16.9 C
Nicosia
Δευτέρα, 21 Οκτωβρίου, 2024
Value betting by RebelBetting - the easiest way to make money on sports
ΑρχικήNEWSΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΣΥΖΥΓΩΝ/ΤΕΚΝΩΝ ΑΓΝΟΟΥΜΕΝΩΝ: Περιμένουν την δημόσια απολογία του Φειδία Παναγιώτου-Μια από τις...

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΣΥΖΥΓΩΝ/ΤΕΚΝΩΝ ΑΓΝΟΟΥΜΕΝΩΝ: Περιμένουν την δημόσια απολογία του Φειδία Παναγιώτου-Μια από τις δηλώσεις που ενόχλησαν «Τζι κι εγώ έχω θείο αγνοούμενο αλλά εν κάμνω έτσι…»

-

Ατυχές περιστατικό χαρακτηρίζει με ανακοίνωση τους, ο «Σύνδεσμος Συζύγων/Τέκνων Αγνοουμένων οι 1619», που συνέβη στο Προεδρικό Μέγαρο κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης μνήμης για τα 50 χρόνια από την κυπριακή τραγωδία. Ο Ευρωβουλευτής Φειδίας Παναγιώτου βρέθηκε στο επίκεντρο της έντονης κριτικής, καθώς οι δηλώσεις του προκαλούν σοκ και απογοήτευση στους συγγενείς των αγνοουμένων.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Σύνδεσμου Συζύγων/Τέκνων Αγνοουμένων Οι 1619, οι δηλώσεις του κ. Παναγιώτου χαρακτηρίζονται ως «χλευαστικές», «προκλητικές» και «αγενείς». Το περιστατικό συνέβη μετά την ολοκλήρωση της εκδήλωσης, όταν μέλη της Ομάδας Πρωτοβουλίας των Παιδιών των Αγνοουμένων προσπάθησαν να συζητήσουν το ζήτημα με τον Ευρωβουλευτή, ζητώντας τη βοήθειά του για την ανάδειξη του δράματος που βιώνουν οι οικογένειες των αγνοουμένων.

Η ανακοίνωση αναφέρει ότι, κατά τη διάρκεια της συζήτησης, ο κ. Παναγιώτου έκανε σχόλια που κρίθηκαν απαξιωτικά και μη ευαίσθητα προς την ευαίσθητη αυτή υπόθεση. Οι αντιδράσεις του Ευρωβουλευτή οδήγησαν σε ένταση, με μέλος της ομάδας να αποχωρεί θυμωμένο από τη συνάντηση.

Τα μέλη της ομάδας καλούν τον Φειδία Παναγιώτου να απολογηθεί δημόσια για τη στάση που τήρησε.

Ο Σύνδεσμος Συζύγων/Τέκνων Αγνοουμένων Οι 1619 εξέφρασε τη βαθιά του ανησυχία και απογοήτευση για την ακατάλληλη στάση του Ευρωβουλευτή, τονίζοντας ότι τέτοιες συμπεριφορές δεν συνάδουν με την ανάγκη για υποστήριξη και ευαισθησία σε θέματα ανθρώπινων δικαιωμάτων και ανθρωπιστικών κρίσεων.

Στην ανακοίνωσή τους, τα μέλη της ομάδας καλούν τον Ευρωβουλευτή να απολογηθεί δημόσια για τη στάση που τήρησε. Η Ομάδα Πρωτοβουλίας ελπίζει ότι το περιστατικό θα αποτελέσει αφορμή για ευρύτερη ευαισθητοποίηση και κατανόηση του δράματος των οικογενειών των αγνοουμένων, και ότι οι εμπλεκόμενοι φορείς θα δείξουν την απαιτούμενη ευαισθησία και σοβαρότητα στο μέλλον.

- Advertisment -

πρεπει να διαβασετε: