21.9 C
Nicosia
Κυριακή, 27 Οκτωβρίου, 2024
Value betting by RebelBetting - the easiest way to make money on sports
ΑρχικήNEWSΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΠΙΤΤΟΚΟΠΙΤΗΣ: «Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΑΝ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟ…»

ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΠΙΤΤΟΚΟΠΙΤΗΣ: «Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΑΝ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟ…»

-

Η γενέτειρα του, η Πάφος είναι ένα κομμάτι του εαυτού του, όπως φυσικά και η οικογένεια του. Ο κόσμος της πολιτικής τον μάγευε από μικρό παιδί γι’ αυτό άλλωστε έμαθε να αγωνίζεται για τις αξίες τα ιδανικά, τα θέλω και τα πιστεύω του. Ο Χαραλάμπος Πιττοκοπίτης εκτός από βουλευτής, είναι σύζυγός, πατέρας ενώ πρόσφατα έγινε για πρώτη φορά παππούς. Είναι ένας άνθρωπος που συνεχίζεται να ονειρεύεται  έχοντας παράλληλα όρεξη να συνεχίσει το έργο του, ως βουλευτής του Δημοκρατικού Κόμματος ώστε να εκπληρώσει όλα αυτά που επιθυμεί για ένα καλύτερο μέλλον για την Πάφο που λατρεύει…

Τα παιδικά σας χρόνια τα περάσατε στην Πάφο…Ο κόσμος της πολιτικής σας μάγευε από παιδί;

Κατάγομαι από ένα χωριό της περιοχής της Λαόνας, την Ίννεια. Είχα όμορφα παιδικά χρόνια παρά τις δυσκολίες της εποχής. Οι γονείς μας, μας μεγάλωσαν με αξίες και ιδανικά. Η άγρια φύση της περιοχής μας συνέπαιρνε και η εντυπωσιακή θέα μας ενέπνεε. Έτσι μάθαμε να τη σεβόμαστε και την προστατεύουμε. Από νεαρός μου άρεσαν οι συζητήσεις με τους συνανθρώπους μου κάθε ηλικίας. Προσπαθούσα να παρακολουθώ να μαθαίνω και προβληματιζόμουν για τις δυσκολίες που προέκυπταν. Έμαθα να αγωνίζομαι όμως πάντα σε δρόμους καθαρούς.

Η ανάμειξη σας με την πολιτική έγινε από τα φοιτητικά σας χρόνια, πώς έτυχε αυτό;

Προέρχομαι από Δηκοική οικογένεια. Ήταν κάτι σαν φυσικό επακόλουθο να αναμειχθώ κι εγώ κάποια στιγμή με την πολιτική. Στα φοιτητικά μου χρόνια το ένιωσα έντονα έτσι πρωτοστάτησα μαζί με άλλους συναγωνιστές στην οργάνωση της φοιτητικής μας παράταξης Αναγέννησης και ξεκινήσαμε με πάθος να δίνουμε αγώνες για τους νέους αλλά και για τον τόπο μας.

Η οικογένεια τι σημαίνει για σας;

Η οικογένεια είναι το παν για έναν άνθρωπο.  Πυξίδα και λιμάνι σε κάθε διαδρομή, εύκολη ή δύσκολη. Ευλογήθηκα να έχω μια σπουδαία σύζυγο δίπλα μου και μαζί με τα παιδιά μας πορευόμαστε και αντιμετωπίζουμε ενωμένοι κι αγαπημένοι κάθετι. Μόλις πρόσφατα έγινα για πρώτη φορά παππούς μια τεράστια χαρά για όλους μας. Ευχαριστώ όλα τα μέλη της οικογένειάς μου που είναι πλάι μου και με στηρίζουν.

Πώς θα περιγράφατε τον εαυτό σας, τι είναι αυτό που σας χαρακτηρίζει;

Μου αρέσει να έρχομαι σε επαφή με τον κόσμο. Να μελετώ κάθε δυσκολία και να προσπαθώ με σθένος να στηρίζω τον καθένα. Είναι δύσκολες εποχές, πολλής κόσμος περνά δύσκολα. Δεν επαναπαύομαι, αλλά είμαι εκεί στην πρώτη γραμμή. Έμαθα να κοιτάζω στα μάτια με στόχο πάντα το κοινό καλό. Με χαρακτηρίζει λοιπόν η ειλικρίνεια, ο σεβασμός προς το συνάνθρωπο και η αγάπη για την αγαπημένη μας Πάφο.

Τι σημαίνει η Πάφος για σας;

Η Πάφος είναι η πόλη που γεννήθηκα, που μεγάλωσα και αγάπησα. Η πιο όμορφη επαρχία γεμάτη σπάνια τοπία και υπέροχους ανθρώπους. Κάποτε ήταν ο φτωχός συγγενής, όμως αγωνιστήκαμε σκληρά κι έχουν αλλάξει πολλά. Χέρι- χέρι έχουμε να προσφέρουμε ακόμα περισσότερα για την Πάφο που μας αξίζει.

«Έμαθα να κοιτάζω στα μάτια με στόχο πάντα το κοινό καλό…»

Τι γεύση σας άφησε η πενταετία 2016-2021 στη Βουλή;

Σε μια εποχή με πολλά θέματα στον πάγο κι άλλα τόσα να αιμορραγούν δώσαμε μάχες και ανάσα. Με μεθοδικότητα, επιμονή και σθένος πετύχαμε πολλά. Μένει μια γλυκόπικρη γεύση με εμπειρίες – μαθήματα και ακόμα περισσότερη όρεξη να συνεχίσουμε κάθε αγώνα για τους συμπολίτες και τον τόπο μας.

