fbpx
22.2 C
Nicosia
Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024
Value betting by RebelBetting - the easiest way to make money on sports
ΑρχικήNEWSΑΝΔΡΕΑΣ ΗΛΙΑΔΗΣ: Ο Κύπριος αφανής ήρωας της υπόθεσης της Πάτρας -Φύλακας-άγγελος των...

ΑΝΔΡΕΑΣ ΗΛΙΑΔΗΣ: Ο Κύπριος αφανής ήρωας της υπόθεσης της Πάτρας -Φύλακας-άγγελος των παιδιών (Φώτο)

-

Ο Κύπριος Ανδρέας Ηλιάδης έχει υπάρξει ο φύλακας-άγγελος για αμέτρητα παιδιά. Είναι ο διευθυντής της ΜΕΘ παίδων, του πανεπιστημιακού νοσοκομείου Πατρών και κατάγεται από την Αμμόχωστο. Ίσως ο πρώτος που κατάλαβε πως κάτι πολύ ύποπτο συμβαίνει με τα παιδιά της οικογένειας Δασκαλάκη. Και σίγουρα ο μόνος που όπως αποδείχθηκε σε αυτό το σκοτεινό, κουβάρι που ξετυλίγεται δεν έκατσε με σταυρωμένα χέρια.

Ο Ανδρέας Ηλιάδης κατάγεται από την Αμμόχωστο από όπου έφυγε στα 8 του χρόνια λόγω του πολέμου. Αυτό και μόνο ήταν αρκετό για να σκεφτεί ότι, με την έναρξη του πολέμου στη Συρία που ανάγκασε αμέτρητες οικογένειες να καταφύγουν στη Ελλάδα, το λιγότερο που θα μπορούσε να κάνει ήταν να οργανώσει τους γιατρούς της Αχαΐας και να βρεθούν στο Λέσβο για να βοηθήσουν. Στην πορεία βρέθηκε στη Θεσσαλονίκη για σπουδές και πλέον ζει στην Πάτρα, όπου προσφέρει καθημερινά το σπουδαίο έργο του. Μένει ξάγρυπνος, νύχτες ολόκληρες στο πλευρό των παιδιών που δίνουν μάχη για τη ζωή τους.

Στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» παρουσιάστηκαν τρία σημεία που επισήμανε ο Ανδρέας Ηλιάδης από τη νοσηλεία του μεγαλύτερου παιδιού της οικογένειας.

«Ένιωσα από τη μητέρα ότι υπήρχε μια διαφοροποίηση στο συναίσθημά της. Σαν να παρακολουθούσε το τι συνέβαινε στην κόρη της σαν τρίτο πρόσωπο, ως θεατής. Ακόμα και οι νοσηλεύτριες παρατήρησαν τη συμπεριφορά αυτή της μητέρας και μου το είπαν».«Περνώντας οι ημέρες και βλέποντας τη συμπεριφορά αυτή της μητέρας, μου πέρασε από το μυαλό, μήπως συντρέχει περίπτωση του συνδρόμου Μινχάουζεν. Με αυτό το σύνδρομο μπορεί μια μητέρα να προκαλέσει ακόμα και τον θάνατο στο παιδί της. Ο πατέρας ρωτούσε αν μπορεί να γίνει κάτι επιπλέον για το παιδί, δηλαδή μια εγχείρηση, ενώ από τη μητέρα δεν υπήρχε το ίδιο ενδιαφέρον. Συνήθως ο πατέρας συζητούσε, ενώ εκείνη απλώς άκουγε. Και μάλιστα σε μία από τις συναντήσεις μας στο γραφείο μου μού έκανε εντύπωση ότι η μητέρα να ρωτάει για το δικό της παιδί, ρωτούσε για τα παιδιά που έχω σε φωτογραφία πίσω από το γραφείο μου και αντιμετώπιζαν παρόμοια προβλήματα».

«Κανένας γιατρός ή νοσηλευτής της μονάδας δεν είδε τη μικρή να κάνει όλα αυτά τα επεισόδια που μας ανέφερε η μητέρα. Όσο ήταν υπό την προστασία μας δεν παρουσίαζε τίποτα η μικρούλα. Η μητέρα της Τζωρτζίνας ναι μεν τράβηξε τρία βίντεο, αλλά σε αυτά φαίνεται εναλλάξ πότε η μικρή και πότε το μόνιτορ σε πολύ γρήγορη κίνηση. Με αυτόν τον τρόπο δεν είναι δυνατόν ο γιατρός να καταλάβει αν πρόκειται περί επεισοδίων σπασμών, γιατί η κάμερα δεν εστιάζει τουλάχιστον για δύο λεπτά στην ασθενή. Η μητέρα τον Απρίλιο του 2021 έτυχε να ακούσει τη συνομιλία μου με την ιατροδικαστή για τις ανησυχίες και τις υποψίες που είχα. Μετά ήρθε στο γραφείο μου με τον σύζυγό της και μου ανέφεραν ότι δεν επιθυμούν να ασχοληθούν με κάτι που δεν είχε σχέση με το ιατρικό κομμάτι της διαδικασίας και να παραμείνω αυστηρά στο ιατρικό κομμάτι. Εγώ συμφώνησα και ζήτησα και συγγνώμη. Μετά ενδόμυχα πίστευα ότι θα ερχόταν ο πατέρας και θα με ρωτούσε αν με ανησυχεί κάτι, εάν υποπτεύομαι κάτι από τη στιγμή που έβλεπε κινήσεις από εμένα, όσον αφορά την υγεία του παιδιού του, πράγμα που δεν έκανε ποτέ.»

Συγκινητικό είναι ότι ο Ανδρέας Ηλιάδης δεν ξεχνά ποτέ τον τόπο καταγωγής αφού εάν κάποιος δει το προσωπικό του προφίλ στο φβ θα καταλάβει πολλά. Μια από τις κεντρικές φωτογραφίες του, έχει ως φόντο την παρέλαση που πραγματοποιήθηκε στην Κύπρο δείχνοντας τα κατεχόμενα χωριά μας.

- Advertisment -

πρεπει να διαβασετε: