Κυριακή, 21 Δεκεμβρίου, 2025
8.3 C
Cyprus

ΑΛΕΞΗΣ ΣΟΦΟΚΛΕΟΥΣ: Ο τελευταίος του, σταθμός στην αρχόντισσα των Κυκλάδων-Περπάτησε 365 χιλιόμετρα -Επιστρέφει στην Κύπρο (Φώτο)

- Advertisement -

Ένα «ταξίδι» πεζοπορίας και εθελοντισμού με πολύ μεράκι έφτασε στο τέλος του. Ο συμπατριώτης μας εθελοντής-πεζοπόρος Αλέξης Σοφοκλέους, ο οποίος με θέληση και δύναμη ψυχής «περπάτησε» βήμα-βήμα τα 30 νησιά των Κυκλάδων, σε 30 ημέρες σε συνεργασία με την ελληνική κυβέρνηση, δια μέσου της ελληνικής πρεσβείας στην Κύπρο, υλοποίησε τον στόχο του και επιστρέφει στην Κύπρο.

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ

Το οδοιπορικό του, τελειώνει σήμερα στο όμορφο νησί την πρωτεύουσα των Κυκλάδων, την Σύρο και ακολούθως θα ταξιδεύσει ακτοπλοϊκώς στην Αθήνα και αύριο θα επιστρέψει αεροπορικώς πίσω στην γενέτειρα του. Οι εμπειρίες που αποκόμισε από το ένα μήνα «ταξίδι» του πάρα πολλές και νοσταλγικές αφού περπάτησε βήμα –βήμα κάθε περιοχή των νησιών των Κυκλάδων μεταφέροντας το φιλανθρωπικό του έργο προς όλους όσοι τον συνάντησαν στο δρόμο του.

Περιοχή τα Βαπόρια στην Ερμούπολη

Για την αξιέπαινη προσπάθεια του, ο εθελοντής –πεζοπόρος περπάτησε 365 χιλιόμετρα, χρησιμοποίησε τρία αεροσκάφη, 25 πλοία, τρία μικρά καράβια και 1 φουσκωτό, υλοποιώντας με επιτυχία το φιλανθρωπικό του έργο.

Το επιβλητικό δημαρχείο του νησιού

Να επισημανθεί ότι ο Αλέξης Σοφοκλέους είναι ο πρώτος εθελοντής-πεζοπόρος που έχει πραγματοποιήσει αυτού του είδους την πεζοπορία. Ο ίδιος είχε αναφέρει παλαιότερα ότι ο κόσμος τον τον υποδέχεται με πλατύ χαμόγελο ρωτώντας τον περισσότερα πράγματα για το φιλανθρωπικό εγχείρημα του.

Το θέατρο Απόλλων στην Ερμούπολη το οποίο είναι μικρογραφία της Σκάλας του Μιλάνου
Ένα από τα χωριά της Σύρου που περπάτησε ο πεζοπόρος -εθελοντής, το Κίνι
Στην Ερμούπολη οι φιλόξενοι κάτοικοι του νησιού τον υποδέχθηκαν εγκάρδια. Στο Φούρνο του Κικκίλη στην Ερμούπολη δοκίμασε τα προϊόντα της αρχόντισσας των Κυκλάδων.

Hot this week

14ΧΡΟΝΗ: Εντοπίστηκε μετά από 10 ημέρες η έφηβη που είχε εξαφανιστεί από το σπίτι της

Η 14χρονη, που είχε δηλωθεί ως ελλείπον πρόσωπο από...

ΣAΛΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΡΚΙΓΚ ΑμεΑ: Σε δοκιμαστική περίοδο η υπάλληλος – Δεν απολύθηκε λόγω της παρατήρησης

Σάλος προκλήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μετά από καταγγελίες...

ΚΑΤΑΚΛΥΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΠΑΦΟ:Έκκληση της Αστυνομίας για αυξημένη εγρήγορση, πλημμύρισαν δρόμοι και ποταμοί-(Δείτε βίντεο)

Κατακλυσμός σημειώνεται αυτή την ώρα στην επαρχία Πάφου, με...

ΣΤΡΟΒΟΛΟΣ: Πονοκέφαλος έχουν καταντήσει τα παρατημένα σκούτερ – Κανένας σεβασμός στα άτομα με αναπηρία- (Φώτο)

Έντονο προβληματισμό και αγανάκτηση προκαλεί η ανεξέλεγκτη στάθμευση ηλεκτρικών...

Topics

ΣAΛΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΡΚΙΓΚ ΑμεΑ: Σε δοκιμαστική περίοδο η υπάλληλος – Δεν απολύθηκε λόγω της παρατήρησης

Σάλος προκλήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μετά από καταγγελίες...

ΣΤΡΟΒΟΛΟΣ: Πονοκέφαλος έχουν καταντήσει τα παρατημένα σκούτερ – Κανένας σεβασμός στα άτομα με αναπηρία- (Φώτο)

Έντονο προβληματισμό και αγανάκτηση προκαλεί η ανεξέλεγκτη στάθμευση ηλεκτρικών...

Όταν η φιλία δηλητηριάζεται: Τρεις συνήθειες που την καταστρέφουν

Σε μια φιλία μπορούν να υπάρχουν δύο ή περισσότερα...

ΚΙΤΡΙΝΗ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ: Έντονα καιρικά φαινόμενα προβλέπονται για σήμερα

Η Μετεωρολογική Υπηρεσία εκδίδει προειδοποίηση για έντονες καταιγίδες και...

Related Articles

Popular Categories