Τετάρτη, 14 Ιανουαρίου, 2026
7.7 C
Cyprus

ΣΑΒΙΑ ΟΡΦΑΝΙΔΟΥ: Πήρε θέση για τον δρόμο Ακακίου – Αστρομερίτη – «Γνωρίζω τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν καθημερινά οι συμπολίτες μας, λόγω του απαρχαιωμένου οδικού δικτύου»

Την ένθερμη στήριξή της για την προώθηση του δρόμου Ακακίου – Αστρομερίτη εξέφρασε η βουλευτής και αντιπρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού, Σάβια Ορφανίδου, υπογραμμίζοντας πως κατάγεται από την περιοχή και γνωρίζει από πρώτο χέρι τις δυσκολίες που προκαλεί το απαρχαιωμένο οδικό δίκτυο.

«Όπως πολλοί συμπολίτες μας γνωρίζουν, προέρχομαι από τη Δυτική Λευκωσία και συγκεκριμένα από το Ακάκι. Γνωρίζω πολύ καλά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν καθημερινά οι συμπολίτες μας στην περιοχή, λόγω του απαρχαιωμένου οδικού δικτύου», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Η Σάβια Ορφανίδου, σημειώνει ότι πριν λίγους μήνες ενημερώθηκε για τις παραστάσεις και διαμαρτυρίες των κοινοτήτων Ακάκιου, Περιστερώνας και Αστρομερίτη προς τα πολιτικά κόμματα, σχετικά με την ανησυχία τους πως η νότια όδευση του νέου δρόμου θα επηρεάσει αρνητικά τις προοπτικές ανάπτυξής τους. «Λαμβάνοντας υπόψη αυτές τις ανησυχίες και θέλοντας να διερευνήσω κάθε ενδεχόμενο, επικοινώνησα γραπτώς τον περασμένο Μάρτιο με τον Υπουργό Μεταφορών, θέτοντας το ερώτημα κατά πόσο υπάρχει δυνατότητα όδευσης του δρόμου βορείως των κοινοτήτων. Η απάντηση ήταν αρνητική και η Κυβέρνηση προχωρά στην προώθηση του δρόμου με νότια όδευση», εξηγεί.

Η βουλευτής τονίζει πως σε αυτό το πλαίσιο, η Κυβέρνηση έχει την ευθύνη να επεξηγήσει και να στηρίξει ουσιαστικά τις κοινότητες που επηρεάζονται από τις αποφάσεις αυτές, διασφαλίζοντας πως οι κάτοικοι θα επωφεληθούν από το έργο, χωρίς να δημιουργηθούν νέα προβλήματα.

Η Κυβέρνηση έχει την ευθύνη να επεξηγήσει και να στηρίξει ουσιαστικά τις κοινότητες που επηρεάζονται από τις αποφάσεις αυτές

«Θα στηρίξω με όλες μου τις δυνάμεις την προώθηση του δρόμου Ακακίου – Αστρομερίτη, ώστε να γίνει πραγματικότητα ένα έργο που θα βελτιώσει την ασφάλεια, θα αναβαθμίσει την καθημερινότητα των κατοίκων και θα στηρίξει την ανάπτυξη της περιοχής», διαβεβαιώνει η βουλευτής, σημειώνοντας πως θα συνεχίσει να παρακολουθεί στενά την πορεία του έργου, καταθέτοντας προτάσεις και παρεμβάσεις όπου χρειαστεί για το συμφέρον των πολιτών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Hot this week

ΧΑΡΗΣ ΒΑΡΘΑΚΟΥΡΗΣ: «Τα Μαγικά Κουτάκια των Καλλιτεχνών» για φιλανθρωπικό σκοπό

Μια ξεχωριστή μουσική βραδιά με τίτλο «Τα Μαγικά Κουτάκια...

ΔΗΠΑ: Κουκουλοφόροι καταστρέφουν γραφεία της Λεμεσού– Αντιδράσεις από την κυβέρνηση

Σε καταγγελία στο Τμήμα Ανιχνεύσεως Εγκλημάτων (ΤΑΕ) Λεμεσού προχώρησε...

ΤΡΟΟΔΟΣ: Επικίνδυνες οδικές συνθήκες – Κλήσεις για προσοχή από την Αστυνομία – Δέκα αυτοκίνητα επέστρεψαν πίσω

Η Αστυνομία Τροόδους καλεί τους οδηγούς να επιδεικνύουν αυξημένη...

EUROVISION 2026: Εξαντλήθηκαν οι πιο δημοφιλείς θέσεις – Νέο κύμα εισιτηρίων αυτή την εβδομάδα

Έκρηξη ενδιαφέροντος για τους θαυμαστές της Eurovision φάνηκε από...

Topics

ΧΑΡΗΣ ΒΑΡΘΑΚΟΥΡΗΣ: «Τα Μαγικά Κουτάκια των Καλλιτεχνών» για φιλανθρωπικό σκοπό

Μια ξεχωριστή μουσική βραδιά με τίτλο «Τα Μαγικά Κουτάκια...

ΔΗΠΑ: Κουκουλοφόροι καταστρέφουν γραφεία της Λεμεσού– Αντιδράσεις από την κυβέρνηση

Σε καταγγελία στο Τμήμα Ανιχνεύσεως Εγκλημάτων (ΤΑΕ) Λεμεσού προχώρησε...

EUROVISION 2026: Εξαντλήθηκαν οι πιο δημοφιλείς θέσεις – Νέο κύμα εισιτηρίων αυτή την εβδομάδα

Έκρηξη ενδιαφέροντος για τους θαυμαστές της Eurovision φάνηκε από...

ΜΑΡΙΑ ΚΑΡΥΣΤΙΑΝΟΥ: Παραιτήθηκε από τον Σύλλογο Θυμάτων Τεμπών-«Ο διχασμός επικράτησε»

Την παραίτησή της από το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου...

Related Articles

Popular Categories