ΑΛΕΞΙΑ: ΕΚΠΡΟΣΩΠΕΙ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΣΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ (βίντεο)

Την σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων η οποία τιμάται κάθε χρόνο στις 20 Ιουνίου εκπροσωπεί η Κύπρια ερμηνεύτρια Αλέξια με την προβολή της διαδικτυακής συναυλίας που μεταδίδεται  ζωντανά στο επίσημο κανάλι Youtube της Αλέξιας.

Κάθε χρόνο, με αφορμή αυτή την ημέρα, διοργανώνονται εκστρατείες, εκδηλώσεις και δράσεις σε όλο τον κόσμο με τη συμμετοχή των τοπικών κοινοτήτων και των ίδιων των προσφύγων, των ανθρωπιστικών οργανώσεων, των αρχών και άλλων φορέων και την υποστήριξη γνωστών προσωπικοτήτων. Συμμετέχοντας και φέτος στην παγκόσμια εκστρατεία της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, με τίτλο «Ο Καθένας Μπορεί να Κάνει τη Διαφορά, Κάθε Δράση Μετρά», η Αλέξια μαζί με εκλεκτούς καλλιτέχνες και πρόσφυγες, θα υπενθυμίσουν ότι όλοι, περιλαμβανομένων των προσφύγων, μπορούν να προσφέρουν στην κοινωνία και κάθε δράση μετρά στην προσπάθεια να δημιουργήσουμε έναν κόσμο πιο δίκαιο, ισότιμο και χωρίς αποκλεισμούς.

Η συναυλία μεταδίδεται στο επίσημο κανάλι Youtube της Αλέξιας www.youtube.com/AlexiaMusic και θα προβληθεί στην εξωτερική Οθόνη του Θεάτρου Ριάλτο σε συνεργασία με το Μαντάμ Μπαρ https://www.facebook.com/madamebar/.

Τη συναυλία θα πλαισιώσουν με τις δικές τους μουσικές αποχρώσεις και μηνύματα ταλαντούχοι πρόσφυγες κι εκλεκτοί διεθνείς καλλιτέχνες, συνεργάτες και φίλοι της Αλέξιας και υποστηρικτές των προσφύγων και των θεμελιωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Ανάμεσα στους καλλιτέχνες που θα συμμετέχουν είναι οι Accent (ΗΠΑ), Christiane Karam (Λίβανος), Henri Dikongué (Γαλλία), Lauren Kihnan (ΗΠΑ), Lena Chamamyan (Συρία), Madeleine Peyroux (ΗΠΑ), Μαρίνα Σάτη (Ελλάδα), Monsieur Doumani (Κύπρος), Tarq Bowen (Γερμανία), Βασιλική Αναστασίου (Κύπρος), The Hajj (ΗΠΑ) κ.ά.

Πρόσφυγες – μουσικοί που ζουν στην Κύπρο, όπως ο Jawad Jabar (Ιράκ) και Ferhad Seyda (Συρία – Κούρδος) θα μοιραστούν επίσης τα ταλέντα και τις δεξιότητές τους στη συναυλία. Επιπλέον, νεαροί αιτητές ασύλου, που συμμετείχαν στο μουσικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Re-bE» της Αλέξιας, θα στείλουν τα δικά τους βιντεογραφημένα μηνύματα, με ποιήματα που έχουν γράψει και τραγούδια που θα ήθελαν να ακουστούν.

Η συναυλία θα διεξαχθεί στα Αγγλικά και τα Ελληνικά, με τραγούδια σε διάφορες γλώσσες, όπως Κυπριακά, Γαλλικά, Αγγλικά, Αραβικά, Αρμενικά, Ισπανικά, Σομαλικά, Πορτογαλικά και Ελληνικά. Θα είναι μια συναυλία για όλους. Πρόσθετες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στο επίσημο Facebook της Αλέξιας – www.facebook.com/AlexiaVassiliouPage  και στην ιστοσελίδα της UNHCR -Κύπρου www.unhcr.org/cy/

Hot this week

Η ΛΕΜΕΣΟΣ ΤΙΜΑ ΤΟΥΣ ΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΕΣ ΤΗΣ: Αποβάθρες με τα ονόματα Κοντίδη και Πελενδρίτου

Η Λεμεσός ετοιμάζεται να τιμήσει δύο από τις μεγαλύτερες...

ΕΥΡΗΚΑ ΜΑΣΣΑΛΙΑΣ FASHION REBORN: Η Λευκωσία γίνεται πασαρέλα βιωσιμότητας – Εντυπωσιακή επίδειξη μόδας με μήνυμα

Μια ιδιαίτερη βραδιά αφιερωμένη στη μόδα και τη δημιουργικότητα...

ΚΟΚΚΙΝΟΤΡΙΜΙΘΙΑ: Κλοπές μέρα μεσημέρι – Εξαφάνιση μοτοσικλέτας και αυξημένη ανησυχία στην κοινότητα

Στην Κοκκινοτριμιθιά τις τελευταίες ημέρες έχουν καταγραφεί περιστατικά κλοπών,...

ΥΠΟΘΕΣΗ «ΣΑΝΤΗ»: Έρχεται το FBI στην Κύπρο-Γιατί ζητήθηκε διεθνής συνδρομή στις έρευνες

Σε νέα φάση περνά η διερεύνηση της υπόθεσης «Σάντη»,...

ΙΡΑΝ-ΤΡΑΜΠ: «Σπουδαία συμφωνία ή κλιμάκωση» – Οι συνομιλίες εξελίσσονται «πολύ επιτυχημένα»

Ο Ντόναλντ Τραμπ εμφανίστηκε αισιόδοξος για την πορεία των...

Topics

Η ΛΕΜΕΣΟΣ ΤΙΜΑ ΤΟΥΣ ΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΕΣ ΤΗΣ: Αποβάθρες με τα ονόματα Κοντίδη και Πελενδρίτου

Η Λεμεσός ετοιμάζεται να τιμήσει δύο από τις μεγαλύτερες...

ΚΟΚΚΙΝΟΤΡΙΜΙΘΙΑ: Κλοπές μέρα μεσημέρι – Εξαφάνιση μοτοσικλέτας και αυξημένη ανησυχία στην κοινότητα

Στην Κοκκινοτριμιθιά τις τελευταίες ημέρες έχουν καταγραφεί περιστατικά κλοπών,...

ΤΡΟΧΑΙΟ ΣΤΗ ΛΑΡΝΑΚΑ: Σύγκρουση οχημάτων κοντά στη βιομηχανική – Στο σημείο η Αστυνομία-(Φώτο)

Οδική σύγκρουση σημειώθηκε το μεσημέρι της Τρίτης, 21 Απριλίου,...

H Dua Lipa μας καλεί να ανακαλύψουμε νέες εμπειρίες καφέ στην τελευταία καμπάνια της Nespresso!

Η Nespresso ανακοινώνει την τελευταία της καμπάνια, με πρωταγωνίστρια...

Keep Growing Johnnie Walker Black Label & Diageo στηρίζουν την αναδάσωση των πυρόπληκτων περιοχών της Λόφου

3000 δέντρα φυτεύτηκαν στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας CSR “Keep...

Related Articles

Popular Categories