ΤΕΣΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣ: Κέρδισε τον τίτλο της καλύτερης Σχολής Μαγειρικής στη Μεσόγειο-Με τους μικρότερους σε ηλικία διαγωνιζόμενους-Για πρώτη φορά στην ιστορία-(Φώτο)

Στην κορυφή της γαστρονομίας της Μεσογείου ανέβηκε η Τεχνική Σχολή Λάρνακας, κερδίζοντας επάξια το πρώτο βραβείο και αναδεικνυόμενη ως η καλύτερη Σχολή Μαγειρικής της Μεσογείου.

Η ΤΕΣΕΚ Λάρνακας κατέκτησε την 1η θέση στην κατηγορία “Mediterranean School of the Year” στον 3ο Μεσογειακό Διαγωνισμό Μαγειρικής, που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα. Πρόκειται για ένα ιστορικό επίτευγμα, καθώς για πρώτη φορά μια τεχνική σχολή κατακτά την κορυφή, ξεπερνώντας αναγνωρισμένα κολέγια και πανεπιστήμια από όλη τη Μεσόγειο. Ακόμα πιο αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι οι μαθητές μας ήταν οι μικρότεροι σε ηλικία διαγωνιζόμενοι, αποδεικνύοντας πως το ταλέντο, η σκληρή δουλειά και το πάθος μπορούν να ξεπεράσουν κάθε εμπόδιο.

Οι μαθητές Παναγιώτης Διομήδους (ΞΕ 3γδ), Νικόλας Τούμπας (ΞΕ 3αβ) και Αγάπιος Χατζηδημητρίου (ΞΕ 3αβ), υπό την καθοδήγηση των καθηγητών τους Μιχάλη Μιχαηλίδη και Ευγόρα Χατζηπαύλου, εντυπωσίασαν την κριτική επιτροπή με τις εξαιρετικές γαστρονομικές τους δημιουργίες. Παρά το νεαρό της ηλικίας τους, οι διαγωνιζόμενοι απέδειξαν πως το ταλέντο, η σκληρή δουλειά και η αφοσίωση μπορούν να τους οδηγήσουν στην κορυφή.

Η διάκριση αυτή δεν είναι μόνο ένα προσωπικό επίτευγμα για τους μαθητές και τους καθηγητές τους, αλλά και μια τεράστια τιμή για την Κύπρο και το εκπαιδευτικό της σύστημα. Είναι η πρώτη φορά που μια τεχνική σχολή φτάνει στην κορυφή, αποδεικνύοντας πως η ποιότητα της επαγγελματικής εκπαίδευσης στην Κύπρο μπορεί να ανταγωνιστεί και να υπερισχύσει έναντι μεγάλων ακαδημαϊκών ιδρυμάτων.

Η νίκη αυτή φέρνει στο προσκήνιο τη σημασία της τεχνικής εκπαίδευσης και την ανάγκη για περισσότερη στήριξη και προβολή των ταλέντων που αναπτύσσονται σε αυτούς τους χώρους. Οι νέοι αυτοί απέδειξαν ότι με πάθος, προσπάθεια και σωστή καθοδήγηση, μπορούν να ξεχωρίσουν και να διακριθούν διεθνώς.

Η επιτυχία της Τεχνικής Σχολής Λάρνακας αποτελεί έμπνευση για όλους τους μαθητές που ονειρεύονται μια καριέρα στη γαστρονομία και αποδεικνύει πως το ταλέντο δεν έχει ηλικία ούτε σύνορα.

Η αποστολή αυτή πραγματοποιήθηκε με την καθοδήγηση του Συντονιστή του κλάδου Ξενοδοχειακών, κ. Γιώργου Κυπριανού, ΒΔ, ενώ η αμέριστη συμβολή των καθηγητών Μαγειρικής υπήρξε καθοριστική για την επιτυχία της. Η συνεργασία τους, επίσης, οφείλεται στους Κύπρο Μίτα, Κωνσταντίνο Ψιντρό, Αντρέα Πασχάλη, Μαρίνο Κυριάκου, Χρίστο Κάραολη και Ευριπίδη Σάββα, ΒΔ οι οποίοι αποτέλεσαν αναπόσπαστο κομμάτι της αποστολής, αποδεικνύοντας τη σημασία της ομάδας και της εμπειρίας τους στον τομέα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Hot this week

37ΧΡΟΝΟΣ ΠΑΤΕΡΑΣ: Στις 31 Ιουλίου η πρώτη δικάσιμος για τον θάνατο του τρίχρονου – Ελεύθερος με αυστηρούς όρους

Η υπόθεση εναντίον του 37χρονου πατέρα, ο οποίος αντιμετωπίζει...

ΛΑΡΝΑΚΑ: Χειροπέδες σε 38χρονο που καταζητείτο για υπόθεση με όπλο και εκρηκτικά

Σε σύλληψη 38χρονου από την Ορόκλινη προχώρησε η Αστυνομία,...

Topics

ΛΑΡΝΑΚΑ: Χειροπέδες σε 38χρονο που καταζητείτο για υπόθεση με όπλο και εκρηκτικά

Σε σύλληψη 38χρονου από την Ορόκλινη προχώρησε η Αστυνομία,...

VIDEOGATE: Αναπάντητα ερωτήματα και κενά μετά την ανακοίνωση του πορίσματος – Στο επίκεντρο η διαφάνεια

Σειρά ερωτημάτων και σημείων που χρήζουν περαιτέρω διευκρίνισης αφήνει,...

ΛΑΡΝΑΚΑ: Της άρπαξαν την τσάντα ενώ περπατούσε – Στο νοσοκομείο 38χρονη μετά από ληστεία

Υπόθεση ληστείας με θύμα 38χρονη γυναίκα διερευνά η Αστυνομία...

Related Articles

Popular Categories