Δευτέρα, 16 Μαρτίου, 2026
10.2 C
Cyprus

ΣΥΡΕΚ: Αύξηση των Φυσιοθεραπειών μέσω ΓΕΣΥ- Σημαντική νίκη για τους Ρευματοπαθείς

Την αύξηση του αριθμού των φυσιοθεραπειών που καλύπτονται μέσω του Γενικού Συστήματος Υγείας (ΓΕΣΥ) ανακοίνωσε ο ΣΥΡΕΚ. Η εξέλιξη αυτή έρχεται μετά από μακροχρόνιες διαβουλεύσεις του Συνδέσμου με τον Οργανισμό Ασφάλισης Υγείας (ΟΑΥ).

Η Πρόεδρος του Συνδέσμου, κ. Άντρη Φωκά, εξέφρασε την ικανοποίησή της, τονίζοντας πως «η φυσιοθεραπεία είναι ζωτικής σημασίας για την αντιμετώπιση των ρευματικών παθήσεων, και η αύξηση της πρόσβασης σε αυτές τις υπηρεσίες μέσω του ΓΕΣΥ ήταν πάγιο αίτημα του Συνδέσμου». Συνεχίζοντας, ευχαρίστησε τον ΟΑΥ για τη συνεργασία και δήλωσε πως ο ΣύΡεΚ θα συνεχίσει να αγωνίζεται για τα δικαιώματα των ρευματοπαθών.

Ο ΟΑΥ ανακοίνωσε ότι οι αλλαγές στις υπηρεσίες φυσιοθεραπείας θα τεθούν σε εφαρμογή από την 1η Φεβρουαρίου 2025, προσφέροντας περισσότερες ευκαιρίες στους ρευματοπαθείς για την ανάγκη αυτής της θεραπείας.

Η φυσιοθεραπεία είναι αναπόσπαστο κομμάτι της διαχείρισης των ρευματικών παθήσεων, καθώς συμβάλλει στην αποτροπή της επιδείνωσης των συμπτωμάτων, στην πρόληψη πιθανών αναπηριών και στη διατήρηση της φυσικής κατάστασης. Ενισχύει επίσης την κοινωνική ευημερία και συμβάλλει στη μείωση των εξόδων ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης. Ο Σύνδεσμος συνεχίζει να διεκδικεί βελτιώσεις στις υπηρεσίες υγείας, προκειμένου να διασφαλιστεί η καλύτερη δυνατή φροντίδα για τους ρευματοπαθείς στην Κύπρο.

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με τον
ΣύΡεΚ μέσω του τηλεφώνου 22 428285 ή να επισκεφθούν την ιστοσελίδα του Συνδέσμου

https://rheumatism.org.cy/ .

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Hot this week

ΧΡΙΣΤΟΣ ΟΡΦΑΝΙΔΗΣ: Καταγγελία για επικίνδυνες κακοτεχνίες – Περιτοίχισμα πολυκατοικίας κατέρρευσε (Φώτο)

Ένα σοκαριστικό περιστατικό έρχεται στο φως, καθώς μέρος του...

ΑΦΘΩΔΗΣ ΠΥΡΕΤΟΣ: Η Κυβέρνηση βάζει βαθιά το χέρι στην τσέπη για τους κτηνοτρόφους-(Βίντεο)

Η Κυβέρνηση αποφάσισε σήμερα εννέα μέτρα για την υποστήριξη...

ΒΙΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΖΩΩΝ: Σοβαρή κακοποίηση ζώων σε Λάρνακα και Πάφο προκαλεί ανησυχία

Αποτροπιασμό προκαλούν νέα περιστατικά σοβαρής κακοποίησης ζώων σε Λάρνακα...

ANNIE ALEXUI: Με σαρκασμό παρουσιάζει «τι εστί Κύπρος» σε λίγα λεπτά-Η σατιρική παρέμβαση της- (Βίντεο)

Με σαρκαστικό και κωμικό ύφος σχολίασε στα μέσα κοινωνικής...

Topics

ΑΦΘΩΔΗΣ ΠΥΡΕΤΟΣ: Η Κυβέρνηση βάζει βαθιά το χέρι στην τσέπη για τους κτηνοτρόφους-(Βίντεο)

Η Κυβέρνηση αποφάσισε σήμερα εννέα μέτρα για την υποστήριξη...

ΒΙΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΖΩΩΝ: Σοβαρή κακοποίηση ζώων σε Λάρνακα και Πάφο προκαλεί ανησυχία

Αποτροπιασμό προκαλούν νέα περιστατικά σοβαρής κακοποίησης ζώων σε Λάρνακα...

ΛΑΡΝΑΚΑ: Στα σίδερα για 12 χρόνια 35χρονος- Η δράση του

Σε ποινή φυλάκισης 12 ετών καταδίκασε σήμερα το Κακουργιοδικείο...

ΈΛΕΓΧΟΙ ΣΤΑ ΟΔΟΦΡΑΓΜΑΤΑ: Κατασχέσεις καπνικών, ναρκωτικών, ζωικών προϊόντων και €150.000

Σειρά κατασχέσεων προέκυψε τις τελευταίες ημέρες από ελέγχους λειτουργών...

BIDX1: Ακίνητα με τιμή εκκίνησης έως €100.000-Ο κατάλογος Μαρτίου είναι τώρα διαθέσιμος!

Η BidX1 ανακοίνωσε ότι θα πραγματοποιήσει την επόμενη δημοπρασία...

Related Articles

Popular Categories