16.4 C
Nicosia
Τετάρτη, 23 Οκτωβρίου, 2024
Value betting by RebelBetting - the easiest way to make money on sports
ΑρχικήNEWSΣΟΦΟΚΛΗΣ ΚΑΣΚΑΟΥΝΙΑΣ: «ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΩ ΜΙΑ ΕΚΠΟΜΠΗ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ» (βίντεο)

ΣΟΦΟΚΛΗΣ ΚΑΣΚΑΟΥΝΙΑΣ: «ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΩ ΜΙΑ ΕΚΠΟΜΠΗ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ» (βίντεο)

-

Αυθόρμητος, ανοιχτόκαρδος, προσιτός και πάνω από όλα ταλαντούχος ο Σοφοκλής Κασκαούνιας δεν αφήνει τίποτε στην τύχη και γι’ αυτό άλλωστε κατάφερε τόσα χρόνια μέσα από την δουλειά να διαπρέψει στο χώρο της υποκριτικής. Δούλεψε σκληρά να υλοποιήσει τα όνειρά του, συνεχίζοντας να “παλεύει” για το καλύτερο. Δεν θεωρεί τίποτε πλέον δεδομένο και πάντοτε βρίσκεται σε εγρήγορση, αγαπά αυτό που κάνει χωρίς όμως να θεωρεί ότι δεν μπορεί να κάνει περισσότερα.

Πηγαίνοντας πίσω στο χρόνο αναπολεί τις στιγμές της καριέρας του και θυμάται όπως εξομολογήθηκε στην Καρολίνα Κυπριανού του ΑΑSTV ότι ένοιωσε συγκλονισμένος όταν για πρώτη φορά βρέθηκε με τους συνάδελφούς του για τις ανάγκες της ταινίας «Βουράτε Γειτόνοι».  «Ένοιωσα συγκλονισμένος όταν βρεθήκαμε μετά από πολλά χρόνια μαζί…Όταν ξεκινήσαμε να διαβάζουμε το κείμενο νοιώσαμε όλοι ότι ήταν σαν να μην πέρασε μια ημέρα, παρόλο που είχαν περάσει αρκετά χρόνια από τότε. Δεν πίστευα ότι θα βίωνα αυτό το συναίσθημα».

«Πιστεύω χωρίς τον Πολιτισμό δεν υπάρχει μια χώρα. Δεν μπορώ να φανταστώ ότι δεν μπορείς να αντιληφθείς ότι ο πολιτισμός είναι σημαντικό μέρος της ζωής μας. Και δεν μιλώ μόνο για τους ηθοποιούς αλλά για όλο το φάσμα».

Σχολιάζοντας τα περιστατικά της σεξουαλικής παρενόχλησης που συμβαίνουν τον τελευταίο διάστημα στο χώρο του αθλητισμού και του θεάματος, ο γνωστός ηθοποιός είναι κατηγορηματικός. «Η άποψή μου, είναι όπως κάποιου σοβαρού ανθρώπου και αυτού που έχει μια σωστή αντίληψη. Ότι δεν πρέπει να συμβαίνουν αυτά τα περιστατικά και πρέπει να καταγγέλλονται. Εάν δεν έχεις το θάρρος να το καταγγείλεις εκείνη την στιγμή, τότε πρέπει να το καταγγείλεις αργότερα, ώστε κάποια πράγματα να μην ξανασυμβούν. Όντως, είναι τραγικά αυτά που ακούγονται και όπως φαίνεται να συμβαίνουν. Όμως, συμβαίνουν και σε πάρα πολλές άλλες δουλειές και όχι μόνο τις δικές μας.

Στιγμιότυπο από το “Βουράτε Γειτόνοι”

Όσον αφορά το κλείσιμο των θεάτρων, ο ηθοποιός θεωρεί ότι ήταν λανθασμένο να μην μπορούν να παίξουν οι ηθοποιοί. «Στο θέατρο είμαστε πολύ ασφαλείς λόγω του ότι έρχεται συγκεκριμένος αριθμός θεατών, υπάρχει μια απόσταση μεταξύ τους και γενικότερα τηρούνται τα ενδεικνυόμενα μέτρα υγιεινής. Νοιώθει πικραμένος και θεωρεί ότι οι ηθοποιοί είναι ο τελευταίος τροχός της άμαξας χωρίς ωστόσο κάποιοι να νοιάζονται για το Πολιτισμό. «Πιστεύω χωρίς τον Πολιτισμό δεν υπάρχει μια χώρα. Δεν μπορώ να φανταστώ ότι δεν μπορείς να αντιληφθείς ότι ο πολιτισμός είναι σημαντικό μέρος της ζωής μας. Και δεν μιλώ μόνο για τους ηθοποιούς αλλά για όλο το φάσμα».

