ΣΤΗ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΗ ΚΟΝΤΕΑ: Οι πιστοί παρευρέθηκαν στην Πανηγυρική Θεία Λειτουργία στον Ιερό ναό του Αγίου Χαραλάμπους (Βίντεο+Φώτο)

Μέσα σε κλίμα έντονης συγκίνησης και θρησκευτικής κατάνυξης τελέστηκε η Θεία Λειτουργία στο ιερό ναό του Αγίου Χαραλάμπους στο κατεχόμενο χωριό Κοντέα.

Το Περιβόλι Του Αγίου Λαζάρου εκπροσώπησαν ο Επιστάτης του Ναού Του Αγίου Λαζάρου κ. Λάζαρος Φιλίππου, η πρέσβειρα φωτός της εκκλησίας του Αγίου Λαζάρου κ. Χριστίνα Δημητρίου, μέλη της εκκλησιαστικής επιτροπής και πλήθος πιστοί. Οι πιστοί μετέβησαν το Σάββατο 12 Φεβρουαρίου, στον Ιερό ναό του Αγίου Χαραλάμπους στην Κοντέα με λεωφορεία τα οποία παραχώρησε δωρεάν Το Περιβόλι Του Αγίου Λαζάρου.   Λείψανο του Αγίου Χαραλάμπους από το σκευοφυλάκιο στο Περιβόλι του Αγίου Λαζάρου στη Δρομολαξιά μεταφέρθηκε στον Ιερό ναό του Αγίου Χαραλάμπους στην κατεχόμενη Κοντέα όπου τελέστηκε η Θεία Λειτουργία. 

Μέσα στον σκλαβωμένο ιερό ναό του Αγίου Χαραλάμπους και σε κλίμα κατάνυξης και συγκίνησης οι πιστοί παρακολούθησαν τη Θεία Λειτουργία, στην οποία χοροστάτησε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μεσαορίας κ. Γρηγόριος.  Η Θεία Λειτουργία ολοκληρώθηκε με λιτανεία της εικόνας του Αγίου Χαραλάμπους στον περίβολο της εκκλησίας. Η εκκλησία του Αγίου Χαραλάμπους είναι ένα σημαντικό μνημείο που μαρτυρεί τη διαχρονική παρουσία των Ελληνοκύπριων κατοίκων του κατεχόμενου χωριού Κοντέας στη γη των προγόνων τους. Οι πιστοί είχαν την ευκαιρία να περπατήσουν στους δρόμους του κατεχόμενου χωριού και με την παρουσία τους επιβεβαίωσαν ότι παραμένει άσβεστη η μνήμη για την κατεχόμενη γη μας και ότι ο διακαής πόθος της επιστροφής παραμένει βαθιά ριζωμένος στις καρδιές όλων.

Hot this week

ΣΥΝΕΒΗ ΚΑΙ ΑΥΤΟ: Ακυρώθηκαν οι παραγγελίες αντιγριπικών εμβολίων – Άφησαν τους φαρμακοποιούς με άδεια χέρια

Παραγγελίες που είχαν γίνει εδώ και έξι μήνες ακυρώθηκαν...

ΗΠΑ: Πότε θα εκτελεστεί ο βαρυποινίτης και είναι νόμιμη η απόφαση Τραμπ για ζωντανή μετάδοση;

Η απόφαση του Πενταγώνου να μεταδώσει ζωντανά την εκτέλεση...

ΒΑΒΛΑ: Νεκρές γάτες και σκύλος, ξανά στο ίδιο έργο – «Πόσα ακόμη ζώα πρέπει να πεθάνουν;»

Νεκρές γάτες και ένας αδέσποτος σκύλος βρέθηκαν στη Βάβλα...

ΛΑΡΝΑΚΑ: Η Άννα έφυγε νωρίς, αλλά δεν ξεχάστηκε – «Περπατώ με τον σκύλο μου για την Άννα»

Κάποιοι άνθρωποι φεύγουν από τη ζωή πολύ νωρίς, αφήνοντας...

ΕΧΟΥΝ ΞΕΦΥΓΕΙ: Μαθητής πέταξε παπούτσι στον οδηγό σχολικού λεωφορείου – Τραυματίστηκε και μαθήτρια

Σοβαρό επεισόδιο σημειώθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης σε σχολικό...

Topics

ΒΑΒΛΑ: Νεκρές γάτες και σκύλος, ξανά στο ίδιο έργο – «Πόσα ακόμη ζώα πρέπει να πεθάνουν;»

Νεκρές γάτες και ένας αδέσποτος σκύλος βρέθηκαν στη Βάβλα...

ΛΑΡΝΑΚΑ: Η Άννα έφυγε νωρίς, αλλά δεν ξεχάστηκε – «Περπατώ με τον σκύλο μου για την Άννα»

Κάποιοι άνθρωποι φεύγουν από τη ζωή πολύ νωρίς, αφήνοντας...

ΜΥΡΙΑ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ: «Το προαιρετικό ολοήμερο σχολείο βρίσκεται στον αναπνευστήρα» – 163 κενές θέσεις εκπαιδευτικών

Σοβαρά προβλήματα υποστελέχωσης αντιμετωπίζουν τα προαιρετικά ολοήμερα σχολεία στην...

Related Articles

Popular Categories