ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ: Παρουσιάστηκαν τα έργα των μαθητών με τίτλο «ΕκφράΖΩ»-Μια διαφορετική προσέγγιση

Μια αξιέπαινη ενέργεια πραγματοποίησε η Υπηρεσία Καταπολέμησης Ναρκωτικών σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού και Νεολαίας και την Αρχή Αντιμετώπισης Εξαρτήσεων Κύπρου. Ζωγραφιές και άλλες δημιουργίες των παιδιών κατέκλυσαν το χώρο του Nicosia Mall στη Λευκωσία.

Στην έκθεση εικαστικών έργων των μαθητών της Προπαρασκευαστικής Μαθητείας παρουσιάστηκαν ζωγραφιές και άλλες δημιουργίες των παιδιών που έλαβαν μέρος στα εργαστήρια τέχνης και δημιουργίας, κατά την περσινή και τη φετινή σχολική περίοδο, ενώ η όλη εκδήλωση καλύφθηκε και με ζωντανή ραδιοφωνική σύνδεση. Σκοπός της εκδήλωσης είναι η γνωστοποίηση της λειτουργίας της Προπαρασκευαστικής Μαθητείας, μέσα από καλλιτεχνική προσέγγιση, προάγοντας τη δημιουργική ενασχόληση και ενισχύοντας παράλληλα, την αυτοπεποίθηση των μαθητών, ενώ εντάσσεται και στο πλαίσιο των δράσεων επιλεκτικής πρόληψης κατά των ναρκωτικών ουσιών.

Ο κ. Στέλιος Ορφανός, από μέρους του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας, ο Δρ. Χρίστος Μηνά, Πρόεδρος Αρχής Αντιμετώπισης Εξαρτήσεων Κύπρου, και ο κ. Μιχάλης Κατσουνωτός, Διοικητής Υπηρεσίας Καταπολέμησης Ναρκωτικών, που παρευρέθηκαν στη εκδήλωση όπου και απηύθυναν σχετικό χαιρετισμό κατά τα εγκαίνια της έκθεσης.

Η προπαρασκευαστική μαθητεία έχει ως στόχο να δώσει τη δυνατότητα σε έφηβους ηλικίας 14-16 χρόνων, που δεν έχουν ολοκληρώσει με επιτυχία τις γυμνασιακές τους σπουδές, να ενταχθούν σε μια εναλλακτική μαθησιακή δομή. Πρόκειται για ένα ευέλικτο καινοτόμο πρόγραμμα που προετοιμάζει τους εφήβους ν’  αναπτύξουν συγκεκριμένες ικανότητες ή επαγγελματικές δεξιότητες, λαμβάνοντας τα κατάλληλα εφόδια, είτε για περαιτέρω φοίτηση σε επιλογές που προσφέρει το εκπαιδευτικό σύστημα είτε για απασχόληση στην αγορά εργασίας.

Hot this week

ΜΑΚΑΡΙΟΣ ΔΡΟΥΣΙΩΤΗΣ: «Ο κύβος ερρίφθη. Είναι η αρχή μιας μακράς διαδικασίας»

Την πόρτα του Αρχηγείου Αστυνομίας πέρασε το πρωί της...

ANYTIME: Ποιοι βρίσκονται πίσω από τη νέα καμπάνια της;

Σε έναν κόσμο όπου ο χρόνος τρέχει ασταμάτητα, η...

Μεγάλη δωρεά του ENA Foundation για την ανέγερση Πολυδύναμου Κέντρου για παιδιά με αυτισμό στη Λεμεσό

Το ENA Foundation ανακοίνωσε μεγάλη δωρεά για την ανέγερση...

Το City of Dreams Mediterranean υποδέχεται τη Νατάσα Θεοδωρίδου για μια ξεχωριστή βραδιά

Μια ξεχωριστή βραδιά διοργανώνει το City of Dreams Mediterranean,...

ΠΑΣΧΑ ΜΕ… ΕΝΤΑΣΗ: Εκτός ελέγχου οι νυχτερινές «εκρήξεις» νεαρών – Βίντεο ντοκουμέντο από τις γειτονιές

Σοβαρό πονοκέφαλο προκαλεί στις Αρχές η έξαρση της νεανικής...

Topics

ΜΑΚΑΡΙΟΣ ΔΡΟΥΣΙΩΤΗΣ: «Ο κύβος ερρίφθη. Είναι η αρχή μιας μακράς διαδικασίας»

Την πόρτα του Αρχηγείου Αστυνομίας πέρασε το πρωί της...

ANYTIME: Ποιοι βρίσκονται πίσω από τη νέα καμπάνια της;

Σε έναν κόσμο όπου ο χρόνος τρέχει ασταμάτητα, η...

Το City of Dreams Mediterranean υποδέχεται τη Νατάσα Θεοδωρίδου για μια ξεχωριστή βραδιά

Μια ξεχωριστή βραδιά διοργανώνει το City of Dreams Mediterranean,...

ΜΑΚΑΡΙΟΣ ΔΡΟΥΣΙΩΤΗΣ: Κλιμακώνονται οι εξελίξεις – Καταθέτει σήμερα στο Αρχηγείο Αστυνομίας

Έντονο ενδιαφέρον προκαλούν οι εξελίξεις γύρω από την υπόθεση...

ΚΥΠΡΟΣ: «Πνίγεται» στη σκόνη – Έκτακτη προειδοποίηση για σοβαρό επεισόδιο αφρικανικής σκόνης

Έκτακτη προειδοποίηση εξέδωσε το Τμήμα Μετεωρολογίας Κύπρου για έντονο...

ΚΥΠΡΟΣ: Η Ύπατη Αρμοστεία της Ινδίας «έφερε» Bollywood στη Λευκωσία με το «Flavours of Bharat»

Μια ξεχωριστή βραδιά αφιερωμένη στον κινηματογράφο και τον πολιτισμό...

Related Articles

Popular Categories