16 C
Nicosia
Σάββατο, 19 Οκτωβρίου, 2024
Value betting by RebelBetting - the easiest way to make money on sports
ΑρχικήNEWSΣΥΛΒΙΑ ΤΕΡΖΗ: Το κράτος πρέπει να βοηθά τα ταλαντούχα παιδιά-9χρονη κέρδισε το...

ΣΥΛΒΙΑ ΤΕΡΖΗ: Το κράτος πρέπει να βοηθά τα ταλαντούχα παιδιά-9χρονη κέρδισε το χάλκινο μετάλλιο σε διεθνή διαγωνισμό-(Φώτο)

-

Τρεις νεαρές μπαλαρίνες από την Κύπρο, που εκπροσώπησαν την Κύπρο στον τελικό του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Valentina Kozlova International Ballet Competition στη Νέα Υόρκη, ζητούν στήριξη για να μπορέσουν να συνεχίσουν να διαπρέπουν σε διεθνές επίπεδο παρά τις οικονομικές δυσκολίες.

Τον περασμένο Απρίλιο, η Ελένη Ζένιου, η Κατερίνα Χριστοφή και η Άρτεμις Χρήστου έκαναν περήφανη τη δασκάλα τους, Σύλβια Τερζή, ιδιοκτήτρια δύο σχολών μπαλέτου στη Λάρνακα, με την επιτυχή συμμετοχή τους στον τελικό του πρωταθλήματος στη Νέα Υόρκη.

Η νικήτρια στο διεθνή διαγωνισμό, Ελένη Ζένιου, μαζί με την Άρτεμις Χρήστου

Η διαδρομή τους ξεκίνησε τον περασμένο Ιανουάριο, όταν οι τέσσερις μπαλαρίνες, μαζί με τη Γεωργία Κασιούρη, ταξίδεψαν στην Αγγλία για να λάβουν μέρος στον ημιτελικό. Η κριτής του διαγωνισμού, Valentina Kozlova, εντυπωσιάστηκε τόσο πολύ από τις επιδόσεις τους που τους έδωσε απευθείας θέση στον τελικό. Η Κύπρος ήταν η μόνη χώρα που προκρίθηκε μεταξύ πολλών άλλων χωρών.

H Κατερίνα Χριστοφή

Ωστόσο, το κόστος του ταξιδιού και της διαμονής στη Νέα Υόρκη ήταν δυσβάσταχτο και μία από τις μπαλαρίνες αναγκάστηκε να μείνει πίσω λόγω οικονομικών δυσκολιών. Παρά τις αντιξοότητες, η Ελένη, η Κατερίνα και η Άρτεμις διαγωνίστηκαν με 32 διεθνείς μπαλαρίνες από την Ευρώπη και την Αμερική, με την εννιάχρονη Ελένη Ζένιου να κατακτά το χάλκινο μετάλλιο.

Η εννιάχρονη Ελένη Ζένιου που κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο.

Πρόσφατα ο Δήμαρχος Λάρνακας, Ανδρέας Βύρας, τίμησε τις μπαλαρίνες στο γραφείο του, απονέμοντας τους τιμητική πλακέτα και ευχαριστώντας τις για τη συμβολή τους στην εκπροσώπηση της Κύπρου.

H Σύλβια Τερζή με τις ταλαντούχες μαθήτριες της κάνει έκκληση προς όλους τους αρμόδιους φορείς

Από την πλευρά της, η Σύλβια Τερζή τονίζει ότι υπάρχουν αρκετά ταλαντούχα παιδιά στην Κύπρο αλλά δεν μπορούν να ολοκληρώσουν το όνειρό τους λόγω των οικονομικών δυσκολιών που υπάρχουν. Υπογραμμίζει πως το κράτος πρέπει να στηρίζει αυτή την προσπάθεια, ώστε τα παιδιά να έχουν την ευκαιρία να διαπρέψουν και να δείξουν στον κόσμο τις ικανότητές τους.

«Υπάρχουν τόσες πολλές εξαιρετικά ταλαντούχες χορεύτριες σε όλη την Κύπρο κι είναι πολύ απογοητευτικό που μόνο λίγες από αυτές έχουν την ευκαιρία να χορέψουν σε διεθνές επίπεδο, επειδή οι οικογένειές τους δεν έχουν τα χρήματα να πληρώσουν τόσο ακριβά ταξίδια στο εξωτερικό. Πρέπει το Υπουργείο Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας να χρηματοδοτεί τέτοιες προσπάθειες, να δίνει στα νεαρά ταλέντα μας την ευκαιρία να διαπρέψουν και να δείξουν στον κόσμο πόσο καλή είναι η Κύπρος σε όλα τα αθλήματα. Τα προικισμένα παιδιά που κάνουν ώρες προπόνησης με αποφασιστικότητα, αφοσίωση και επιμονή, αξίζουν να υποστηρίζονται από το Υπουργείο μας».

- Advertisment -

πρεπει να διαβασετε: