22.8 C
Nicosia
Τετάρτη, 23 Οκτωβρίου, 2024
Value betting by RebelBetting - the easiest way to make money on sports
ΑρχικήNEWSΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ: Πέντε πρόσωπα νοσηλεύτηκαν με θερμική καταπληξία λόγω υψηλών θερμοκρασιών

ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ: Πέντε πρόσωπα νοσηλεύτηκαν με θερμική καταπληξία λόγω υψηλών θερμοκρασιών

-

Πέντε άτομα νοσηλεύονται αυτή τη στιγμή στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας λόγω θερμικής καταπληξίας, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του ΟΚΥπΥ, Χαράλαμπο Χαριλάου. Η κατάσταση της υγείας τους είναι σταθερή και αναμένεται να πάρουν εξιτήριο τις επόμενες ημέρες.

Ο κ. Χαριλάου ανέφερε ότι λόγω των πρόσφατων υψηλών θερμοκρασιών στην Κύπρο, υπήρξε αυξημένη επισκεψιμότητα ατόμων με συμπτώματα θερμικής εξάντλησης στα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών των δημόσιων νοσοκομείων. Κάποια από αυτά τα άτομα χρειάστηκε να νοσηλευτούν, ενώ τα υπόλοιπα έλαβαν εξιτήριο μετά από αντιμετώπιση των συμπτωμάτων τους.

Τα πέντε περιστατικά αφορούν ηλικιωμένους με συνοσηρότητες και χρόνια νοσήματα, που ανήκουν σε ευάλωτες ομάδες. Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα σημειώθηκε ο πρώτος θάνατος από θερμοπληξία, μιας 91χρονης γυναίκας που έπαθε καρδιακή ανακοπή κατά την άφιξή της στο νοσοκομείο και δεν τα κατάφερε παρά τις προσπάθειες των ιατρών και νοσηλευτών.

Ο κ. Χαριλάου προειδοποίησε το κοινό, ειδικά τους ηλικιωμένους και τα άτομα που ανήκουν σε ευάλωτες ομάδες, να είναι προσεκτικοί. Συμβούλεψε να παραμένουν σε κλιματιζόμενους χώρους, να φορούν ελαφριά ρούχα και να καταναλώνουν αρκετά υγρά για να αποφύγουν την αφυδάτωση και την υπερθέρμανση.

Πηγή: ΚΥΠΕ

- Advertisment -

πρεπει να διαβασετε: