11.8 C
Nicosia
Σάββατο, 26 Οκτωβρίου, 2024
Value betting by RebelBetting - the easiest way to make money on sports
ΑρχικήNEWSΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ: Σήμερα γιορτάζει όλη η Κύπρος-Τα πιο διαδεδομένα ονόματα και η...

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ: Σήμερα γιορτάζει όλη η Κύπρος-Τα πιο διαδεδομένα ονόματα και η σημασία τους

-

Σήμερα 30 Νοεμβρίου, ημέρα μνήμης του Αγίου Αποστόλου Ανδρέα του Πρωτοκλήτου που γιορτάζει όλη η Κύπρος, δεν υπάρχει οικογένεια που δεν έχει έστω και ένα μέλος που να φέρει το όνομα του Αγίου.

Από το πρωϊ τα κοινωνικά δίκτυα έχουν κατακλυσθεί με ευχές προς τους εορτάζοντες που στέλνουν λόγια αγάπης, εκτίμησης,αλλά και σεβασμού. Και να ήθελες να ξεχάσεις, σήμερα δεν μπορεί να θυμηθείς ότι αγαπημένα σου πρόσωπα, αδέλφια, σύζυγοι, ξάδελφοι, φίλοι αλλά και σύντροφοι γιορτάζουν το ονοματάκι τους. Το όνομα Ανδρέας είναι το πιο διαδεδομένο όνομα στην Κύπρο και γι’ αυτό η πιο πάνω αναφορά. Ποια όμως είναι τα άλλα ονόματα που είναι επικρατέστερα και τα πιο δημοφιλή στο νησί μας;

Σύμφωνα με παλαιότερη έρευνα τα πιο διαδεδομένα ονόματα στο νησί μας είναι τέσσερα.
1) Μαρία
2) Ανδρέας
3) Ελένη
4) Γιώργος

Ιδιαίτερα αναφορά θα κάνουμε στο όνομα Ανδρέας για να δούμε ότι η ιστορία του συγκεκριμένου ονόματος ξεκινά από την ελληνική αρχαιότητα όμως έγινε γνωστό από τους Χριστιανικούς χρόνους από το όνομα του Αποστόλου Ανδρέου του Πρωτόκλητου, ο οποίος ήταν ο θεμελιωτής και ιδρυτής της Μεγάλης του Χριστού Εκκλησίας στο Βυζάντιο. Το όνομά προέρχεται από την λέξη «ανδρείος» , «ανήρ» και σίγουρα σου μεταδίδει αρρενωπότητα, γοητεία και σε κάνει περιζήτητο στα θηλυκά! Είσαι ένας άνδρας που λαμβάνει πρωτοβουλίες, έχεις δυναμισμό και παίρνεις την κατάσταση στα χέρια σου, προσπαθώντας πάντα για το καλύτερο.

Από την πλευρά της αριθμολογίας, το όνομά έχει λεξάριθμο το 8 και αυτό σημαίνει ότι θέτεις υψηλούς στόχους και δεν τους εγκαταλείπεις μέχρι να τους επιτύχεις. Πειθαρχείς στον εαυτό σου, αλλά και στο πρόγραμμα και τους κανόνες της καθημερινότητας, κάνεις πάντα αυτό που πρέπει και δεν λοξοδρομείς από τα σχέδια που θα έχεις βάλει στο μυαλό σου. Σου αρέσει να ζεις άνετα και να έχεις οικονομική άνεση και πασχίζεις πολύ γι αυτό. Είσαι γενναιόδωρος στους δικούς σου ανθρώπους γιατί μαζί με σένα θέλεις και αυτοί να περνούν καλά. Θαρραλέος και δυναμικός θα καταφέρεις στη ζωή σου να κατακτήσεις μία πολύ καλή επαγγελματική θέση . Σκέπτεσαι πρακτικά και με τη λογική, χρειάζεται όμως να βάλεις φρένο στις απαιτήσεις που έχεις από τους άλλους γιατί δεν μπορούν όλοι να ακολουθούν τους δικούς σου ρυθμούς.

Το όνομα Ανδριάνα προέρχεται από τη λέξη ανήρ – γεν. ανδρός-  που σημαίνει ο ανδρείος, ο γενναίος.

Είναι θαρραλέα και τολμηρή, δεν διστάζει να ρισκάρει γιατί είναι της άποψης ότι μόνο όταν κάνουμε την προσωπική μας υπέρβαση πετυχαίνουμε στη ζωή. Από τη πλευρά της αριθμολογίας: Ο αριθμός που αντιπροσωπεύει το όνομά Ανδριάνα είναι το 5 και αυτό σημαίνει ότι είναι μία γυναίκα με φιλελεύθερες και μοντέρνες ιδέες, που της αρέσει η διασκέδαση και το γέλιο. Θέλει πάντα να κάνει τη διαφορά, να πρωτοτυπεί αλλά και να προκαλεί. Δεν ακολουθεί ποτέ την ασφαλή και σταθερή οδό, προτιμά να βαδίζει στα άγνωστα και περίεργα μονοπάτια, γιατί είναι της άποψης ότι με κόπο και προσπάθεια φτάνουμε στο στόχο μας. Γίνεται εξαίρετη φίλη και καταφέρνει να γίνεται η ψυχής της παρέας.

Ποια όμως είναι ετυμολογία και η σημασία του κάθε ονόματος…

  • ΜΑΡΙΑ: Εξελληνισμένος τύπος της εβραϊκής λέξης myriam και της αραμαϊκής maryam, που σημαίνει αυτή που επιθυμεί ένα παιδί.
  • ΑΝΔΡΕΑΣ: Προέρχεται από τη λέξη ανήρ (γεν. ανδρός). Σημαίνει «θαρραλέος, άφοβος».
  • ΕΛΕΝΗ: Το «Ελένη» στην κλασική του ορθογραφία διέθετε δασεία πριν το αρχικό γράμμα, η οποία αντικατέστησε το γράμμα «σ». Η θεωρία αυτή λέει πως το «Ελένη» προήλθε από το «σέλας» (φως, λάμψη), εκ του οποίου πιθανότατα προήλθαν και οι λέξεις Σελήνη, Έλλη και Ελλάς.
  • ΓΙΩΡΓΟΣ: Προέρχεται από τις λέξεις γη + έργο και σημαίνει «γεωργός»
- Advertisment -

πρεπει να διαβασετε: