fbpx
22.8 C
Nicosia
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024
Value betting by RebelBetting - the easiest way to make money on sports
ΑρχικήNEWSΑΛΕΞΙΑ ΠΟΤΑΜΙΤΟΥ: Η δωρεά του Nikolas Zoe Foundation για την ανάπτυξη...

ΑΛΕΞΙΑ ΠΟΤΑΜΙΤΟΥ: Η δωρεά του Nikolas Zoe Foundation για την ανάπτυξη νέας εργαστηριακής εξέτασης στο Παιδιατρικό Νοσοκομείο της Βοστώνης-«Ήταν η επιθυμία του Νικόλα»-(Βίντεο)

-

Σάρκα και οστά πήρε η πρωτοβουλία της Αλεξίας Ποταμίτου, μητέρα του Νικόλα Αρτεμίου, ο οποίος έφυγε από τη ζωή.Μια μικρή ομάδα μητέρων από το συμβούλιο του Nikolas Zoe Foundation και τα παιδιά τους παρέδωσαν την πρώτη επιταγή εις μνήμην του Νικόλα Αρτεμίου. .

Ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός Nikolas Zoe Foundation, με επικεφαλή την Αλεξία Ποταμίτου και της αδελφής του Νικόλα, Θεοδώρας, επισκέφθηκε το Παιδιατρικό Νοσοκομείο της Βοστώνης και παρέδωσε μαζί με άλλες μητέρες επιταγή ύψους $100.000. Η επιταγή παραδόθηκε στην Ερευνητική Μονάδα του παιδιατρικού νοσοκομείου της Βοστώνης για την ολοκλήρωση του ερευνητικού έργου που έχει ως αντικείμενο την ανάπτυξη μιας απλής εργαστηριακής εξέτασης αίματος για την παρακολούθηση της ανταπόκρισης στη θεραπεία παιδιών που πάσχουν από σάρκωμα Ewing και άλλες ογκολογικές παθήσεις, όπως νευροβλάστωμα και ραβδομυοσάρκωμα.

Η Αλεξία Ποταμίτου εξέφρασε ιδιαίτερα συγκινημένη τη χαρά της και ανέφερε ότι αυτή ήταν η επιθυμία του Νικόλα, να μην υποφέρει κανένα παιδί όπως αυτός και να μπορεί να αντιμετωπίσει το θηρίο, όπως χαρακτηριστικά αποκαλούσε το Σάρκωμα Ewing, που του έκοψε το νήμα της ζωής τόσο πρόωρα.

Η προσπάθεια αυτή θα συνεχιστεί μέχρις ότου επιτευχθεί ο στόχος των $500.000, όσο χρειαστεί για την ολοκλήρωση της έρευνας. Σκοπός είναι να ολοκληρωθεί η έρευνα ώστε να γίνεται μια απλή εξέταση αίματος, αντί για επίπονες βιοψίες και εξετάσεις, προκειμένου να παρακολουθείται η ανταπόκριση στη θεραπεία.

Σύμφωνα με τον υπεύθυνο ερευνητή του προγράμματος στο Harvard University, δρ. Μαρκ Φλέμινγκ.

«Αυτό το ερευνητικό έργο θα συμβάλει στην εύρεση της καλύτερης και πιο αποτελεσματικής θεραπείας για τους νέους ασθενείς με συμπαγείς όγκους. Με την υποστήριξη του Ιδρύματος Nicholas Zoe, θα είμαστε σε θέση να παρακολουθούμε την ανταπόκριση στη θεραπεία με μια απλή εξέταση αίματος, χωρίς την ανάγκη για επεμβατικές βιοψίες και ακτινολογικές εξετάσεις. Έτσι, θα έχουμε την διαβεβαίωση ότι τα παιδιά που αντιμετωπίζουν αυτήν την πάθηση ακολουθούν μια κατάλληλη θεραπευτική αγωγή με θετικά αποτελέσματα».

Κάθε εισφορά προς το NZF, ακόμη και αν είναι μόνο $1 ή €1, αποτελεί ένα λιθαράκι στον τελικό μας στόχο και στον αγώνα για να φέρουμε χαμόγελα σε παιδιά που υποφέρουν από συμπαγείς όγκους, όπου και αν βρίσκονται ή ποια είναι η καταγωγή τους. Ο πόνος των παιδιών δεν γνωρίζει σύνορα, και μπορούμε να προσφέρουμε βοήθεια από οπουδήποτε βρισκόμαστε και αν είμαστε. Κάθε συμβολή μας είναι σημαντική στην προσπάθεια να αντιμετωπιστεί αυτή η δύσκολη πραγματικότητα και να προσφερθεί βοήθεια σε αυτά τα παιδιά.

Για επιπλέον πληροφορίες παρακαλώ επισκεφτείτε: WWW.NICHOLASZOEFOUNDATION.COM

- Advertisment -

πρεπει να διαβασετε: