16.3 C
Nicosia
Πέμπτη, 24 Οκτωβρίου, 2024
Value betting by RebelBetting - the easiest way to make money on sports
ΑρχικήNEWSΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Διευθύντρια απομάκρυνε καθηγητή με κινητικά προβλήματα λόγω μπούλιγκ που δέχονταν από...

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Διευθύντρια απομάκρυνε καθηγητή με κινητικά προβλήματα λόγω μπούλιγκ που δέχονταν από τους μαθητές

-

Απαράδεκτο περιστατικό σημειώθηκε σε Γυμνάσιο της Λευκωσίας, όπου διευθύντρια Μέσης Εκπαίδευσης φέρεται να απομάκρυνε θεολόγο καθηγητή-αντικαταστάτη με κινητικά προβλήματα, έπειτα από περιστατικά μπούλινγκ σε βάρος του από μαθητές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο θεολόγος καθηγητής αντιμετώπιζε συνεχείς προσβολές από ομάδα μαθητών, οι οποίοι εκδήλωναν ανάρμοστη συμπεριφορά λόγω της κινητικής του δυσκολίας. Αντί όμως η διευθύντρια του σχολείου να λάβει μέτρα για την πειθαρχία των μαθητών και να καταδικάσει το μπούλινγκ, φέρεται να ζήτησε από τον καθηγητή να αποχωρήσει, αναγκάζοντάς τον ουσιαστικά να παραιτηθεί από τη θέση του.

Μάλιστα, σύμφωνα με τις πληροφορίες, η διευθύντρια του σχολείου φέρεται να εξανάγκασε τον καθηγητή σε παραίτηση, ενώ, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του, τον απείλησε και τον εκβίασε ότι δεν θα του δοθεί ξανά η ευκαιρία να εργαστεί ούτε ως αντικαταστάτης.

Το περιστατικό χρήζει περαιτέρω διερεύνηση από τις αρμόδιες αρχές, καθώς εγείρονται ζητήματα διαχείρισης κρίσεων, προστασίας των εργαζομένων με αναπηρία και προώθησης του σεβασμού στα σχολεία.

Η ενέργεια αυτή έχει προκαλέσει σοβαρές αντιδράσεις ανάμεσα στους συνάδελφους του, καθώς θεωρείται ότι το σχολείο, αντί να προστατεύσει τον καθηγητή και να διδάξει στους μαθητές τον σεβασμό προς τη διαφορετικότητα, ουσιαστικά επικρότησε τη συμπεριφορά του μπούλινγκ, τιμωρώντας το θύμα.

- Advertisment -

πρεπει να διαβασετε: