ΣΚΑΝΔΙΝΑΒΟΙ: ΟΙ ΠΙΟ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Το αποτέλεσμα της έρευνας δεν βασίστηκε στο κατά πόσο οι κάθε κράτους πολίτες χαμογελούν ή χαίρονται. Αφορούσε μια απλή ερώτηση που εξέταζε κατά πόσο οι άνθρωποι είναι ικανοποιημένοι με τις συνθήκες ζωής τους ανάλογα με τις προσδοκίες τους. Όσο πιο κοντά βρίσκεται ένας άνθρωπος στον ιδανικό (για τον ίδιο πάντα) βίο, τόσο πιο ψηλά βρίσκεται στην κλίμακα ευτυχίας. Στην Φινλανδία και στις υπόλοιπες σκανδιναβικές χώρες φαίνεται πως οι πολίτες βρίσκονται κατά μέσο όρο  ψηλά σε αυτή την κλίμακα.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ Φιλανδής δημοσιογράφου στο slate.com, πέρα από τα θετικά στοιχεία που αναφέρθηκαν παραπάνω υπάρχουν κι άλλοι παράγοντες  που συμβάλλουν στο υψηλό βιοτικό επίπεδο της Σκανδιναβίας: «Σε σύγκριση υπόλοιπες  χώρες, οι συνθήκες διαβίωσης στη Φινλανδία είναι πράγματι πολύ καλές: τα ποσοστά φτώχειας,της έλλειψης στέγης και άλλων μορφών στέρησης είναι πολύ χαμηλά.

Οι άνθρωποι έχουν ολοκληρωτική και δωρεάν πρόσβαση στην εκπαίδευση και σε υγειονομική περίθαλψη παγκόσμιας κλάσης. Οι άδειες και οι αμειβόμενες διακοπές είναι μεγάλες. Αυτοί είναι οι παράγοντες στους οποίους επικεντρώνονται οι περισσότεροι ειδικοί όταν κατανοούν γιατί η Φινλανδία, η Δανία και τα άλλα σκανδιναβικά κράτη πρόνοιας κυριαρχούν στην κατάταξη ευτυχίας.

Οι σκανδιναβικές χώρες παρέχουν αξιοπρεπή ζωή στους πολίτες τους και τους εμποδίζουν να βιώσουν παρατεταμένες περιόδους δυσκολιών . Από την άλλη , διατηρούν  έναν πολιτιστικό προσανατολισμό που θέτει ρεαλιστικά όρια στις προσδοκίες κάποιου για μια καλή ζωή. Σε αυτές τις κοινωνίες, η κλίμακα (που περιγράφηκε προηγουμένως ) δεν είναι τόσο ψηλή.  Οι άνθρωποι κοινωνικοποιούνται για να πιστέψουν ότι αυτό που έχουν είναι τόσο καλό όσο γίνεται – ή αρκετά κοντά. Αυτή η νοοτροπία εξηγεί γιατί οι Φινλανδοί είναι οι πιο ευτυχισμένοι άνθρωποι στον κόσμο παρά το γεγονός ότι ζουν σε μικρά διαμερίσματα ή  έχουν  μέτριες απολαβές.

Hot this week

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΖΩΗΣ: Ο σκύλος που μαζεύει τα σκουπίδια από την παραλία και μας βάζει… τα γυαλιά-(Βίντεο)

Μια ξεχωριστή εικόνα καταγράφεται στη Σάμο και συγκεκριμένα στην...

ΙΝΔΙΑ: 6χρονος μαθητής πέθανε στην τάξη μετά από χαστούκι που φέρεται να του έδωσε η δασκάλα-(Βίντεο)

Τραγική κατάληξη είχε ένα περιστατικό σε σχολείο της Ινδίας,...

ΚΟΡΝΟΣ: Οικογένεια κινδυνεύει με έξωση – Έκκληση αλληλεγγύης για το κορίτσι με αναπηρία

Έκκληση προς τους κατοίκους του Κόρνου και όλους όσοι...

ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΛΑΡΝΑΚΑΣ: «Τσάκωσαν» 40χρονο με 25 κιλά κάνναβης στις αποσκευές του

Μεγάλη ποσότητα κάνναβης, συνολικού μικτού βάρους 25 κιλών, εντοπίστηκε...

Topics

ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΛΑΡΝΑΚΑΣ: «Τσάκωσαν» 40χρονο με 25 κιλά κάνναβης στις αποσκευές του

Μεγάλη ποσότητα κάνναβης, συνολικού μικτού βάρους 25 κιλών, εντοπίστηκε...

ΜΑΙΚ ΠΟΥΤΑΣΗΣ: «Δεν θα λυγίσω» – Το μήνυμα του συζύγου της Έλενας Αντωνιάδου

Ένα μήνυμα με έντονο συναισθηματικό φορτίο και αναφορά στην...

Related Articles

Popular Categories