Το μυθιστόρημα του δημοσιογράφου-συγγραφέα Σταύρου Χριστοδούλου δεν θα προβληθεί τελικά στην μικρή οθόνη του ημικρατικού καναλιού λόγω του ότι ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιδρύματος, Γιώργος Κέντα, ανέφερε ότι η κυπριακή κοινωνία είναι ανώριμη να δεχτεί την συγκεκριμένη ιστορία που καταγράφεται στο βιβλίο.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας Φιλελεύθερος, το ενδιαφέρον του ΡΙΚ εκδηλώθηκε πολύ πριν από το Καλοκαίρι, με πολύ συγκεκριμένη πρόταση. Αφού αρχικά συζήτησαν με τον συγγραφέα, σε μία από τις συναντήσεις να είναι, πέραν της σκηνοθέτριας Κορίνας Αβρααμίδου και της Εύης Παπαμιχαήλ και ο Διευθυντής Τηλεόρασης, Έλμος Νεοκλέους, στη συνέχεια απευθύνθηκαν με επιστολή στον εκδοτικό οίκο προκειμένου να εξασφαλίσουν τα πνευματικά δικαιώματα του βιβλίου, οι εκδόσεις Καστανιώτη απέστειλαν στο ΡΙΚ την οικονομική τους πρόταση. Ενώ η προεργασία προχωρούσε και είχε συζητηθεί ότι θα προχωρούσαν σε 12 επεισόδια το θέμα πήγε στο Διοικητικό Συμβούλιο για έγκριση. Όμως, τελικά η σειρά δεν πήρε την έγκριση λόγω του ότι ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του ΡΙΚ, ανάφερε ότι η κυπριακή κοινωνία είναι ανώριμη, το θέμα είναι λεπτό, η ιστορία θα ξύσει πληγές και οι τηλεθεατές δεν είναι αρκετά ώριμοι για να το διαχειριστούν.
Για να προβληθεί η σειρά στο ΡΙΚ είχαν ενταχθεί υπέρ και ο Γενικός Διευθυντής Θανάσης Τσώκος αλλά και άλλα στελέχη του ημικρατικού καναλιού. Να επισημανθεί, ότι το πολυδιαβασμένο βιβλίο είχε κυκλοφορήσει τον Νοέμβριο του 2020 από τις εκδόσεις Καστανιώτη. Σύμφωνα με το συγγραφέα πρόκειται για την ιστορία της 18χρονης Χλόη Αρτεμίου η οποία βρίσκεται με τη μητέρα της στο εξοχικό τους στη Λάπηθο τις μέρες της εισβολής και παραμένει εκεί εγκλωβισμένη για τρεις μήνες, όπου βιάζεται κατ’ εξακολούθηση από έναν Τούρκο στρατιώτη. Το κορίτσι μένει έγκυος αποφασίζει να γεννήσει το παιδί, αφού, όπως ομολογεί «…και να το ρίξω, αυτό θα μεγαλώνει μέσα στο κεφάλι μου», και στη συνέχεια το δίνει σε μια φίλη της οικογένειας, Αγγλίδα, να το μεγαλώσει. Το βιβλίο ξεκινά με την Χλόη στα 60 της, να κουβαλά το δικό της ανεπούλωτο τραύμα και να παλεύει με τις μνήμες και τις ενοχές.