Όλα αυτά τα χρόνια είστε κοντά στο συνάνθρωπο και τα καθημερινά προβλήματα, γιατί υπάρχει μερίδα του κόσμου που νιώθει απογοήτευση απέναντι στα κόμματα και την πολιτική;

Τα σκάνδαλα και η διαφθορά έχουν κουράσει τον κόσμο. Ο κόσμος δίνει μόνος του τον αγώνα του καθημερινά. Δεν εκλέγουν κάποιον για να τους κοροϊδεύει ή για να δείχνει ότι ζει μέσα στη χλιδή όταν ο διπλανός πεινάει. Θέλει αλήθεια ο κόσμος και όχι άλλα λόγια. Αγώνα και πράξεις. Δίκαιο και αξιοπρέπεια. Ήθος.

Υπάρχει κάτι που θέλατε να κάνετε για την Πάφο και δεν προλάβατε να κάνετε μέσα στην πενταετία;

 Είμαι στην ευχάριστη θέση να διαπιστώσω ότι μετά από πολύχρονες προσπάθειες και πιέσεις μας, σημαντικά έργα υποδομής που θα βοηθήσουν στην ανάπτυξη της Επαρχίας Πάφου άρχισαν να προχωρούν προς την εκτέλεσή τους όπως ο δρόμος Πάφου Πόλις Χρυσοχούς, ο συνδετήριος δρόμος Γεροσκήπου Τουριστικής Περιοχής, ο συνδετήριος Λεωφόρου Δημοκρατίας με Βιοτεχνική Γεροσκήπους, η αποπεράτωση της Μονάδας Αφαλάτωσης στα Κούκλια. Οι προσπάθειες για την επόμενη πενταετία θα επικεντρωθούν στους οδικούς άξονες Τάφοι των Βασιλέων προς Χλώρακα – Κισσόνεργα και Πέγεια σε συνάρτηση και με τη δημιουργία Μαρίνας και χώρου Ελλιμενισμού Κρουαζιερόπλοιων στα Πότιμα. Απαραίτητη επίσης και η αναβάθμιση της σύγχρονης σύνδεσης του αερολιμένα Πάφου με τον δρόμο Πάφου – Λεμεσού με την έξοδο Αγίας Βαρβάρας – Τίμης καθώς και η σύνδεση με την Τουριστική περιοχή Κάτω Πάφου.

Για πρώτη φορά υπάρχουν τόσα πολλά κόμματα / κινήματα και τόσοι πολλοί υποψήφιοι , είναι πλήγμα για τα μεγάλα κόμματα;

Μοιάζει περισσότερο με αντίδραση, κάτι σαν διαμαρτυρία του κόσμου. Όμως παραδοσιακά ο κόσμος ακολουθεί μεγάλα κόμματα / κινήματα γιατί στο βάθος κατανοεί ότι ο μεγαλύτερες ομάδες ίσως έχουν περισσότερη δυναμική και αποτέλεσμα.

Γιατί επιλέξατε να είστε ξανά υποψήφιος;

 Θεωρώ μεγάλη μου τιμή, που για πέντε χρόνια μπόρεσα να προσφέρω στον τόπο μου. Δηλώνω παρών και έτοιμος να συνεχίσω σε αυτόν τον δρόμο της ευθύνης που χαράξαμε μαζί με τον κόσμο. Με όραμα την ευημερία του τόπου μας, την υγιή ανάπτυξη της Επαρχίας μας, με σεβασμό στο περιβάλλον και τον πολιτισμό, τιμώντας τον άνθρωπο, τις αξίες και τα ιδανικά. Για μια δημιουργική Πάφο, για ένα καλύτερο αύριο!

Γιατί ο κόσμος χρειάζεται να πάει στην κάλπη την Κυριακή;  

Την Κυριακή δηλώνουμε παρόντες στην κάλπη, για να συνεχίσει η Πάφος να έχει την ισχυρή φωνή που χρειάζεται. Για μια νέα πενταετία με διαφάνεια, για τον καθημερινό αγώνα της ζωής, για την υγεία, την ισότητα, την αξιοπρέπεια.

Ποιο μήνυμα θέλετε να στείλετε στους Παφίτες;

Ζητώ την στήριξη των Παφιτών, με ταπεινότητα και αίσθημα ευθύνης. Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ για τη συνεχή τους στήριξη όλα αυτά τα χρόνια. Απαιτήσαμε ένα κράτος πρόνοιας! Κοντά στον πολίτη! Στις ευάλωτες ομάδες! Κοντά στους νέους μας! Για την Πάφο μας, για την Κύπρο. Είναι βέβαιο ότι δεν είμαστε όλοι το ίδιο. Μια σύντομη ματιά στην διαχρονική διαδρομή του καθενός μας στα κοινά της Επαρχίας μας θα επιβεβαιώσει ότι δεν είμαστε όλοι το ίδιο. Προσωπικά προσπάθησα όλα αυτά τα χρόνια να βρίσκομαι δίπλα στους συμπολίτες μου και τα προβλήματά που τους απασχολούν μικρά και μεγάλα, ειδικά αυτές τις δύσκολες και πρωτόγνωρες συνθήκες που διέρχεται ο τόπος μας λόγω covid -19 και όλων των αρνητικών συνεπειών και στην υγεία και στην οικονομία. Σε αυτόν τον δύσκολο αγώνα, σας ζητώ για ακόμη μια φορά, μαζί να δώσουμε τους αγώνες που έρχονται. Στις 30 Μαΐου, καλούμαστε όλοι μαζί, να σηκώσουμε την επαρχία μας ακόμη πιο ψηλά! Εκεί όπου ανήκει!

- Advertisment -

πρεπει να διαβασετε: