fbpx
18.9 C
Nicosia
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024
Value betting by RebelBetting - the easiest way to make money on sports
ΑρχικήNEWSΑΝΔΡΗ ΘΕΟΔΟΤΟΥ: «ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΣΑ ΜΙΑ ΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ» (βίντεο)

ΑΝΔΡΗ ΘΕΟΔΟΤΟΥ: «ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΣΑ ΜΙΑ ΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ» (βίντεο)

-

Η ηθοποιός Άνδρη Θεοδότου που διαπρέπει στην Αθήνα, και υποδύεται ένα ρόλο που οι τηλεθεατές αγάπησαν στην σειρά «Έλα στην θέση σου», θυμάται τα παιδικά χρόνια που έζησε στην Κύπρο και νοιώθει νοσταλγία.

«Μεγάλωσα σε μια οικογένεια που ήταν φυσιολάτρες, φιλελεύθεροι, και ήταν αρκετά ευχάριστο να μεγαλώνει κάνεις με αυτή την οικογένεια και με τους συγκεκριμένους γονείς». Η απόφαση της να ασχοληθεί με το θέατρο ήταν πολύ ακραίο για τους γονείς της παρόλο που ήταν φιλελεύθεροι ως άτομα.

Με την μητέρα της όταν ήταν μικρή

«Η ενασχόληση μου με την υποκριτική έγινε με τις ευλογίες του μπαμπά αλλά με την αυστηρή μαμά από πίσω». Η μητέρα της ήθελε να γίνει δασκάλα όπως όλα τα κορίτσια της γενιάς της «τότε ήταν της μόδας…Όμως, αργότερα αφότου έδωσα εξετάσεις και πέτυχα, είναι περήφανη”. Ο πατέρας της, ήταν αυτός που συμμερίστηκε περισσότερο την απόφαση της και την συμβούλευσε. «Ήταν αυτός που κρυφά από την μητέρα μου με πήρε στις εξετάσεις για την υποτροφία…Ναι κάναμε τέτοια με τον πατέρα μου», λέει χαμογελώντας.

«Δεν θα το αρνηθώ, είμαι αυστηρή ως μαμά. Δεν ξέρω γιατί μου βγαίνει αυτή η αυστηρότητα, ίσως έχω κατάλοιπα από τη δική μου μαμά…»

Η ταλαντούχα ηθοποιός άνοιξε την καρδιά της, στην δημοσιογράφο της εκπομπής «Από καρδιάς» Καρολίνα Κυπριανού, της διαδικτυακής τηλεόρασης AASTV και περιέγραψε με κάθε λεπτομέρεια πτυχές άγνωστες της ζωής της. Αυτό που ξεχωρίζει κατά τη διάρκεια των σπουδών της σε Ελλάδα και Αγγλία είναι τα ανέμελα χρόνια που έζησε αλλά και αυτά που καθορίσαν τη μετέπειτα πορεία στην καριέρα της. «Τα φοιτητικά χρόνια είναι αυτά που με καθορίσαν και ως άνθρωπο. Ιδιαίτερα τα χρόνια που ήμουν στην Ελλάδα και γνώρισα από κοντά σπουδαίους ανθρώπους σε πολύ νεαρή ηλικία, όπως επίσης και στην Αγγλία όπου και εκεί γνώρισα πετυχημένα άτομα όπως ήταν οι καθηγητές μου και με μύησαν σε αυτό τον χώρο όπου εγώ μπορώ να πορεύομαι και να λέω ότι έχω κάποιες βάσεις. Για να μπορώ να ανταπεξέλθω στο επάγγελμα μου όσο πιο πιστά μπορώ που θεωρώ ότι είναι η τέχνη του ηθοποιού».

Στην διάρκεια των σπουδών της, η Άνδρη Θεοδότου γνώρισε και τον σύζυγό της, ένας έρωτας που ήταν με την πρώτη ματιά «Ήταν στο τρίτο έτος της σχολής του θεάτρου Τέχνης και ήταν η πρώτη φορά που ήρθαμε σε επαφή. Μετά έφυγε για ένα χρονικό διάστημα και τον ήξερα απλά ως φοιτητή. Αργότερα συνεργαστήκαμε στις παραστάσεις της σχολής και μετά δουλέψαμε πλέον ως ηθοποιοί. Εκεί κάναμε πιο πολύ παρέα και ήρθαμε πιο κοντά». Τότε στο θέατρο απαγορευότανε να έχεις σχέση και να είσαι ζευγάρι, οπότε όπως αναφέρει η ηθοποιός ήταν πολύ προσεκτικοί. «Ήμασταν περισσότερο αφοσιωμένοι σε αυτό που κάναμε, παρά στην σχέση μας».

«Το θέατρο είναι η μεγάλη μου αγάπη»

Προτεραιότητα στην ζωή του ζευγαριού, φυσικά είναι η κόρη τους «Τώρα είμαστε περισσότερο οικογένεια και είμαστε πιο κοντά. Έχουμε προτεραιότητα και πάνω από όλα την οικογένεια μας και μετά το επάγγελμα μας και το θέατρο». Ο ρόλος της μητρότητας την αρέσει αλλά παραδέχεται ότι είναι αυστηρή έως μητέρα «Δεν θα το αρνηθώ, είμαι αυστηρή ως μαμά. Δεν ξέρω γιατί μου βγαίνει αυτή η αυστηρότητα, ίσως έχω κατάλοιπα από τη δική μου μαμά…Θέλω να έχω ένα μέτρο…Δεν την καταπιέζω το παιδί, ούτε δεν την βάζω σε καλούπια. Απλά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι είμαστε γονείς. Δεν είμαστε φίλοι, δεν θέλω φίλη με την κόρη μου. Θέλω να είμαι η μαμά της αλλά και φίλη της».

