ΣΟΚ ΚΑΙ ΑΠΟΤΡΟΠΙΑΣΜΟΣ: Από την κακοποίηση του 3χρονου αγοριού στο Ηράκλειο Κρήτης-Εγκεφαλικά νεκρό το παιδάκι

Συγκλονιστικά είναι τα στοιχεία που έρχονται στο φως της δημοσιότητας για την υπόθεση κακοποίησης ενός 3χρονου αγοριού, το οποίο βρίσκεται εγκεφαλικά νεκρό μετά από άγριο ξυλοδαρμό στο Ηράκλειο Κρήτης.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες της αστυνομίας, η 26χρονη μητέρα του και ο 44χρονος σύντροφός της συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν ενώπιον του εισαγγελέα με βαριές κατηγορίες, μεταξύ των οποίων απόπειρα ανθρωποκτονίας, σωματική βλάβη ανήλικου και ενδοοικογενειακή βία.

Η σχέση τους, η οποία διήρκεσε μόλις τρεις μήνες, αποδείχθηκε μοιραία για το μικρό αγόρι, το οποίο υπέστη βάναυση κακοποίηση.

Η τραγωδία ξεκίνησε τον Οκτώβριο, όταν η 26χρονη μετέβη από την Αθήνα στο Ηράκλειο μαζί με το παιδί της, ύστερα από την γνωριμία της μέσω Facebook με τον 44χρονο άνδρα. Η σχέση τους, η οποία διήρκεσε μόλις τρεις μήνες, αποδείχθηκε μοιραία για το μικρό αγόρι, το οποίο υπέστη βάναυση κακοποίηση.

Η 26χρονη και ο 44χρονος οδηγήθηκαν ενώπιον του εισαγγελέα, αντιμετωπίζοντας βαριές κατηγορίες: απόπειρα ανθρωποκτονίας, σωματική βλάβη αδύναμων ατόμων, έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο και ενδοοικογενειακή βία. Όλα αυτά, όμως, δεν μπορούν να επαναφέρουν τη χαμένη αθωότητα του παιδιού ούτε να απαλύνουν τον πόνο όσων γνωρίζουν την τραγική του μοίρα.

Σύμφωνα με τις καταθέσεις, οι δύο δράστες ξυλοκόπησαν το παιδί άγρια, και όταν το παιδί έπεσε σε κατάσταση αδυναμίας, φώναζαν «ξύπνα, ξύπνα» προσπαθώντας να το επαναφέρουν. Το 3χρονο αγόρι μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο, όπου διαπιστώθηκε ότι είχε υποστεί σοβαρά τραύματα και ήταν εγκεφαλικά νεκρό.

Η υπόθεση αυτή αναδεικνύει το απόλυτο σκοτάδι της ανθρώπινης ψυχής. Τα ερωτήματα που γεννώνται είναι πολλά: Πώς μπορούμε να προστατέψουμε τα παιδιά από τέτοιες καταστάσεις; Ποιος είναι ο ρόλος της κοινωνίας και των αρμόδιων φορέων στην πρόληψη παρόμοιων περιστατικών;

Ας ελπίσουμε ότι η δικαιοσύνη θα αποδώσει τις ποινές που αρμόζουν, αλλά και ότι η κοινωνία θα αφυπνιστεί για να μην υπάρξουν ξανά τέτοιες τραγωδίες. Ο πόνος για το μικρό αγόρι είναι αβάσταχτος, και η μνήμη του θα πρέπει να λειτουργήσει ως καμπανάκι για να προστατεύσουμε κάθε παιδί από τη βία και τη φρίκη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ EΠΙΣΗΣ:

Hot this week

ΘΡΑΣΟΣ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ ΣΤΗ ΛΕΥΚΩΣΙΑ: Σπάνε πόρτες και χτυπούν ενοίκους μέσα στα σπίτια τους

Ούτε μέσα στο σπίτι τους δεν γλίτωσαν από τους...

ΚΡΑΚΟΒΙΑ: Πυροβολισμοί στην πλατεία, ο κόσμος τρέχει να σωθεί – Έξι νεκροί- (Βίντεο)

Οι πυροβολισμοί διακόπτουν τη βόλτα στην καρδιά της Κρακοβίας...

ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΑΘΗΝΑΣ: Τερμάτισε και την περίμενε… πρόταση γάμου -(Βίντεο)

Πέρασε τη γραμμή του τερματισμού και λίγο μετά έζησε...

ΛΕΥΚΩΣΙΑ: Έξι το πρωί και… γάμος στην Πινδάρου – Τι λένε τα ινδικά έθιμα -(Βίντεο)

Γαμήλιο γλέντι στην οδό Πινδάρου, στις έξι το πρωί,...

Topics

ΚΡΑΚΟΒΙΑ: Πυροβολισμοί στην πλατεία, ο κόσμος τρέχει να σωθεί – Έξι νεκροί- (Βίντεο)

Οι πυροβολισμοί διακόπτουν τη βόλτα στην καρδιά της Κρακοβίας...

ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΑΘΗΝΑΣ: Τερμάτισε και την περίμενε… πρόταση γάμου -(Βίντεο)

Πέρασε τη γραμμή του τερματισμού και λίγο μετά έζησε...

ΛΕΥΚΩΣΙΑ: Το υδρόμετρο θα σας στέλνει… μήνυμα – Τι αλλάζει για τους καταναλωτές

Μια διαρροή που περνά απαρατήρητη μπορεί να φανεί στον...

ΛΕΥΚΩΣΙΑ: Ήπιαν και έπιασαν τιμόνι – Δύο τροχαία, τέσσερα πρόσωπα στο νοσοκομείο

Τέσσερα πρόσωπα μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο μετά από δύο τροχαία...

Related Articles

Popular Categories