Στην τελευταία της κατοικία οδηγήθηκε σήμερα η Βασούλλα Πέτρου Ζαχαριάδη με πλήθος κόσμου να την αποχαιρετά στο τελευταίο της ταξίδι. Οι εθελοντές πεζοπόροι του Ραδιομαραθωνίου με μια συγκινητική τους ανάρτηση την αποχαιρετούν μιλώντας για την τεράστια προσφορά της.
Σε ανάρτησή του, ο Τόμμυ-Γιώργος Χρυσοστόμου, αναφέρει ένα περιστατικό που δείχνει τη μεγαλοψυχία της ψυχής της, μετά το κλείσιμο του συνεργατισμού.
«Προσωπικά η χρονιά που πραγματικά με συγκλόνισε η δύναμη σου, το πάθος σου, η τεράστια αγάπη σου για τα άτομα με αναπηρία ήταν το 2018 όταν δυστυχώς ο Ραδιομαραθώνιος έμεινε χωρίς βασικό υποστηρικτή μετά το κλείσιμο του συνεργατισμού.

Εμείς σαν εθελοντές πεζοπόροι ραδιομαραθωνίου δεν μπορούσαμε να δεχτούμε ότι έστω για ένα χρόνο δεν θα γινόταν ο θεσμός. Ένα τηλεφώνημα στον λαμπερό άνθρωπο που βλέπαμε σε κάθε τερματισμό αλλά δεν καταφέραμε να γνωρίσουμε, ήταν αρκετό για να πραγματοποιηθεί η πορεία από Λεμεσό-Λευκωσία για να κρατήσουμε τον θεσμό ζωντανό. Στο τηλέφωνο όταν σου είπα ότι είμαι ένας από τους εθελοντές πεζοπόρους και θέλουμε να κάνουμε την πορεία η απάντηση σου ήταν φυσικά «ξέρω σας, είσαστε όπως τα παιδιά μου» και αμέσως χωρίς να προλάβω να σας πω κάτι τα λόγια σου ήταν τα εξής «Τόμμυ μου να το κάμετε και θα σταθώ εγώ μπροστά και ότι χρειαστείτε θα με βρείτε δίπλα σας, γιατί τούτος ο θεσμός γίνετε για να δώσει αγάπη και είμαι χαρούμενη που θέλετε να προσφέρετε, δεν μπορώ να περπατήσω από την Λεμεσό αλλά θα είμαι πάντα κοντά σας».

Κυρία Βασούλα μας δεν σας κρύβω ότι δυστυχώς θα χρειαστεί μεγάλη προσπάθεια να κρατήσουμε τον θεσμό ζωντανό χωρίς εσένα αλλά η λαμπερή ψυχή σου θα είναι πάντα οδηγός για να προσπερνούμε όλες τις δυσκολίες. Αξίζει ο κόσμος να μάθει όλα τα καλά που έκανες ειδικά για τα άτομα με αναπηρία και να παραδειγματιστεί. Σε ευχαριστούμε για όλα αγαπημένη μας.
Από την πλευρά τους, οι Εθελοντές Πεζοπόροι Ραδιομαραθωνίου αποχαιρετούν με ανάρτησή τους την γυναίκα με την μεγάλη καρδιά.

«Σήμερα δυστυχώς αποχαιρετήσαμε ένα καταπληκτικό άνθρωπο με τεράστια καρδιά που χωρούσε μέσα όλο τον κόσμο, ειδικά όμως αγαπούσε τα άτομα με αναπηρίες δίνοντας όλες τις δυνάμεις που είχε για να καταφέρει την ίση μεταχείριση, την ένταξη στην κοινωνία, τον σεβασμό και πολλά άλλα.

Ένας άνθρωπος αναντικατάστατος, μία τεράστια απώλεια για τον ραδιομαραθώνιο. Στο καλό κυρία Βασούλα μας, ευχαριστούμε για όλα όσα μας δίδαξες. Είμαστε σίγουροι ότι θα φροντίζεις όλους τους αγγέλους που αφήνεις πίσω από όπου και να είσαι. Η υπόσχεση μας είναι ότι θα συνεχίσουμε τον δρόμο που χάραξες αν και είμαστε σίγουροι χωρίς εσένα θα είναι πολύ δύσκολα αλλά ελπίζουμε να καταφέρουμε έστω τα μισά από όσα κατάφερες εσύ για τα άτομα με αναπηρία».