ΣΑΒΙΑ ΟΡΦΑΝΙΔΟΥ: Πήρε θέση για τον δρόμο Ακακίου – Αστρομερίτη – «Γνωρίζω τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν καθημερινά οι συμπολίτες μας, λόγω του απαρχαιωμένου οδικού δικτύου»

Την ένθερμη στήριξή της για την προώθηση του δρόμου Ακακίου – Αστρομερίτη εξέφρασε η βουλευτής και αντιπρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού, Σάβια Ορφανίδου, υπογραμμίζοντας πως κατάγεται από την περιοχή και γνωρίζει από πρώτο χέρι τις δυσκολίες που προκαλεί το απαρχαιωμένο οδικό δίκτυο.

«Όπως πολλοί συμπολίτες μας γνωρίζουν, προέρχομαι από τη Δυτική Λευκωσία και συγκεκριμένα από το Ακάκι. Γνωρίζω πολύ καλά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν καθημερινά οι συμπολίτες μας στην περιοχή, λόγω του απαρχαιωμένου οδικού δικτύου», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Η Σάβια Ορφανίδου, σημειώνει ότι πριν λίγους μήνες ενημερώθηκε για τις παραστάσεις και διαμαρτυρίες των κοινοτήτων Ακάκιου, Περιστερώνας και Αστρομερίτη προς τα πολιτικά κόμματα, σχετικά με την ανησυχία τους πως η νότια όδευση του νέου δρόμου θα επηρεάσει αρνητικά τις προοπτικές ανάπτυξής τους. «Λαμβάνοντας υπόψη αυτές τις ανησυχίες και θέλοντας να διερευνήσω κάθε ενδεχόμενο, επικοινώνησα γραπτώς τον περασμένο Μάρτιο με τον Υπουργό Μεταφορών, θέτοντας το ερώτημα κατά πόσο υπάρχει δυνατότητα όδευσης του δρόμου βορείως των κοινοτήτων. Η απάντηση ήταν αρνητική και η Κυβέρνηση προχωρά στην προώθηση του δρόμου με νότια όδευση», εξηγεί.

Η βουλευτής τονίζει πως σε αυτό το πλαίσιο, η Κυβέρνηση έχει την ευθύνη να επεξηγήσει και να στηρίξει ουσιαστικά τις κοινότητες που επηρεάζονται από τις αποφάσεις αυτές, διασφαλίζοντας πως οι κάτοικοι θα επωφεληθούν από το έργο, χωρίς να δημιουργηθούν νέα προβλήματα.

Η Κυβέρνηση έχει την ευθύνη να επεξηγήσει και να στηρίξει ουσιαστικά τις κοινότητες που επηρεάζονται από τις αποφάσεις αυτές

«Θα στηρίξω με όλες μου τις δυνάμεις την προώθηση του δρόμου Ακακίου – Αστρομερίτη, ώστε να γίνει πραγματικότητα ένα έργο που θα βελτιώσει την ασφάλεια, θα αναβαθμίσει την καθημερινότητα των κατοίκων και θα στηρίξει την ανάπτυξη της περιοχής», διαβεβαιώνει η βουλευτής, σημειώνοντας πως θα συνεχίσει να παρακολουθεί στενά την πορεία του έργου, καταθέτοντας προτάσεις και παρεμβάσεις όπου χρειαστεί για το συμφέρον των πολιτών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Hot this week

ΘΕΡΜΟΠΛΗΞΙΑ ΣΤΑ ΖΩΑ: Ποια κινδυνεύουν περισσότερο το Καλοκαίρι;

Οι υψηλές θερμοκρασίες της θερινής περιόδου δεν αποτελούν κίνδυνο...

ΛΑΡΝΑΚΑ: Σε εξέλιξη το κλάδεμα των ιστορικών φοινίκων στην παραλία των Φοινικούδων- (Φώτο)

Από τις πρώτες πρωινές ώρες ξεκίνησαν οι εργασίες κλαδέματος...

ΚΑΥΣΩΝΑΣ ΚΑΙ ΕΡΓΑΣΙΑ: Τα μέτρα προστασίας για τους εργαζόμενους και οι δηλώσεις των ειδικών

Οι υψηλές θερμοκρασίες που επικρατούν στην Κύπρο κατά τους...

ΔΙΕΘΝΗΣ ΗΜΕΡΑ ΝΕΛΣΟΝ ΜΑΝΤΕΛΑ: Ο άνθρωπος που έγινε συνώνυμο της ελευθερίας

Από τα 27 χρόνια στη φυλακή μέχρι την Προεδρία...

Topics

ΘΕΡΜΟΠΛΗΞΙΑ ΣΤΑ ΖΩΑ: Ποια κινδυνεύουν περισσότερο το Καλοκαίρι;

Οι υψηλές θερμοκρασίες της θερινής περιόδου δεν αποτελούν κίνδυνο...

ΛΑΡΝΑΚΑ: Σε εξέλιξη το κλάδεμα των ιστορικών φοινίκων στην παραλία των Φοινικούδων- (Φώτο)

Από τις πρώτες πρωινές ώρες ξεκίνησαν οι εργασίες κλαδέματος...

ΜΙΧΑΛΗΣ ΠΑΝΤΕΛΙΔΗΣ: Ο Κύπριος σχεδιαστής που ταξιδεύει την κυπριακή δημιουργία στην Indonesia Fashion Week 2026

Ο Κύπριος σχεδιαστής Μιχάλης Παντελίδης συμμετέχει στην Indonesia Fashion...

Related Articles

Popular Categories