fbpx
31.2 C
Nicosia
Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024
Value betting by RebelBetting - the easiest way to make money on sports
ΑρχικήNEWSΑΝΔΡΕΑΣ ΣΤΑΥΡΟΥ:«Τα χρήματα που δίνει ο κόσμος πρέπει να παραμένουν στην οικογένεια...

ΑΝΔΡΕΑΣ ΣΤΑΥΡΟΥ:«Τα χρήματα που δίνει ο κόσμος πρέπει να παραμένουν στην οικογένεια ή στο πάγιο ταμείο του κράτους;»

-

Με αφορμή το θέμα των εράνων, ο πατέρας του μικρού μαχητή, Λούκα Σταύρου, Ανδρέας, επανέρχεται με νέα ερωτήματα προς τους αρμόδιους αξιωματούχους του κράτους. Διευκρινίζει ότι οι πολίτες έχουν κάθε λόγο να αναρωτιούνται πού καταλήγουν τα χρήματα που προορίζονται για την οικονομική ενίσχυση μιας οικογένειας ή ενός παιδιού, το οποίο δίνει τη δική του μάχη με τον καρκίνο.

Ο πατέρας του Λούκα, Ανδρέας, όπως διευκρινίζει σε ανάρτησή του, τα χρήματα από τους εράνους δεν φαίνεται να φτάνουν πάντα εκεί όπου προορίζονται. Αντί να βοηθήσουν άμεσα τις οικογένειες που τα χρειάζονται, φαίνεται πως παγώνουν στο γενικό ταμείο του κράτους. Να θυμίσουμε, ότι η οικογένεια του Λούκα Σταύρου με τη βοήθεια του κοινού αλλά και του κράτους μετέβη στην Γερμανία για τις θεραπείες του, ώστε να σώσει τη ζωή του.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η οικονομική δυστυχία επιβαρύνει την ψυχολογία της οικογένειας και δημιουργεί πρόσθετο άγχος και άγνοια σε μια ήδη δύσκολη κατάσταση. Κατά την επιστροφή των οικογενειών στην Κύπρο, αντιμετωπίζουν πολλά έξοδα, όπως επισκέψεις σε ειδικούς, υποστήριξη στην εκπαίδευση των παιδιών και άλλες ψυχολογικές υπηρεσίες.

Τα ερωτήματα που θέτει ο Ανδρέας Σταύρου, στους αρμόδιους φορείς και αναμένει απάντηση είναι πολλά

«Όπως υποσχέθηκα, επανέρχομαι με το θέμα των εράνων. Αρχικά θα ήθελα να ρωτήσω τους Βουλευτές, υπουργούς αλλά και όλους τους αξιωματούχους αυτού του κράτους αν γνωρίζουν τα παρακάτω.

● Τα λεφτά των εράνων παγιοποιούνται και τα παίρνει το πάγιο ταμείο του κράτους. (Τα λεφτά δηλαδή που έβαζε ο κόσμος για την οικονομική ενίσχυση ενός μωρού, μιας οικογένειας στο τέλος τα παίρνει το κράτος). Και εδώ τονίζω όχι δεν τα παίρνει για να βοηθήσει άλλες οικογένειες αλλά τα παίρνει το κράτος για το πάγιο ταμείο του.

● Κύριοι αξιωματούχοι αυτό πόσοι το γνωρίζετε?

● Κύριοι αξιωματούχοι ξέρετε από πόσα κύματα πέρνα μια οικογένεια για να πιάσει τελική έγκριση εράνου?

● Κύριοι αξιωματούχοι ξέρετε ότι οικογένειες σαν την δική μας περίπτωση έχουν να εργαστούν δεκαετία και περισσότερο?

● Κύριοι αξιωματούχοι αντιλαμβάνεστε ότι ο καρκίνος ή παρόμοιες ασθένειες παίρνουν χρόνια αποθεραπείας και ποτέ δεν κοιμάσαι με τα δύο μάτια κλειστά.

● Κύριοι γνωρίζετε ότι ο καρκίνος δεν είναι μια εγχείρηση ρουτίνας που θα πούμε πέτυχε ή δεν πέτυχε?

●Κύριοι ξέρετε ότι ένα μωρό μπορεί να πάθει υποτροπή από την μία στιγμή στην άλλη?

● Κύριοι γνωρίζετε ότι οι ανάγκες της οικογένειας τρέχουν τόσο στο εξωτερικό αλλά και σε ότι αφήνουν πίσω τούς? Παιδιά, Φροντιστήρια, Ενοίκια και τόσα άλλα.

Κύριοι γνωρίζετε ότι η οικονομική εξαθλίωση επιβαρύνει την ψυχολογία μας τόσο πολύ?

● Γνωρίζετε ότι μετά από μήνες στο εξωτερικό, ερχόμενοι στα πάτρια εδάφη ξεκινούν αλλά τόσα έξοδα? Ψυχολόγοι, Ψυχίατροι,Παιδοψυχολόγοι,Φροντιστήρια για να μην μείνει το παιδί μας πίσω, έχτρα ώρες μαθημάτων που συνεπάγεται με έξοδα?

Μπορώ να αναφέρω δεκάδες μα δεκάδες παραδείγματα.

Τα πρώτα μου ερωτήματα αυτά και θα επανέλθω. Παρακαλώ απαντήστε αν είναι κατανοητά αυτά που λέω πριν αρχίσετε να κρίνετε.

Το κύριο ερώτημα. Τα λεφτά του κόσμου πρέπει να παραμείνουν στο μωρό, στην οικογένεια ή να τα αρπάζει σαν γύπας το κράτος?

Υ.Γ Τα γράφω αυτά σαν πρόλογο επειδή πολύ λίγοι γνωρίζουν τι γίνονται και πόσος ψυχολογικός πόλεμος γίνεται για τα χρήματα που δεν τους ανήκουν. Οι παθόντες δυστυχώς γνωρίζουν.

Ερώτημα με ημερομηνία 6/5/2024».

- Advertisment -

πρεπει να διαβασετε:

ΚΟΜΨΗ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ: Εννέα Κύπριες σχεδιάστριες μόδας παρουσιάζουν την κυπριακή παράδοση-Όλα τα...

Μια μοναδική εκδήλωση πραγματοποιείται με εννέα καταξιωμένες Κύπριες σχεδιαστές παρουσιάζοντας μια σύγχρονη απόδοση της παραδοσιακής ενδυμασίας εμπνευσμένες από υλικά της Υπηρεσίας Κυπριακής Χειροτεχνίας του...