ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ: Kανένα φιλί για καληνύχτα…Πότε απαγορεύτηκαν ξανά τα φιλιά και οι χαιρετισμοί (Φώτο)

Εναλλακτικοί χαιρετισμοί και ευφάνταστες παραλλαγές αντικαθιστούν το φιλί σύμφωνα με το Τik-Tok, το οποίο φιλοξενεί μια τεράστια γκάμα ευφάνταστων χαιρετισμών.

Όλα αλλάζουν ακόμη και ο τρόπος που χαιρετούμε τους άλλους. Όχι τα στενά μας αγαπημένα πρόσωπα αλλά με τους γύρω μας. Οι νέοι χαιρετισμοί διαδέχονται τους παλιούς και γίνεται μόδα. Αγκώνας με αγκώνα το γνωστό «elbow bump» ή το «foot shake», χαιρετισμούς από μακριά και το φιλί από απόσταση. Δεν έχουμε περιθώρια. Κατεβάζουμε, την μάσκα για να φανεί το χαμόγελο μας, μόνο τα μάτια δείχνουν κάποιες φορές τα συναισθήματα μας. Και είναι κάτι που τρελαίνει που σε απωθεί και επιλέγεις να μην το κάνεις στο τέλος. Δεν βλέπουμε το χαμόγελο του φίλου μας και δεν μπορούμε να διακρίνουμε τα συναισθήματα του. Η πλήρη αποξένωση…Μόνο διαδικτυακές συνομιλίες, άτοπες, επαναλαμβανόμενες ιστορίες περί κορωνοϊου, για το ποιος νοσεί με την νόσο, πόσοι έχουν φύγει από τη ζωή και πού μας οδηγεί όλο αυτό.

Για την ιστορία ο βασιλιάς Ερρίκος Ε’ της Αγγλίας απαγόρευσε τα φιλιά το 1439 στο πλαίσιο της μάχης κατά της πανούκλας. Και σήμερα, γίνεται ακριβώς το ίδιο καθώς ο κόσμος δίνει μάχη κατά της εξάπλωσης του νέου κορωνοϊου που ονομάζεται “Ομικρον”, ορισμένοι ειδικοί της υγείας παροτρύνουν τους ανθρώπους να αποφεύγουν τέτοιου είδους φυσικές εκδηλώσεις αγάπης. Οι επιδημιολόγοι τονίζουν ότι ο περιορισμός των προσωπικών επαφών μπορεί να επιβραδύνει την εξάπλωση της ασθένειας, που έχει εμφανιστεί σε δεκάδες χώρες. Οι Αμερικανοί θα πρέπει να σκέφτονται διπλά για αγκαλιές και high fives, οι Έλληνες σταμάτησαν τις θερμότατες αγκαλιές και τα φιλιά, οι Γάλλοι και οι Ιταλοί θα πρέπει να αναθεωρήσουν τη συνήθεια να χαιρετούν φίλους με φιλί στο μάγουλο, αναφέρουν ειδικοί. Οι θερμές αγκαλιές κόβονται και η μορφή επαφής έχει αντικατασταθεί με τις λέξεις του σώματος, μακριά και αγαπημένοι.

Όπως υποστηρίζουν οι ειδικοί οι χειραψίες, οι αγκαλιές και τα φιλιά θα αφανιστούν ακόμα και όταν τελειώσει η πανδημία. Οι άνθρωποι θα βρουν τρόπους για να χαιρετίσουν ο ένας τον άλλο και θα βρουν τουλάχιστον ένα υποκατάστατο της αγκαλιάς και των φιλιών. Το μόνο σίγουρο πλέον είναι ότι οι κοινωνικές συναναστροφές αλλάζουν και φαίνονται ήδη περίεργες.

Hot this week

ΒΡΑΒΕΙΟ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ESSO: Εισφορά στο «Ιασόνειο -Χρώματα Ζωής»

Χρηματική εισφορά €1250 έκανε η eWise Cyprus Ltd -...

ΤΟ ΝΕΟ VOOLKSWAGEN T-ROC: Αποκαλύπτει τον ROC χαρακτήρα του σε μια αποκλειστική οδηγική εμπειρία

Το νέο Volkswagen T-Roc έκανε την επίσημη εμφάνισή του...

ΔΙΠΛΗ ΔΙΕΘΝΗΣ ΔΙΑΚΡΙΣΗ: Στο Ετήσιο Συνέδριο Γενικών Διανομέων Mercedes-Benz 2026

Σημαντική διεθνή αναγνώριση πέτυχε η Cyprus Import Corporation Ltd...

ΔΟΚΙΜΑΣΕ ΤΑ HEALTHY BOOSTERS ΤΗΣ ΚΑWACOM’S: Ψήφισε το αγαπημένο σου και ταξίδεψε στην Αθήνα

Ένας τυχερός θα ταξιδέψει στην Αθήνα για τη συναυλία...

Topics

ΒΡΑΒΕΙΟ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ESSO: Εισφορά στο «Ιασόνειο -Χρώματα Ζωής»

Χρηματική εισφορά €1250 έκανε η eWise Cyprus Ltd -...

ΔΙΠΛΗ ΔΙΕΘΝΗΣ ΔΙΑΚΡΙΣΗ: Στο Ετήσιο Συνέδριο Γενικών Διανομέων Mercedes-Benz 2026

Σημαντική διεθνή αναγνώριση πέτυχε η Cyprus Import Corporation Ltd...

ERB ASFALISTIKI: Ενώνουμε δυνάμεις με τους πρωταθλητές

Στήριξη σε τέσσερις διοργανώσεις της Ομοσπονδίας Τριάθλου σε όλη...

ΑΝΝΑ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ: Νέα διαθεσιμότητα στο επίκεντρο – Σε νέα φάση η υπόθεση

Σε νέα φάση εξελίσσεται η υπόθεση της διαθεσιμότητας της...

ΠΙΣΙΝΑ ΚΑΙ ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΑ: Δροσιά, παιχνίδι ή κίνδυνος για τους τετράποδους φίλους μας;

Το καλοκαίρι, με τις θερμοκρασίες να χτυπούν «κόκκινο», πολλοί...

Related Articles

Popular Categories