ΑΓΙΑ ΝΑΠΑ: Δημιουργείται κέντρο Σκηνογραφίας Θεάτρου – Συνεργασία Δήμου και ΘΟΚ για ενίσχυση του πολιτισμού

Σε τροχιά ενίσχυσης της πολιτιστικής της ταυτότητας εισέρχεται η Αγία Νάπα, με τη δημιουργία Κέντρου Σκηνογραφίας Θεάτρου στον χώρο της πρώην ΣΠΕ Αγίας Νάπας, στο πλαίσιο στρατηγικής συνεργασίας με τον Θεατρικό Οργανισμό Κύπρου (ΘΟΚ).

Το σχετικό Μνημόνιο Συναντίληψης και Συνεργασίας υπεγράφη την Τετάρτη 11 Ιουνίου στο Δημοτικό Μέγαρο Αγίας Νάπας, από τον Δήμαρχο Χρίστο Ζαννέττου και τον Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου του ΘΟΚ, Παντελή Βουτουρή.Στόχος της συνεργασίας είναι η ενίσχυση της πολιτιστικής ζωής της Αγίας Νάπας, η ανάδειξη της θεατρικής τέχνης και η δημιουργία ευκαιριών για επαγγελματίες και ερασιτέχνες καλλιτέχνες μέσα από σεμινάρια, διαλέξεις και θεατρικές παραγωγές.

Τα δύο μέρη δεσμεύονται για την τακτική αναθεώρηση και ενίσχυση της συνεργασίας, ενώ προβλέπεται και η δυνατότητα επέκτασης της σε άλλους τομείς κοινού ενδιαφέροντος. Η συνεργασία αυτή συνιστά ένα σημαντικό βήμα για τη διασύνδεση τοπικής αυτοδιοίκησης και θεσμικών φορέων πολιτισμού με στόχο την καλλιτεχνική ανάπτυξη και κοινωνική συμμετοχή.

Η συνεργασία των δύο φορέων προβλέπει τακτική αναθεώρηση και δυνατότητα επέκτασης σε τομείς κοινού ενδιαφέροντος, θέτοντας τις βάσεις για ένα νέο μοντέλο αλληλεπίδρασης τοπικής αυτοδιοίκησης και πολιτιστικών θεσμών.

Σε δηλώσεις του, ο Δήμαρχος Αγίας Νάπας χαρακτήρισε την υπογραφή του Μνημονίου ως σταθερή δέσμευση για ανάδειξη του πολιτισμού στην πόλη, τονίζοντας πως η Αγία Νάπα «δεν είναι μόνο τουριστικός προορισμός, αλλά και τόπος καλλιτεχνικής έκφρασης και δημιουργίας». Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος του ΘΟΚ εξέφρασε την ικανοποίησή του για την έναρξη της συνεργασίας, υπογραμμίζοντας πως «η δημιουργία του Κέντρου Σκηνογραφίας Θεάτρου αποτελεί μια ελπιδοφόρα πρωτοβουλία, που θα ενισχύσει τη διασύνδεση του θεάτρου με τις τοπικές κοινωνίες».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:


Hot this week

ΜΕΓΑΛΗ ΠΕΜΠΤΗ: Η μέρα της θυσίας, της ταπείνωσης και της προδοσίας

Η Μεγάλη Πέμπτη ξεχωρίζει ως μία από τις πιο...

ΚΑΙΡΟΣ: Εναλλαγές στο σκηνικό του καιρού με νεφώσεις, βροχές και καταιγίδες

Εναλλαγές του καιρού αναμένονται σήμερα, Μεγάλη Πέμπτη, με το...

ΛΕΥΚΩΣΙΑ: Σοβαρή υπόθεση βιασμού εξετάζει η Αστυνομία-Προσωποκράτηση 8 ημερών για τον ύποπτο

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των αστυνομικών αρχών...

Topics

ΜΕΓΑΛΗ ΠΕΜΠΤΗ: Η μέρα της θυσίας, της ταπείνωσης και της προδοσίας

Η Μεγάλη Πέμπτη ξεχωρίζει ως μία από τις πιο...

ΚΑΙΡΟΣ: Εναλλαγές στο σκηνικό του καιρού με νεφώσεις, βροχές και καταιγίδες

Εναλλαγές του καιρού αναμένονται σήμερα, Μεγάλη Πέμπτη, με το...

ΛΕΥΚΩΣΙΑ: Σοβαρή υπόθεση βιασμού εξετάζει η Αστυνομία-Προσωποκράτηση 8 ημερών για τον ύποπτο

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των αστυνομικών αρχών...

ΔΗΜΟΣ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ: Πώς θα λειτουργήσουν υπηρεσίες και αγορές το Πάσχα

Αλλαγές στο ωράριο υπηρεσιών και αγορών φέρνουν οι ημέρες...

ΛΑΡΝΑΚΑ: Σύλληψη 64χρονου για παράνομη κατοχή κροτίδων

Σε έλεγχο που διενήργησαν μέλη του ΟΠΕ Λάρνακας γύρω...

Related Articles

Popular Categories