fbpx
29.8 C
Nicosia
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024
Value betting by RebelBetting - the easiest way to make money on sports
ΑρχικήNEWSΑΝΤΡΗ ΧΡΙΣΤΟΥΔΙΑ: Το μήνυμα της για την Παγκόσμια Ημέρα Συγγενών Καρδιοπαθειών- Σήμερα...

ΑΝΤΡΗ ΧΡΙΣΤΟΥΔΙΑ: Το μήνυμα της για την Παγκόσμια Ημέρα Συγγενών Καρδιοπαθειών- Σήμερα δεν γιορτάζεται μόνο ο Άγιος Βαλεντίνος

-

Η Παγκόσμια Ημέρα Συγγενών Καρδιοπαθειών (Congenital Heart Defects Awareness Day) γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 14 Φεβρουαρίου, με πρωτοβουλία οργανώσεων προστασίας των ατόμων. Σε ανάρτησή της, η Άντρη Χριστούδια η οποία γεννήθηκε πρόωρα με τετραλογία του Φαλότ γιορτάζει τα πενήντα χρόνια ζωής της χάρη στην επιστήμη και το δικό της Άγιο.

Σε ανάρτησή της, η Άντρη Χριστούδια γιορτάζει την σημερινή Παγκόσμια Μέρα για Συγγενείς Καρδιοπάθειες αφήνοντας το δικό της συγκινητικό μήνυμα.

«Παγκόσμια Μέρα για Συγγενείς Καρδιοπάθειες από Καρδιάς!

Σήμερα γιορτάζω!

Όχι λόγω του Αγίου Βαλεντίνου!Γιορτάζω την ζωή μου! Ευγνωμονώ που είμαι εδώ ακόμα ζωντανή και που η καρδιά μου κτυπά!

Τιμώ την Παγκόσμια Μέρα Συγγενών Καρδιοπαθειών.Γιατί είμαι και εγώ πρώην παιδάκι με συγγενή καρδιοπάθεια.Ένα παιδάκι που επέζησε πενήντα χρόνια πριν χάρις στην επιμονή και πίστη των δικών μου γονέων, χάρη στην επιστήμη που αποκατάστησε το πρόβλημα μα πάνω από όλα χάρη στον δικό μου Άγιο που η χάρη του με προστατεύει έκτοτε σε κρίσιμες για την υγεία μου (και όχι μόνο) ώρες!

Είμαι ένα παιδάκι που γεννήθηκε πρόωρα με Τετραλογία του Φαλοτ.Και στη δική μου γλώσσα τότε “Υπάρχει μια τρυπούλα στη καρδιά και το λερωμένο αίμα ενώνεται με το καθαρό”. Ένα παιδί που οι γονείς ποτέ δεν του έκρυψαν την αλήθεια, ποτέ δεν του απαγόρευσαν να παίξει σαν ήταν παιδί, και ποτέ μετά δεν ένιωσε ότι δεν είχε δικαίωμα να χαρεί και να διεκδικήσει τη ζωή.Μια διεκδίκηση που έγινε πείσμα, αγώνας και στάση ζωής!

Ένα παιδάκι που άκουγε αχόρταγα να διηγούνται το θαύμα της ζωής του από τη γέννηση, μέχρι τις κρίσιμες μέρες στο νοσοκομείο και το αεροβαφτισμα! Άκουγε για την εγχείρηση στο Λονδίνο που το έσωσε όπου οι γονείς του το πήραν τότε με δικά τους έξοδα (γιατί ξέρετε τότε μόνο για Ελλάδα έδιναν έγκριση!). Άκουγε για τον Γιακούμπ και τον Πάρκερ που με χειρούργησαν, την πλήρη ανάρρωση, και την επιστροφή!Το Τάμα στο Απόστολο Άντρεα και την εκπλήρωση του.

Θυμάται ακόμα τις επισκέψεις ρουτίνας στο Νοσοκομείο πρώτα πιο συχνά και μετά πιο αραιά με εκείνες τις τεράστιες τότε πλάκες για ακτινογραφίες! Και η μάνα μου πάντα να με περνά για την καθιερωμένη τυρόπιτα στην καντίνα της νονάς μου.Τελετουργία! Θυμάται ότι οι γονείς του ποτέ δεν το έκαναν να ντραπεί για το σημάδι του! Πώς του αγόραζαν μπικίνι κανονικά γιατί ξέρεις η ουλή ήταν για αυτούς το δώρο της ζωής του!