Ο ίδιος δεν έχει κάποιον ρόλο απωθημένο τον οποίο δεν έχει υποδυθεί. «Δέχομαι την κατάσταση όπως έρχεται…Δεν έχω κάποιο απωθημένο». Έχει αρκετούς φίλους από το χώρο και δεν ένοιωσε ποτέ, πισώπλατες μαχαιριές αλλά εισέπραξε τη αγάπη από όλους στο χώρο όπου κινείται.

«Νοιώθω υπέροχα που μπορώ να πάω να δουλέψω και να έχω γύρω μου, φίλους».

Έκπληξη ήταν για τον Σοφοκλής Κασκαούνιας όταν ο Σίμος Τσιακκάς μίλησε για εκείνον και θυμήθηκε στιγμές που έζησαν μαζί σε όλη τη διάρκεια της καριέρας τους, ενώ ο επίσης ηθοποιός Πανίκος Πιλάλης αναπόλησε την στιγμή της γνωριμίας τους, διευκρινίζοντας ότι οι δύο τους «έδεσαν» με την πρώτη ματιά και η φιλία τους διαρκεί μέχρι σήμερα. Από την πλευρά της, η Μόνικα Μελέκη μίλησε για τον ηθοποιό με τα καλύτερα λόγια αναφέροντας ότι πάντοτε έχει σεβασμό και αξιοπρέπεια και είναι ευγνώμων ότι τον έχει στο πλαϊ της. Ο Ανδρέας Μελέκης ανέφερε ότι ο Σοφοκλής Κασκαούνιας είναι ο πιο πιστός συνεργάτης και είναι ένα άτομο με πολύπλευρες ικανότητες.

Καλός του φίλος και συνάδελφος είναι ο Πανίκος Πιλάλης

Μιλώντας για την οικογένεια του, παραδέχεται ότι έχασε κάποιες στιγμές με τα παιδιά του και περισσότερο με τον Ανδρέα. «Προσπάθησα με την Ελένη να ήμουν στο πλαϊ της. Τα λάθη μου δεν είναι τόσο μεγάλα. Αυτό είναι ένα θέμα που με βασανίζει που έλειπα και λείπω τόσες ώρες…Συνήθως, όταν είμαστε μαζί, βλέπουμε ταινίες και τις σχολιάζουμε…Πηγαίνουμε εκδρομές…Όμως όταν βλέπουμε ταινίες περνούμε πολύ ωραία…».

Με την Μόνικα Μόλεσκη έχουν μια πολύ καλή φιλία και εκτίμηση

Όσον αφορά τη σύζυγό του ο ηθοποιός διευκρινίζει ότι είναι ένας άνθρωπος που είναι πάντοτε στο πλαϊ του. «Είναι ένας άνθρωπος που ξέρει πώς θα με βοηθήσει…Είναι υπέροχη μητέρα και θεωρώ ότι παίζει πολύ μεγάλο ρόλο στο μεγάλωμα των παιδιών…».

Η σύζυγός του και τα παιδιά του

Ένα άλλο κεφάλαιο της ζωής του, είναι η μαγειρική «Μην φανταστείς ότι μαγειρεύω στο σπίτι. Δεν μπαίνω πόσο πολύ στην κουζίνα όσο νομίζεις, και επειδή έχω τελειώσει την ξενοδοχειακή σχολή, θεωρείς ότι δεν βγαίνω από εκεί. Εάν μπώ όμως είναι σαν να παίζω θέατρο…Με ευχαριστεί… Ποτέ, δεν σκέφτηκα να γράψω βιβλίο αλλά θα μπορούσα να κάνω μια εκπομπή μαγειρικής».

Μια από τις μεγάλες αγάπες του είναι και η φωτογραφία και είναι μια δουλειά που εάν δεν ήταν ηθοποιός θα μπορούσε να είναι φωτογράφος. Είναι αυτοδίδακτος και είναι κάτι που τον ευχαριστεί ιδιαίτερα, αφού όταν έχει ελεύθερο χρόνο ασχολείται με αυτήν.

https://youtu.be/nHN4HmpA_os

- Advertisment -

πρεπει να διαβασετε: