25.6 C
Nicosia
Τετάρτη, 16 Οκτωβρίου, 2024
Value betting by RebelBetting - the easiest way to make money on sports
ΑρχικήNEWSΧΑΛΚΙΔΙΚΗ: Συνελήφθη η ομαδάρχισσα της κατασκήνωσης λόγω του θανάτου της 8χρονης

ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ: Συνελήφθη η ομαδάρχισσα της κατασκήνωσης λόγω του θανάτου της 8χρονης

-

Η τραγική υπόθεση του θανάτου της 8χρονης σε κατασκήνωση στην Κρυοπηγή Χαλκιδικής έχει προκαλέσει σοκ και έντονη ανησυχία, ενώ οι Αρχές συνεχίζουν τις έρευνες για να διαλευκάνουν τις συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβη το περιστατικό.

Η σύλληψη της ομαδάρχισσας, που είχε την ευθύνη του σπιτιού όπου διέμενε το κοριτσάκι, έγινε σύμφωνα με τις ελληνικές αρχές με βάση το άρθρο 306 του Ποινικού Κώδικα, το οποίο αφορά στο αδίκημα της έκθεσης, δηλαδή όταν κάποιος αφήνει αβοήθητο ένα πρόσωπο που έχει υπό την προστασία του.

Η αστυνομία διερευνά το ρόλο τριών προσώπων στην υπόθεση: της ομαδάρχισσας, του ναυαγοσώστη και του υπευθύνου της κατασκήνωσης. Σύμφωνα με πληροφορίες των ελλαδικών Μέσων Ενημέρωσης η απουσία του κοριτσιού έγινε αντιληπτή κατά την καταμέτρηση των παιδιών μετά το γεύμα, και αμέσως ξεκίνησε επιχείρηση για την ανεύρεσή του. Δυστυχώς, το παιδί εντοπίστηκε λίγο αργότερα χωρίς τις αισθήσεις του μέσα στην πισίνα.

Παρά τις προσπάθειες των γιατρών και των πληρωμάτων του ΕΚΑΒ, το κοριτσάκι δεν κατάφερε να ανακτήσει τις αισθήσεις του και μεταφέρθηκε διασωληνωμένο στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης, όπου στις 19:00 διαπιστώθηκε επίσημα ο θάνατός του. Η νεκροψία-νεκροτομή που θα διενεργηθεί από την Ιατροδικαστική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης αναμένεται να ρίξει περισσότερο φως στα αίτια του θανάτου.

Η υπόθεση αυτή έχει φέρει στο προσκήνιο ζητήματα που αφορούν στην ασφάλεια και την εποπτεία των παιδιών σε κατασκηνώσεις, καθώς και τις ευθύνες των προσώπων που είναι επιφορτισμένα με την προστασία τους.

- Advertisment -

πρεπει να διαβασετε:

ΚΥΠΡΟΣ: Ψηλή θερμοκρασία – Βροχές αναμένονται από την Παρασκευή

Η θερμοκρασία συνεχίζει να παραμένει υψηλή, με το θερμόμετρο να φτάνει σήμερα πάνω από τους 30°C σε πολλές περιοχές. Ωστόσο το μεσημέρι και...