Θυμάται ακόμα μεγαλύτερη πια σε ηλικία πως η δική της πεποίθηση στο θέμα της υγείας την βοήθησε και στις μετέπειτα προκλήσεις της ζωής της! Πώς η ανθεκτικότητα που πήρε ως παιδί το έκανε να βλέπει την ευθραυστότητα της υγείας σαν κάτι που αντιμετωπίζεται, σαν την ροή μιας ζωής που φυσιολογικά είναι απρόβλεπτη.Ευγνωμονεί τα δώρα της ενσυναίσθησης, της επιμονής και πίστης ότι ξέρεις “η υγεία Δεν θα με εμποδίσει να γίνω αυτό που θέλω ποτέ: Δασκάλα, ηθοποιός, ψυχολόγος. Άλλαζε στην πορεία!!! .Μια επιμονή που παρέμεινε βασανιστικά μα και λυτρωτικά να ΜΕ οδηγεί στο δικό μου δρόμο.

Και στέκομαι σήμερα εδώ από την πλευρά του ενήλικα πια που επέζησε με χαρά (και όχι σαν χρέος, γιατί το χρέος είναι κάτι υποχρεωτικό) στο πλευρό των γονέων και των παιδιών με καρδιοπάθεια για να τους πω ότι η υγεία ΔΕΝ θα μπει εμπόδιο στην δική τους ευτυχία ότι η πρόκληση που η ζωή τους έφερε από τόσο νωρίς δεν θα τα εμποδίσει από το να ζήσουν, να χαρούν, να αγωνιστούν, να προχωρήσουν!

Στέκομαι εδώ για να πω στους γονείς ότι το παιδί τους δεν είναι η καρδιοπάθεια του αλλά ο υπέροχος άνθρωπος που δημιούργησαν και που μπορεί να ζήσει με χαρά.Στέκομαι εδώ ταπεινά από την πλευρά του γονέα για να τους πω ότι τους καταλαβαίνω απόλυτα για την αγωνία που βιώνουν, και ότι η δύναμή τους τώρα είναι ο θησαυρός του παιδιού στο μέλλον. Στέκομαι εδώ σαν επαγγελματίας για να τους ενδυναμώσω και να τους θυμίσω τη δύναμη τους! Να τους πω για την δύναμη του μαζί!

Δεν είναι καθόλου εύκολο να ζει κανείς με χρόνιο θέμα υγείας.Το ξέρω από πρώτο χέρι! Πόσο περισσότερο κουραζόμαστε, πόση περισσότερη προσοχή ίσως χρειάζεται να κρατήσουμε το ανοσοποιητικό μας σύστημα δυνατό, πόσο κίνδυνο μπορεί να έχει για μας ακόμα και μια γρίπη! Δεν υποτιμώ τη δυσκολία, την έζησα και την ζω από παιδί! Μα έζησα όμως και το θαύμα της πίστης στη δύναμη της ψυχής: της δικής τους και του παιδιού τους!

Αυτή θέλω να τους θυμίσω! Σήμερα και κάθε μέρα! Να ζήσουμε λοιπόν! Σήμερα και κάθε μέρα! Να χαιρόμαστε, να αγαπάμε, να αντέχουμε να ζούμε με την καρδιά μας!

Άντρη»


Παρά την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, για πολλές οικογένειες, η 14η Φεβρουαρίου έχει διαφορετική σημασία: Ημέρα Ευαισθητοποίησης για Συγγενή Καρδιακή Ελάττωμα (CHD). Σήμερα τιμούμε και θυμόμαστε όλους όσους γεννήθηκαν με καρδιακό ελάττωμα, καθώς και όλες τις οικογένειες και τους φίλους που επλήγησαν από παιδιά με καρδιακά ελαττώματα.

Οι συγγενείς καρδιοπάθειες είναι ανωμαλίες διάπλασης της καρδιάς, που φέρει μαζί του το άτομο από την ημέρα της γέννησής του. Με άλλα λόγια, οι πάσχοντες από συγγενείς καρδιοπάθειες γεννιούνται με κάποιο «κατασκευαστικό» πρόβλημα στην καρδιά. Η λέξη «συγγενής» σημαίνει «εκ γενετής». Ο όρος δεν πρέπει να συγχέεται με τη «συγγένεια» με την έννοια της κληρονομικότητας, με την οποία έχει μικρή μόνο σχέση.

Εάν ένα παιδί γεννηθεί με συγγενή καρδιοπάθεια, έχει σήμερα πολύ μεγάλες πιθανότητες να έχει μία ζωή φυσιολογικού ενήλικα. Τουλάχιστον το 80% των παιδιών αυτών (με σωστή διάγνωση και αντιμετώπιση) θα μπορεί να εργασθεί, να δημιουργήσει οικογένεια και να ενταχθεί πλήρως στο κοινωνικό σύνολο. Ακόμη και σήμερα οι επιστήμονες δεν γνωρίζουν επακριβώς τα αίτια που προκαλούν τις συγγενείς καρδιοπάθειες.

- Advertisment -

πρεπει να διαβασετε: