ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΒΑΡΕΛΛΑ: Έφυγε από τη ζωή η αγαπημένη συγγραφέας μικρών και μεγάλων (Φώτο)

Η Ελλαδίτισσα συγγραφέας παιδικής λογοτεχνίας, Αγγελική Βαρελλά έφυγε από τη ζωή αφήνοντας πίσω της ένα πλούσιο συγγραφικό έργο.

Η Αγγελική Βαρέλλα πέθανε σε ηλικία 92 ετών. Γεννήθηκε το 1930 στη Θεσσαλονίκη, μεγάλωσε στην Αθήνα. Έζησε τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, τον οποίο περιγράφει η ίδια στο βιβλίο της «Με το χαμόγελο στα χείλη». Το πρώτο της βιβλίο ήταν το «Η Ελλάδα και εμείς». Το βιβλίο της «Φιλενάδα, φουντουκιά μου» έχει πάρει Έπαινο Βραβείου Janusz Korczack, ενώ το βιβλίο της «Καλημέρα, Ελπίδα» έχει τιμηθεί με βραβείο του Κύκλου Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου. Ήταν πτυχιούχος του Ιστορικού-Αρχαιολογικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Αθηνών. Για πρώτη φορά ασχολήθηκε με το παιδικό βιβλίο το 1966 και έκτοτε είχε διαρκή σε όλες τις εκδηλώσεις (σχολεία, συλλόγους γονέων, δήμους, βιβλιοθήκες κτλ.) για το παιδί και το παιδικό βιβλίο όχι μόνο στην Αθήνα αλλά σε όλη την Ελλάδα.

Έχει βραβευτεί από τη Γυναικεία Λογοτεχνική Συντροφιά, τον Κύκλο του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου και το Υπουργείο Παιδείας για τα αναγνωστικά που έγραψε για τα παιδιά του δημοτικού σχολείου. Μεταξύ άλλων βιβλίων της (από τις εκδόσεις Πατάκη, Ψυχογιός και Μεταίχμιο) είναι τα «Γελαστός και Αγέλαστος», «9 τηλεφωνήματα κι ένας λαγός», «Τι κάνεις είσαι καλά», «Ποιος παίζει μπάλα στο ταβάνι μας», «Το ποδηλατάκι-ήλιος» και «Ο μικρός ποδοσφαιριστής».

Hot this week

ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ: Έρχονται ισχυρές καταιγίδες – Χαλάζι έως 5 εκατοστά και κίνδυνος πλημμυρών

Σε πορτοκαλί προειδοποίηση τίθεται η Κύπρος για το Σάββατο...

ΚΑΤΑΖΗΤΟΥΝΤΑΙ: Στη δημοσιότητα δύο πρόσωπα από την Αστυνομία – Ο ένας για απόπειρα φόνου, ο άλλος για σοβαρά αδικήματα

Δύο πρόσωπα, τα οποία καταζητούνται για διαφορετικές υποθέσεις, δίνει...

Η TOMMY HILFIGER και η ομάδα Cadillac Formula 1® διαμορφώνουν μια νέα εποχή στο modern American sportswear με την νεα Φθινοπωρινη συλλογή fanwear

Σχεδιασμένη για το αγωνιστικό Σαββατοκύριακο αλλά και για τη...

Το αγγλόφωνο πρόγραμμα MPharm του Πανεπιστημίου Λευκωσίας υποδέχεται φοιτητές για το νέο ακαδημαϊκό έτος 2026-2027

Το πρόγραμμα διευρύνει την πρόσβαση στη Φαρμακευτική για Κύπριους...

Αυτόν το Σεπτέμβριο κάθε gelato στο Columbia Confectionery γίνεται μια πράξη ελπίδας

Μέρος των εσόδων από τις πωλήσεις gelato θα διατεθεί...

Topics

Αυτόν το Σεπτέμβριο κάθε gelato στο Columbia Confectionery γίνεται μια πράξη ελπίδας

Μέρος των εσόδων από τις πωλήσεις gelato θα διατεθεί...

ΛΕΥΚΩΣΙΑ: Νέα διαδικτυακή απάτη – 53χρονος έχασε €65.415 από δήθεν επενδύσεις σε κρυπτονομίσματα

Νέα υπόθεση διαδικτυακής απάτης, με φόντο επενδύσεις σε κρυπτονομίσματα,...

Related Articles

Popular Categories