Με την κόρη της

Η ίδια βίωσε τη μητρότητα στο μέγιστο βαθμό αφού επέλεξε να απομακρυνθεί για τρία χρόνια από το επάγγελμα της και να της δοθεί ολοκληρωτικά. «Επιλέγω να είμαι δίπλα της στα σημαντικά θέματα στην ζωή της. Ήμουν τυχερή σε αυτό λόγω της δουλειάς μου». Δεν έχει οποιονδήποτε θέμα εάν η κόρη της επιλέξει να ακολουθήσει το επάγγελμα της «Θα ήθελα να επιλέξει αυτό που θα την κάνει χαρούμενη. Εάν είναι αυτός ο δρόμος που θα επιλέξει ευχαρίστως να το κάνει. Δεν θα με πειράξει».

Καθαρά επιλογή της ήταν να ασχοληθεί περισσότερο με το θέατρο παρά την τηλεόραση. Την ενδιαφέρει και ο κινηματογράφος αλλά στο θέατρο πιστεύει ότι είναι καλύτερη. Στόχος της, πάντοτε ήταν το θεατρικό σανίδι και εκεί έβαλε την προτεραιότητα της «Το θέατρο είναι η μεγάλη μου αγάπη». Αγαπά τον τηλεοπτικό της ρόλο ως Σύλβια στην σειρά «Ελα στην θέση μου», γιατί πιστεύει ότι παρόλο τη τρέλα της που η ίδια στην ζωή της δεν θα μπορούσε να έχει, εντούτοις μοιάζουν στην αισιοδοξία.

Κάποτε η ίδια δοκίμασε και τις δυνάμεις της στο σενάριο. Στην παιδική σκηνή εκεί που ξεκίνησε να γράφει παρόλο που ποτέ δεν είχε ανέβει κάτι σε θεατρική σκηνή. «Το πρώτο έργο που έκανα ήταν το παραμύθι ο «Μολυβένιος στρατιώτης» εκεί ξεκίνησα να γράφω. Στέφθηκε με επιτυχία και έτσι με την ίδια ομάδα έκανα τη διασκευή. Αργότερα μου ζητήθηκε να κάνω ένα σπουδαίο έργο. Η οικογένεια της Φιλιώς Χαϊδεμένου, μου εμπιστεύτηκε τη ζωή της και έτσι έγινε ένα θεατρικό κείμενο το οποίο ευτύχησε να ανεβεί και στην Κύπρο και στην Αθήνα με πρωταγωνίστρια την Δέσποινα Μπεμπεδέλη». Αργότερα δοκίμασε και την ικανότητα της, στο σενάριο αλλά αυτό που της αρέσει είναι να κάνει διασκευή βιβλίων. Μάλιστα αυτό το διάστημα κάνει τη διασκευή ενός πετυχημένου βιβλίου το οποίο όμως δεν μπορεί να αποκαλύψει το όνομα.

Η πετυχημένη ηθοποιός δεν έχει οποιανδήποτε απωθημένα να υποδυθεί κάποιον ρόλο. Οι συνεργασίες που έχει κάνει κατά καιρούς την κάνουν να νοιώθει ολοκληρωμένη. «Κάθε φορά που συνεργάζομαι με κάποιον ηθοποιό παίρνω κάτι από αυτόν». Ακόμα και τώρα στην δεύτερη καραντίνα βρίσκεται σε εγρήγορση αφού τα γυρίσματα της σειράς συνεχίζονται. Η ίδια κάνει πρόβες για μια παράσταση που θα ανεβεί σε live streaming «Κάνουμε πρόβες στο Ίδρυμα Σταύρος Νεάρχου, με μάσκες και κάνουμε τεστ κορονοϊου, δύο φορές την εβδομάδα. Οπότε, είμαστε πολύ προσεκτικοί. Αυτό που ζούμε αυτή την στιγμή είναι σκληρό. Θέλω να πιστεύω ότι είναι ένα κύμα που θα περάσει και θα φύγει».

Της λείπει η Κύπρος και συγκινείται όταν έρχεται για επίσκεψη. «Μου λείπει η οικογένεια μου και η τελευταία φορά που κατέβηκα ήταν πριν ένα χρόνο. Θα ήθελα να δουλεύω στην Κύπρο. Εννοείται ότι είναι πάντοτε στην καρδιά μου. Μου λείπει πολύ η Κύπρος…». Η ίδια έζησε περισσότερο στην Ελλάδα παρά στην Κύπρο αλλά με την πρώτη ευκαιρία την επισκέπτεται. Την αρέσει η πολιτική και την ενδιαφέρει «Είμαι ένας πολίτης ενεργός. Δεν νομίζω όμως ότι  είμαι το κατάλληλο άτομο να κατέβει στην Βουλή. Δεν θα μπορούσε να το κάνω. Θέλει ψυχραιμία, πρέπει να είσαι σταθερός…Πρέπει κάποτε να καταλαβαίνουμε τους πολιτικούς…».

https://youtu.be/wnqOdxuIERU

- Advertisment -

πρεπει να διαβασετε: