ΧΡΙΣΤΙΝΑ-ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΚΑΛΛΕΝΟΥ: Τιμήθηκαν οι γονείς του μικρού άγγελου Λάμπρου-Ανάμεσα σε 76 εθελοντές μυελού των οστών

Τα λόγια είναι περιττά και οι λέξεις δεν μπορούν να εκφραστούν με τον κατάλληλο τρόπο όταν είσαι πρόθυμος να χαρίσεις μια ζωή και αυτό έχουν πράξει οι εβδομήντα έξι εθελοντές δότες μυελού των οστών -έντεκα εκ των οποίων είναι Τουρκοκύπριοι. Ανάμεσα στους τιμηθέντες και οι γονείς του μικρού Λάμπρου Καλλένου, ο οποίος έφυγε πρόσφατα από τη ζωή.

Την χθεσινή τελετή «Βράβευση Δοτών Μυελού των Οστών της Χρονιάς 2021-2022», διοργάνωσε το Καραϊσκάκειο Ίδρυμα στο Προεδρικό Μέγαρο, παρουσία του προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη. Στην εκδήλωση τιμήθηκαν συνολικά 76 δότες εθελοντές (58 παρόντες και 18 απόντες από την τελετή) που έδωσαν μυελό των οστών τη χρονιά που πέρασε. Σε αυτόν τον αριθμό περιλαμβάνονται και 11 Τουρκοκύπριοι (πέντε παρόντες και 6 απόντες από την τελετή).

Μια ξεχωριστή βράβευση ήταν αυτή των γονιών του μικρού Λάμπρου Καλλένου αλλά και της εθελόντριας Άντρη Προδρόμου. Τιμήθηκαν επίσης για τη συνεργασία/προσφορά τους η Δρ Φρειδερίκη Μελανθίου, τέως Διευθύντρια Αιματολογικής Κλινικής στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, ο Δρ Κυπριανός Λούης, Διευθυντής Μέσης Εκπαίδευσης στο Υπουργείο Παιδείας, και το Κλινικό Εργαστήριο Βιο-Analysis Paphos. Στην εκδήλωση μίλησαν επίσης ο δότης μυελού Άντης Παναγιώτου και η Ελένη Καλλιγάκη, μητέρα του μικρού Ανδρέα Παναγή που έλαβε μόσχευμα.

Στον χαιρετισμό της, η Πρόεδρος του ΔΣ του Καραϊσκάκειου Ιδρύματος (ΚΙ), Δρ Πόπη Κανάρη, εξέφρασε «τη βαθύτατη εκτίμηση όλης της οικογένειας του ΚΙ» για τη στήριξη του Προέδρου Αναστασιάδη και την παρουσία του στην εκδήλωση, «η οποία θωρακίζει την υλοποίηση του οράματος του Ιδρύματος». Πρόσθεσε ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επισφράγισε αυτή τη στήριξη, ανακοινώνοντας πριν από λίγες ημέρες ότι θα θεσμοθετηθεί από την Κυβέρνηση η στήριξη του και μέσα από τους προϋπολογισμούς του Κράτους.

Hot this week

ΣΧΟΛΕΙΑ ΧΩΡΙΣ ΚΛΙΜΑΤΙΣΤΙΚΑ: Το πρόβλημα μεταφέρεται ξανά στην επόμενη χρονιά, ενώ η σχολική χρονιά ολοκληρώνεται

Το Υπουργείο Παιδείας επανέρχεται με αναφορά στην πορεία εγκατάστασης...

ΝΑΓΙΑ: Η συγκινητική εκδήλωση στο Πάρκο Ηλιούπολης – Μια μικρή μαχήτρια που άλλαξε τη ζωή όλων σε μια μέρα

Μέσα σε κλίμα συγκίνησης, αγάπης και ελπίδας πραγματοποιήθηκε η...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟΣ: Όχημα τυλίχθηκε στις φλόγες στον δρόμο Λευκωσίας–Λεμεσού -(Βίντεο)

Αναστάτωση προκλήθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας 18 Μαΐου 2026...

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΑΓΑΠΗΣ: Φιλανθρωπική δράση εις μνήμη της μικρής Μάρθας – Τα έσοδα στον σύνδεσμο «Ένα Όνειρο Μια Ευχή»

Μια ξεχωριστή φιλανθρωπική εκδήλωση εις μνήμη της μικρής Μάρθας...

Topics

ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟΣ: Όχημα τυλίχθηκε στις φλόγες στον δρόμο Λευκωσίας–Λεμεσού -(Βίντεο)

Αναστάτωση προκλήθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας 18 Μαΐου 2026...

Το Andrey & Julia Dashin’s Foundation στηρίζει την πρώτη κοινωνική επιχείρηση της Κύπρου

Πέρα από την επιχειρηματικότητα: μια νέα εποχή συμπερίληψης Μετά τα...

Συνεντεύξεις με άτομα που…αξίζουν μια σελίδα

Βιβλίο με επιλεγμένα κείμενα της δημοσιογράφου Άννης Χαραλάμπους Τριάντα οχτώ...

Related Articles

Popular Categories