν στην ηλικία των οκτώ ετών.

Πόση είναι η διάρκεια του συμβολαίου σου και για ποιο λόγο έφυγες από την προηγούμενη ομάδα; 

Η διάρκεια του συμβολαίου μου, είναι μέχρι τέλος της φετινής σεζόν. Ο λόγος που έφυγα από την Νίκη Αλεξανδρούπολης που αγωνιζόμουν φέτος, είναι ότι τα πρωταθλήματα στην Α2 κατηγορία δεν ξεκίνησαν ακόμα και μάλλον δεν θα ξεκινήσουν, οπότε για να μην χάσω την σεζόν πήρα μεταγραφή.

«Ο λόγος που έφυγα από την Νίκη Αλεξανδρούπολης που αγωνιζόμουν φέτος είναι ότι τα πρωταθλήματα στην Α2 κατηγορία δεν ξεκίνησαν ακόμα».

Ποια είναι η θέση σου στην ομάδα; 

Η θέση μου στην ομάδα είναι η θέση του διαγώνιου.

Πόσο εύκολος είναι ο ρόλος σου;

Όλες οι θέσεις στο βόλεϊ έχουν τον δικό τους βαθμό δυσκολίας.

Ήταν ένα από τα όνειρά σου όταν ήσουν σε μικρότερη ηλικία να ασχοληθείς με τον αθλητισμό σε επαγγελματικό επίπεδο;

Από μικρή ήθελα να ασχοληθώ με τον αθλητισμό και ειδικότερα με το βόλεϊ. Πάντα έβαζα στόχο να βελτιωθώ έτσι ώστε κάποια στιγμή να καταφέρω να παίξω σε επαγγελματικό επίπεδο.

Λόγω του ύψους σου μπορούσες να ασχοληθείς και με το μπάσκετ. Γιατί δεν το έκανες;

Η επιλογή αυτού του αθλήματος έγινε μετά από παρότρυνση του πατέρα μου, ο οποίος ήταν αθλητής του βόλεϊ και έτσι ξεκίνησα. Τελικά το βόλεϊ έγινε μέρος της ζωής μου και της καθημερινότητας μου. 

Θα παραμείνεις στην Ελλάδα ή κάποια στιγμή θα επιστρέψεις στην Κύπρο;

Θα ήθελα να πάρω κι άλλες συμμετοχές στο ελληνικό πρωτάθλημα πριν επιστρέψω στην Κύπρο.

Υπάρχουν ευκαιρίες για κάποιον αθλητή της κλάσης σου στο νησί μας;

Πιστεύω ότι υπάρχουν προοπτικές για τις εξελισσόμενες αθλήτριες στο νησί μας αλλά δυστυχώς όλες οι ομάδες πλέον επενδύουν στις ξένες αθλήτριες. Έτσι χάνονται οι ευκαιρίες για τις αθλήτριες του νησιού μας, εννοείται πως για την πρώτη κατηγορία μιλάω πάντα γιατί η δεύτερη κατηγορία στην χώρα μας έχει αρκετά χαμηλό επίπεδο, όχι μόνο στο βόλεϊ, αλλά σε όλα τα αθλήματα.

«Το βόλεϊ, πιστεύω το έχουμε στο ερασιτεχνικό επίπεδο και δεν υπάρχει καθόλου επαγγελματισμός ούτε οι απαραίτητες υποδομές σε θέμα εγκαταστάσεων, προπονητών και γυμναστών».

Τι είναι αυτό που πιστεύεις ότι λείπει από την Κύπρο όσον αφορά το δικό σας άθλημα και γενικότερα στον αθλητισμό;

Αρχικά στην χώρα μας, κυριαρχεί το ποδόσφαιρο. Όσο αφορά το βόλεϊ πιστεύω το έχουμε  στο ερασιτεχνικό επίπεδο και δεν υπάρχει καθόλου επαγγελματισμός ούτε οι απαραίτητες υποδομές σε θέμα εγκαταστάσεων, προπονητών και γυμναστών. Καθώς, επίσης, δεν έχουμε επαφή με το ευρωπαϊκό βόλεϊ.

Πόσες ώρες άθλησε την ημέρα για να φέρεις το θεμιτό αποτέλεσμα για την ομάδα σου;

Τώρα λόγω κορονοϊου που μας κράτησε σε αποχή από τις προπονήσεις μας, δύο μήνες οι προπονήσεις είναι πιο χαλαρές και δεν έχουν τόση ένταση. Ωστόσο αθλούμαι σε καθημερινή βάση πάνω από δύο ώρες.

Με ποιο τρόπο επηρέασε τον αθλητισμό ο Covid-19 και σε ποιο βαθμό;

Ο Covid-19 επηρέασε σε μεγάλο βαθμό τον αθλητισμό γιατί ένας αθλητής να μένει άπραγος για ένα διάστημα μεγαλύτερο από δύο μήνες είναι το χειρότερο, για το σώμα του και τον εαυτό του.

