ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Μαθητές και καθηγητές διδάσκονται εν μέσω κατασκευαστικών εργασιών-Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις

Σε απίστευτες συνθήκες καλούνται να παρακολουθήσουν τα μαθήματά τους μαθητές και καθηγητές σε σχολείο της Μέσης Εκπαίδευσης, το οποίο παραμένει εργοτάξιο από την ημέρα έναρξης των σχολείων.

Όπως αποδεικνύεται από τη φωτογραφία που έχουμε στα χέρια μας σήμερα, Τετάρτη 2 Οκτωβρίου, οι εργασίες βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη λίγα μόλις λεπτά μετά το χτύπημα του κουδουνιού για την έναρξη των μαθημάτων. Το σχολείο, το οποίο βρίσκεται στη Λευκωσία, εξυπηρετεί πολλούς μαθητές από τις γύρω περιοχές, καθιστώντας την κατάσταση ακόμη πιο επιβαρυμένη λόγω του μεγάλου αριθμού των μαθητών που επηρεάζονται καθημερινά από τις συνθήκες αυτές.

Να σημειωθεί ότι στην συγκεκριμένη πτέρυγα όπου πραγματοποιούνται οι εργασίες, οι μαθητές προσπαθούν να παρακολουθήσουν τα μαθήματα τους με τον καθηγητή τους να δίνει μάχη για να εισακουστεί, παρά τον έντονο θόρυβο από τα κατασκευαστικά συνεργεία. Η εκπαιδευτική διαδικασία διακόπτεται συχνά, καθώς οι συνθήκες κάνουν σχεδόν αδύνατη την επικοινωνία και τη συγκέντρωση στην τάξη.

Το σχολικό περιβάλλον κατακλύζεται από τον θόρυβο των κατασκευαστικών μηχανημάτων, καθώς κάποιοι ιθύνοντες αποφάσισαν να τσιμεντώσουν χώρους του σχολείου, την ώρα που μαθητές και καθηγητές ετοιμάζονται να εισέλθουν στις αίθουσες τους.

Μαθητές και εκπαιδευτικοί εκφράζουν την έντονη ανησυχία τους για την ασφάλεια αλλά και την ποιότητα της εκπαιδευτικής διαδικασίας, καθώς είναι αδύνατον να διδάξουν σε συνθήκες θορύβου και αναταραχής.

Η εικόνα μιλά από μόνη της: Ένα σχολείο που έπρεπε να προσφέρει ασφάλεια και ηρεμία στους μαθητές έχει μετατραπεί σε εργοτάξιο, με τις εργασίες να συνεχίζονται απρόσκοπτα, παρά την παρουσία μαθητών και εκπαιδευτικών. Η κατάσταση αυτή γεννά ερωτήματα για τον προγραμματισμό των έργων και την έλλειψη συντονισμού από τις αρμόδιες αρχές, οι οποίες, φαίνεται, δεν έλαβαν υπόψη την επίπτωση των εργασιών στην καθημερινότητα του σχολείου.

Hot this week

ΣΑΚΗΣ ΡΟΥΒΑΣ: Βούρκωσε μιλώντας για τον Γιώργο Μαζωνάκη από τη σκηνή του Παττιχείου – «Θα μου λείψει και εμένα…» (Βίντεο)

Μια ιδιαίτερα συγκινητική στιγμή εκτυλίχθηκε απόψε στη συναυλία του...

ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΤΑΙΓΑΝΙΔΗΣ: Από την Πάφο στη Λάρνακα κολυμπώντας 151 χιλιόμετρα για έναν σημαντικό σκοπό

Μια νέα μεγάλη πρόκληση ετοιμάζεται να αντιμετωπίσει ο Παραολυμπιονίκης...

Παιδικό Πανηγυράκι ΠΑΣΥΚΑΦ «Μαζί στη Ζωή»

Το Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου, το Πάρκο Ακρόπολης στον Στρόβολο...

ΛΕΜΕΣΟΣ: Η Γλάδστωνος χωρίς αυτοκίνητα την Κυριακή – Μια μέρα γεμάτη δράσεις

Η οδός Γλάδστωνος στη Λεμεσό αφήνει για λίγο τα...

ΠΣΕΜ: «Η αποχή δεν είναι το τέλος του αγώνα» – Ζητούν χρονοδιάγραμμα για τα κλιματιστικά στα σχολεία

Με αιχμές προς το Υπουργείο Παιδείας για την κατάσταση...

Topics

ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΤΑΙΓΑΝΙΔΗΣ: Από την Πάφο στη Λάρνακα κολυμπώντας 151 χιλιόμετρα για έναν σημαντικό σκοπό

Μια νέα μεγάλη πρόκληση ετοιμάζεται να αντιμετωπίσει ο Παραολυμπιονίκης...

Παιδικό Πανηγυράκι ΠΑΣΥΚΑΦ «Μαζί στη Ζωή»

Το Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου, το Πάρκο Ακρόπολης στον Στρόβολο...

ΝΑΥΑΓΙΟ ΚΕΡΥΝΕΙΑΣ: Στο εσωτερικό του Filo Jet οι νέες έρευνες για τους 14 αγνοούμενους

Στα βαθιά νερά της κατεχόμενης Κερύνειας συνεχίζεται μια από...

Ο ΚΟΣΜΟΣ… ΑΝΑΠΟΔΑ ΓΙΑ ΚΑΛΟ ΣΚΟΠΟ: – Μια διασκεδαστική μέρα γεμάτη παιχνίδι, χαμόγελα και προσφορά στη Λεμεσό

Μια διαφορετική Κυριακή γεμάτη χαμόγελα, παιχνίδι, μουσική και δημιουργικές...

Related Articles

Popular Categories