ΠOΡΤΟΓΑΛΙΑ: Έσκαβε στην αυλή του και βρήκε τον μεγαλύτερο δεινόσαυρο στην Ευρώπη-Εκτιμάται ότι είχε μήκος 25 μέτρα (Φώτο)

Σκελετός δεινοσαύρου που φαίνεται πως είναι ο μεγαλύτερος που έχει ανακαλυφθεί ποτέ στην Ευρώπη ήρθαν στο φως έπειτα από 150 εκατομμύρια χρόνια όταν ένας Πορτογάλος ξεκίνησε εργασίες στο οικόπεδό του.

Το γιγάντιο ερπετό, μέλος της οικογένειας των σαυρόποδων δεινοσαύρων στην οποία ανήκαν τα μεγαλύτερα ζώα που περπάτησαν ποτέ στη Γη, εκτιμάται ότι είχε ύψος 12 μέτρα και μήκος 25. Όλα ξεκίνησαν το 2017, όταν ο ιδιοκτήτης οικοπέδου στο Πομπάλ της κεντρικής Πορτογαλίας ξεκίνησε να σκάβει στην πίσω αυλή. Ανακάλυψε τότε μυστηριώδη, υπερμεγέθη οστά και ήρθε σε επαφή με παλαιοντολόγους για να τα εξετάσουν.

Η πρώτη ανασκαφή άρχισε το ίδιο έτος, ο σκελετός όμως δεν αποκαλύφθηκε πλήρως μέχρι τις αρχές του φετινού Αυγούστου, αναφέρει το Phys.org. «Δεν είναι σύνηθες να βρίσκει κανείς όλα τα πλευρά του ζώου, πόσο μάλλον σε αυτή τη στάση, η οποία διατηρεί την αρχική ανατομική θέση» δήλωσε η Ελιζαμπέτε Μαλαφάγια του Πανεπιστημίου της Λισαβώνας. Τα απολιθωμένα οστά βρέθηκαν σε στρώμα του εδάφους που χρονολογείται την Άνω Ιουράσια Περίοδο, περίπου 150 εκατομμύρια χρόνια πριν, είπε.

Τα ευρήματα «επιβεβαιώνουν ότι η περιοχή του Μπομπάλ διαθέτει ένα σημαντικό αρχείο απολιθωμάτων από σπονδυλόζωα της Άνω Τριαδικής, και την τελευταία δεκαετία έχει προσφέρει άφθονα ευρήματα με ιδιαίτερη σημασία για την ηπειρωτική πανίδα της Ιβηρικής Χερσονήσου πριν από περίπου 145 εκατ. χρόνια» πρόσθεσε η Μαλαφάγια. Οι ανασκαφές στο οικόπεδο συνεχίζονται με την ελπίδα να βρεθούν το κεφάλι και τα υπόλοιπα οστά του ερπετού.

Αναδημοσίευση:in.gr

Hot this week

ΚΑΝΝΑΒΗ: Η πιο διαδεδομένη παράνομη ουσία στην Κύπρο – Το μήνυμα της Παγκόσμιας Ημέρας κατά των Ναρκωτικών

Η κάνναβη παραμένει η πλέον διαδεδομένη παράνομη ουσία στην...

ΛΕΜΕΣΟΣ-ΠΑΦΟΣ: Ένας τραυματίας σε τροχαίο στον αυτοκινητόδρομο – Έσπευσαν ισχυρές δυνάμεις-(Βίντεο)

Σοβαρό τροχαίο σημειώθηκε το απόγευμα της Παρασκευής, γύρω στις...

ΓΙΑ ΤΑ ΤΙΚ-ΤΟΚ KAI TO KΙΝΗΤΟ ΣΤΟ ΤΙΜΟΝΙ ΥΠΑΡΧΕΙ AI: Για τα φανάρια… ξαφνικά δεν υπάρχει τεχνολογία

Για χρονόμετρα εκεί που υπάρχουν εγκατεστημένες κάμερες δεν βρήκαν...

ΚΑΜΕΡΕΣ ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ: Πιλοτική εφαρμογή για τον εντοπισμό οδηγών που χρησιμοποιούν κινητό

Κάμερες τεχνητής νοημοσύνης για τον εντοπισμό οδηγών που χρησιμοποιούν...

Topics

ΓΙΑ ΤΑ ΤΙΚ-ΤΟΚ KAI TO KΙΝΗΤΟ ΣΤΟ ΤΙΜΟΝΙ ΥΠΑΡΧΕΙ AI: Για τα φανάρια… ξαφνικά δεν υπάρχει τεχνολογία

Για χρονόμετρα εκεί που υπάρχουν εγκατεστημένες κάμερες δεν βρήκαν...

ΚΑΜΕΡΕΣ ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ: Πιλοτική εφαρμογή για τον εντοπισμό οδηγών που χρησιμοποιούν κινητό

Κάμερες τεχνητής νοημοσύνης για τον εντοπισμό οδηγών που χρησιμοποιούν...

«ΕΚΑΒΗ» ΤΟΥ ΕΥΡΙΠΙΔΗ ΣΤΗΝ ΠΑΦΟ: Η τραγωδία που συγκλονίζει ανεβαίνει στο Αρχαίο Ωδείο

Μία από τις κορυφαίες και πιο συγκλονιστικές τραγωδίες της...

ΛΕΥΚΩΣΙΑ: Χωρίς νερό για ώρες το Σάββατο – Δείτε ποιες περιοχές επηρεάζονται

Προγραμματισμένη διακοπή στην υδροδότηση θα σημειωθεί το Σάββατο, 27...

Related Articles

Popular Categories