Πως σχολιάζεις το θέμα της Σοφίας Μπεκατώρου και γενικότερα όσον αφορά το θέμα της σεξουαλικής παρενόχλησης;

Αρχικά η σεξουαλική παρενόχληση αποτελεί ένα συχνό φαινόμενο ιδίως στις γυναίκες που αργά ή γρήγορα όλες θα το βιώσουν είτε σε μικρότερο είτε σε μεγαλύτερο βαθμό. Επίσης όταν μιλάμε για σεξουαλική παρενόχληση δεν εννοούμε μόνο την σωματική αλλά και την λεκτική. Είναι δυσάρεστο το γεγονός ότι πλέον έχουμε συνηθίσει και θεωρούμε δεδομένη και αναμενόμενη την ύπαρξη σεξουαλικών παρενοχλήσεων και κακοποιήσεων. Αυτό είναι επικίνδυνο, γιατί όταν έχεις συνηθίσει σε κάτι και το θεωρείς πραγματικότητα, δύσκολα αντιδράς και επαναστατείς. Όσον αφορά το θέμα της Σοφίας Μπεκατώρου καταλαβαίνουμε, λοιπόν,  πόσο ενθαρρυντικό και σημαντικό είναι το γεγονός ότι βγήκε και μίλησε δημόσια με ονόματα, για κάτι που βασανίζει πολλά άτομα τα οποία δυσκολεύονται να υπερασπιστούν τον εαυτό τους.

«Πιστεύω ήρθε η ώρα να σπάσει αυτή η σιωπή και να βρούνε το θάρρος όλα τα κορίτσια και όχι μόνο γιατί υπάρχουν και πολλά αγόρια που παρενοχλούνται σεξουαλικά»

Σου είχε τύχει να σε παρενοχλήσουν σεξουαλικά στο χώρο όπου κινείσαι;

Όχι εμένα δεν μου έχει τύχει ποτέ.

Θα κατάγγελνες ένα τέτοιο γεγονός;

Θα προσπαθούσα να βρω το θάρρος και χωρίς φόβο θα το είχα καταγγείλει

Έχεις ακούσει από το χώρο όπου διακίνησε κάποια περιστατικά σεξουαλικής παρενόχλησης;

Έχω ακούσει διάφορα περιστατικά που συμβαίνουν γύρω μας σε πανεπιστήμια, αθλητικούς χώρους και όχι μόνο, και θέλω να πιστεύω πως ήρθε η ώρα να μην φοβάται κανείς να καταγγείλει ένα τέτοιο γεγονός και να ξέρει ότι πάντα το θύμα έχει δίκαιο.

Πιστεύεις ότι τώρα ήρθε η ώρα να «σπάσει» η σιωπή ώστε τα νεαρά κορίτσια να μπορούν να μιλήσουν πιο εύκολα;

Όπως βλέπουμε μετά την καταγγελία που έχει κάνει η Σοφία έχουν βγει κι άλλες αθλήτριες και έχουν καταγγείλει παρόμοια περιστατικά. Πιστεύω ήρθε η ώρα να σπάσει αυτή η σιωπή και να βρούνε το θάρρος όλα τα κορίτσια και όχι μόνο γιατί υπάρχουν και πολλά αγόρια που παρενοχλούνται σεξουαλικά και να ταρακουνηθεί και να προβληματιστεί η κοινωνία μας για αυτό το θέμα.

«Θέλω να πιστεύω ότι δεν υπάρχει στο βόλεϊ και γενικά στο χώρο του αθλητισμού».

Πόσο ευρέως διαδεδομένο είναι το ντόπινγκ στο χώρο του αθλητισμού; Φαντάζομαι στο βόλεϊ δεν τίθεται έτσι θέμα…

Εμένα προσωπικά δεν μου έχει τύχει ποτέ. Θέλω να πιστεύω ότι δεν υπάρχει στο βόλεϊ και γενικά στο χώρο του αθλητισμού.

Πως περνάς τον χρόνο σου όταν δεν ασχολείσαι με τον αθλητισμό;

Κυρίως ασχολούμαι με την σχολή μου και τα μαθήματα μου όπου είμαι 4ο έτος στο ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής. Αλλά εννοείται πως περνάω και αρκετή ώρα με την παρέα μου.

- Advertisment -

πρεπει να διαβασετε:

ΚΑΡΟΛΙΝΑ ΠΕΛΕΝΤΡΙΤΟΥ: Η εμπειρία της από Μουσείο της Γαλλίας με την...

Η Παγκόσμια Ημέρα Μουσείων γιορτάζεται σήμερα, Σάββατο 18 Μαΐου, και η Παραολυμπιονίκης Καρολίνα Πελενδρίτου θέλησε να μοιραστεί μαζί μας την εμπειρία της από το...