ΡΑΝΙΑ ΕΥΡΙΠΙΔΟΥ: «Μια μικρή αλλαγή στην νομοθεσία μπορεί να σώσει ανήμπορες ψυχές»-Μια άποψη που πρέπει να μας προβληματίσει

Αθώες ψυχές μπορεί να σώσει μια μικρή «ευαίσθητη ενσυναίσθησης αλλαγή» στη νομοθεσία που αφορά την υπόνοια ως καταγγελία στους φορείς. Θα δώσει θάρρος στον καθένα να τολμήσει να πατήσει το κατώφλι της Αστυνομίας και νιώσει ότι αξίζει να το πράξει! Η Ράνια Ευριπίδου με αφορμή το θάνατο των τριών παιδιών αναφέρεται σε ένα σοβαρό θέμα το οποίο δεν έχει αγγίξει μέχρι σήμερα κανείς.

Στο μυαλό της Ράνιας Ευριπίδου έχοντας τις στιγμές που βίωσε η ίδια έως παιδί την βία και μέσω του Σωματείου ΙΡΙΣ Ενάντια στη ΒΙΑ, που ίδρυσε για τα κακοποιημένα παιδιά, γυναίκες, ΑμεΑ και άντρες, αναφέρει το θέμα της αλλαγής της νομοθεσίας ώστε να αφορά την υπόνοια ως καταγγελία για τους δράστες.

«Με το να υπάρχει ένα πρωτόκολλο που να δίνει την ίδια σημασία στην ορθή διαδικασία και ενδιαφέρον για ακόμα και υπόνοια και ειδικά όταν αφορά ΑμεΑ πρέπει εμείς να τα στηρίξουμε αφού είναι σε μειονεκτική θέση απέναντι στον νόμο. Δεν χρειάζονται τεκμήρια για υποψία αλλά αγάπη χρειάζεται και σημασία. Εμείς πρέπει να μιλάμε γι αυτά τα παιδιά με την δική μας τόλμη και φωνή»

Η Ράνια Ευριπίδου διευκρινίζει ότι τα παιδιά είναι ανήμπορα να πράξουν από μόνα τους οτιδήποτε αφού έχουν εμπιστοσύνη στους γονείς τους ενώ αναφέρεται και στην ζωή των παιδιών που βιώνουν με οποιονδήποτε τρόπο τη βία και την κακοποίηση. Μάλιστα, καλεί όλους όσοι έχουν οποιανδήποτε υπόνοια η υποψία ότι ένα παιδί ή ενήλικας ΑμεΑ κακοποιείται πρέπει να το καταγγείλουν γιατί εάν έχεις υποψία για ένα τόσο σοβαρό θέμα πρέπει «Η αστυνομία με την πρόνοια να το ψάξει άμεσα»  γιατί μπορεί να σώσεις μια αθώα ψυχή ή την επανάληψη του.

« Ο κόσμος μιλάει πάντα στο τέλος με την λέξη αιωνία του η μνήμη και όχι με αρχή αιώνια ενδιαφέρον! Χιλιάδες γύρω από την μάνα τώρα…Δεκάδες κυβερνητικοί υπεύθυνοι, ενδιαφερόμενοι προσέχουν την θύτη,  όμως όταν ήταν να μιλήσει κάποιος δεν υπήρχε κανείς! Ποτέ! Και κανένας από όλους αυτούς που κάθε μέρα μιλάνε δεν τόλμησαν πιο νωρίς που ζούσαν αυτά τα παιδιά, τον τρόμο. Πού ήταν;. Το να παρακολουθείς μόνο.. δεν βοηθάς. Ντρέπομαι και δεν έχουμε ούτε το δικαίωμα να ζητήσουμε συγνώμη ή να μιλάμε γι’  αυτό γιατί μας βλέπουν από ψηλά και μας ρωτάνε σας ευχαριστούμε αλλά έχουμε ήδη φύγει».

Η ίδια θέλει να αλλάξει η νοοτροπία και να μάθουμε να τολμούμε να καταγγέλλουμε αλλιώς δεν έχουμε δικαίωμα να κλαίμε για κανένα παιδί. «Όλοι γνωρίζουμε περιστατικά βίας αλλά δεν έχουμε το θάρρος να γίνουμε “Αγάπη” γι αυτά προτιμούμε την στάση του εκ του ασφαλούς “Αιωνία του η μνήμη κρίμα και άδικο” Το άδικο είναι ότι ακόμα θα δούμε πολλά σαν κοινωνία δυστυχώς αν δεν δράσουμε έγκαιρα υπεύθυνα να σώζουμε και όχι να θάβουμε. Ξέρω ακούγομαι σκληρή…όμως είναι ακόμα πιο σκληρό να το βιώνει ένα παιδάκι κιόλας…».


Hot this week

ΠΟΛΑ ΚΥΠΡΙΑΝΙΔΟΥ: Η ίδια σχεδίασε το τελευταίο της αντίο – Πότε και πού θα πραγματοποιηθεί η τελετή μνήμης

Με βαθιά συγκίνηση συγγενείς, φίλοι, συνεργάτες και άνθρωποι που...

Τα LIDL BETTER LIVING DAYS ταξιδεύουν σε όλη την Κύπρο με πρακτικές ιδέες για υγιεινή διατροφή και καλύτερη ζωή

Ένα μεγάλο καλοκαιρινό οδοιπορικό γεμάτο θρεπτικές γεύσεις, κίνηση, wellness...

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΕΧΝΩΝ FANEROMENI26: Υπαίθριος καλοκαιρινός κινηματογράφος στο Πολιτιστικό Ίδρυμα Τραπέζης Κύπρου

Η αυλή του Πολιτιστικού Ιδρύματος μετατρέπεται και αυτή τη...

Η MERCEDES-BENZ GLB έφτασε στην Κύπρο και κάνει πρεμιέρα με ένα ξεχωριστό Launch Test Drive Event

Η CiC Mercedes-Benz παρουσιάζει την GLB, το νέο μέλος...

ΝΕΟ FORD RANGER PHEV συνδυάζει δύναμη, οικονομία και κορυφαίες δυνατότητες

Η Ford ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο στην κατηγορία των...

Topics

Τα LIDL BETTER LIVING DAYS ταξιδεύουν σε όλη την Κύπρο με πρακτικές ιδέες για υγιεινή διατροφή και καλύτερη ζωή

Ένα μεγάλο καλοκαιρινό οδοιπορικό γεμάτο θρεπτικές γεύσεις, κίνηση, wellness...

ΝΕΟ FORD RANGER PHEV συνδυάζει δύναμη, οικονομία και κορυφαίες δυνατότητες

Η Ford ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο στην κατηγορία των...

Η BMW M ανοίγει μια νέα εποχή με το Concept Neue Klasse

Το BMW M Concept Neue Klasse πραγματοποίησε την παγκόσμια...

ΛΙΓΕΣ ΜΟΝΟ ΜΕΡΕΣ απομένουν για έκπτωση 35% σε Κύπρο και Ελλάδα

Η μεγαλύτερη προσφορά διακοπών του φετινού καλοκαιριού συνεχίζεται από...

Related Articles

Popular Categories