23.8 C
Nicosia
Τετάρτη, 16 Οκτωβρίου, 2024
Value betting by RebelBetting - the easiest way to make money on sports
ΑρχικήNEWSΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Μαθητές και καθηγητές διδάσκονται εν μέσω κατασκευαστικών εργασιών-Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Μαθητές και καθηγητές διδάσκονται εν μέσω κατασκευαστικών εργασιών-Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις

-

Σε απίστευτες συνθήκες καλούνται να παρακολουθήσουν τα μαθήματά τους μαθητές και καθηγητές σε σχολείο της Μέσης Εκπαίδευσης, το οποίο παραμένει εργοτάξιο από την ημέρα έναρξης των σχολείων.

Όπως αποδεικνύεται από τη φωτογραφία που έχουμε στα χέρια μας σήμερα, Τετάρτη 2 Οκτωβρίου, οι εργασίες βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη λίγα μόλις λεπτά μετά το χτύπημα του κουδουνιού για την έναρξη των μαθημάτων. Το σχολείο, το οποίο βρίσκεται στη Λευκωσία, εξυπηρετεί πολλούς μαθητές από τις γύρω περιοχές, καθιστώντας την κατάσταση ακόμη πιο επιβαρυμένη λόγω του μεγάλου αριθμού των μαθητών που επηρεάζονται καθημερινά από τις συνθήκες αυτές.

Να σημειωθεί ότι στην συγκεκριμένη πτέρυγα όπου πραγματοποιούνται οι εργασίες, οι μαθητές προσπαθούν να παρακολουθήσουν τα μαθήματα τους με τον καθηγητή τους να δίνει μάχη για να εισακουστεί, παρά τον έντονο θόρυβο από τα κατασκευαστικά συνεργεία. Η εκπαιδευτική διαδικασία διακόπτεται συχνά, καθώς οι συνθήκες κάνουν σχεδόν αδύνατη την επικοινωνία και τη συγκέντρωση στην τάξη.

Το σχολικό περιβάλλον κατακλύζεται από τον θόρυβο των κατασκευαστικών μηχανημάτων, καθώς κάποιοι ιθύνοντες αποφάσισαν να τσιμεντώσουν χώρους του σχολείου, την ώρα που μαθητές και καθηγητές ετοιμάζονται να εισέλθουν στις αίθουσες τους.

Μαθητές και εκπαιδευτικοί εκφράζουν την έντονη ανησυχία τους για την ασφάλεια αλλά και την ποιότητα της εκπαιδευτικής διαδικασίας, καθώς είναι αδύνατον να διδάξουν σε συνθήκες θορύβου και αναταραχής.

Η εικόνα μιλά από μόνη της: Ένα σχολείο που έπρεπε να προσφέρει ασφάλεια και ηρεμία στους μαθητές έχει μετατραπεί σε εργοτάξιο, με τις εργασίες να συνεχίζονται απρόσκοπτα, παρά την παρουσία μαθητών και εκπαιδευτικών. Η κατάσταση αυτή γεννά ερωτήματα για τον προγραμματισμό των έργων και την έλλειψη συντονισμού από τις αρμόδιες αρχές, οι οποίες, φαίνεται, δεν έλαβαν υπόψη την επίπτωση των εργασιών στην καθημερινότητα του σχολείου.

- Advertisment -

πρεπει να διαβασετε: