ΤΟ «ΜENDIL-ΜΑΝΤΗΛΙ»: ENA ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝO ΣΤΗΝ ΓΥΝΑΙΚΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ (βίντεο)

Στην γυναίκα της Κύπρου αναφέρεται το ντοκιμαντέρ με τον τίτλο το «Mendil»-Μαντήλι» με σκηνοθέτρια την Χρυστάλλα Αυγουστή. Πρόκειται για ένα ντοκιμαντέρ που διαδραματίζεται μέσα από μια ιστορία αγάπης ανάμεσα στους ανθρώπους του τόπου, που το κατεστημένο τούς θέλει να είναι εχθροί, όμως αυτοί κάνουν την ανατροπή και γίνονται φίλοι, πρέπει να βγαίνουν στο φως. Το  ντοκιμαντέρ Mendil-Το Μαντήλι, αποτέλεσμα μίας εθελοντικής συνεργασίας Ελληνοκύπριων και Τουρκοκύπριων δημιουργών.

Η βασική ομάδα παραγωγής αποτελείται από τους Χρυστάλλα Αυγουστή την σκηνοθεσία, Huseyin Halil-δημοσιογραφική έρευνα, αφήγηση, Χρίστος Αγιομαμίτης-διεύθυνση φωτογραφίας, Mustafa Kiralp-διεύθυνση παραγωγής, Γιώργος Κάρβελλος-μουσική, Λήδα Αγιομαμίτη-μοντάζ, Sevki Kiralp-μεταφράσεις, Κωνσταντίνος Τερλικκάς-γραφικά. Αυτοί αποτελούν τη βασική ομάδα παραγωγής. Στο ντοκιμαντέρ συμμετέχουν Πόπη Αβραάμ, η Yegiane Giritli, ο Χαμπής Τσαγγάρης, ο Μιχάλης Τερλικκάς και άλλοι πολλοί.

Σύμφωνα με το ντοκιμαντέρ η Λεϊλά και Μαρία. Δυο γυναίκες, όλη η Κύπρος. Αγνοούμενος ο σύζυγος της τουρκοκύπριας Λεϊλά, πρόσφυγας η ελληνοκύπρια Μαρία. Η αγάπη τους εξαφανίζει το μίσος του πολέμου. Τα δάκρυά τους που βρέχουν το ίδιο μαντήλι ποτίζουν την ελπίδα κι αυτή με τη σειρά της διαπερνά το συρματόπλεγμα.

Hot this week

ΕΕ: Εγκρίθηκε το δάνειο 90 δισ. στην Ουκρανία – Tι δήλωσε ο Μάκης Κεραυνός

Η Ευρωπαϊκή Ένωση άναψε και επίσημα το «πράσινο φως»...

ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ 2026: Πότε ξεκινούν οι πληρωμές – Ποιοι πληρώνονται αυτόματα χωρίς αίτηση

Αυτόματα και χωρίς ταλαιπωρία θα συνεχιστεί για χιλιάδες οικογένειες...

STOIXIMAN – ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΕΜΕΣΟΥ – ΑΠΟΕΛ: Υλοποίησαν δράση συμπερίληψης στο πλαίσιο του Κυπέλλου Κύπρου

Μια ξεχωριστή εμπειρία στο γήπεδο είχαν την ευκαιρία να...

Topics

ΕΕ: Εγκρίθηκε το δάνειο 90 δισ. στην Ουκρανία – Tι δήλωσε ο Μάκης Κεραυνός

Η Ευρωπαϊκή Ένωση άναψε και επίσημα το «πράσινο φως»...

ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ 2026: Πότε ξεκινούν οι πληρωμές – Ποιοι πληρώνονται αυτόματα χωρίς αίτηση

Αυτόματα και χωρίς ταλαιπωρία θα συνεχιστεί για χιλιάδες οικογένειες...

ΒΟΥΛΗ: Στην εκτελεστική εξουσία το μπαλάκι για την ασφάλεια στα σχολεία

Η Βουλή των Αντιπροσώπων έκανε αποδεκτή την αναπομπή του...

ΡΙΖΟΕΛΙΑ ΣΕ ΑΣΦΥΞΙΑ: Δεν εκτόνωσε την ένταση η παρέμβαση Υπουργού – Έντονη σύγκρουση με τους κτηνοτρόφους

Η παρουσία του Υπουργού Δικαιοσύνης Κωνσταντίνου Φυτιρή στη Ριζοελιά,...

Related Articles

Popular Categories