26.9 C
Nicosia
Τετάρτη, 16 Οκτωβρίου, 2024
Value betting by RebelBetting - the easiest way to make money on sports
ΑρχικήNEWSΠΡΟΣΩΡΙNΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ: Λόγω στρατιωτικής παρέλασης-Παρούσα και η Κατερίνα Σακελαροπούλου

ΠΡΟΣΩΡΙNΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ: Λόγω στρατιωτικής παρέλασης-Παρούσα και η Κατερίνα Σακελαροπούλου

-

Η Αστυνομία ενημερώνει το κοινό ότι σήμερα, 1η Οκτωβρίου 2024, λόγω της στρατιωτικής παρέλασης που θα διεξαχθεί στις 11:00 π.μ. στη Λεωφόρο Ιωσήφ Χ’ Ιωσήφ, Στρόβολος, θα υπάρξουν προσωρινές διακοπές της κυκλοφορίας.

Οι κλειστοί δρόμοι θα είναι οι εξής:

  • Η Λεωφόρος Ιωσήφ Χ’ Ιωσήφ, από τη διασταύρωση με τη Λεωφόρο Σπύρου Κυπριανού έως τη διασταύρωση με τη Λεωφόρο Αθαλάσσας, από τις 07:00 έως τις 13:30.
  • Η οδός Περικλέους, από τη διασταύρωση με τη Λεωφόρο Ιωσήφ Χ’ Ιωσήφ έως την οδό Γιαννιτσών, από τις 09:00 έως τις 13:00.
  • Η Λεωφόρος Σταυρού, από τη διασταύρωση με τη Λεωφόρο Ιωσήφ Χ’ Ιωσήφ έως την οδό Γιαννιτσών, από τις 09:00 έως τις 13:30.
  • Η Λεωφόρος Αθαλάσσας, από τη διασταύρωση με τη Λεωφόρο Ιωσήφ Χ’ Ιωσήφ έως τη Λεωφόρο Λεμεσού, από τις 09:00 έως τις 13:30, για να διευκολυνθεί η αποχώρηση των οχημάτων της παρέλασης.

Οι οδηγοί που θέλουν να μεταβούν εκτός Λευκωσίας παρακαλούνται να χρησιμοποιήσουν τη Λεωφόρο Λεμεσού ή τον περιμετρικό δρόμο μέσω του κυκλικού κόμβου Τσερίου. Οι ίδιοι δρόμοι συνιστώνται και για την είσοδο στην πόλη.

Για την κίνηση εντός της περιοχής, οι οδηγοί καλούνται να εισέρχονται μέσω της εξόδου του αυτοκινητοδρόμου Λεμεσού-Λευκωσίας κοντά στο Ολυμπιακό Μέγαρο και να εξέρχονται μέσω της Λεωφόρου Σπύρου Κυπριανού.

Σημειώνεται ότι η χρήση drones πάνω από τον άξονα της παρέλασης απαγορεύεται αυστηρά.

Πρόσθετες διακοπές θα υπάρξουν:

  • Στη Λεωφόρο Σπύρου Κυπριανού, από τον κυκλικό κόμβο Τσερίου έως τη Λεωφόρο Ιωσήφ Χ’ Ιωσήφ, από τις 09:00 έως τις 13:00.
  • Στην οδό Δημήτρη Βικέλα, από τη διασταύρωση με τη Λεωφόρο Σπύρου Κυπριανού έως τον κυκλικό κόμβο με τη Λεωφόρο Ανεξαρτησίας (ΓΣΠ), από τις 05:30 έως τις 13:00.

Παρακαλούνται όλοι οι οδηγοί να ακολουθούν τις οδηγίες της αστυνομίας.

Η καθιερωμένη στρατιωτική παρέλαση θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο των εορτασμών της 64ης επετείου από την ανακήρυξη της ανεξαρτησίας της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Τον χαιρετισμό της θα δεχθεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης και η Πρόεδρος της Ελληνικής Κυβέρνησης Κατερίνα Σακελαροπούλου, πλαισιωμένοι από τον Υπουργό Άμυνας Βασίλη Πάλμα, τον Υφυπουργό Εθνικής Άμυνας Ιωάννη Κεφαλογιάννη και τον Αρχηγό της Εθνικής Φρουράς Αντιστράτηγο Γεώργιο Τσιτσικώστα.

Η παρέλαση θα ξεκινήσει στις 11 π.μ. και θα διεξαχθεί επί της λεωφόρου Ιωσήφ Χ’’ Ιωσήφ, με τη συμμετοχή μηχανοκίνητων, πεζοπόρων τμημάτων και πτητικών μέσων της Εθνικής Φρουράς, της Αστυνομίας Κύπρου, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, της Πολιτικής Άμυνας, του Τμήματος Δασών και των Υγειονομικών Υπηρεσιών.

Στην παρέλαση θα συμμετάσχει πτητικό μέσο από το Ηνωμένο Βασίλειο. Τη στρατιωτική παρέλαση θα παρακολουθήσουν Πρέσβεις και Ακόλουθοι Άμυνας ξένων χωρών και άλλοι επίσημοι, και θα πραγματοποιηθεί στην παρουσία κοινού.

Της έναρξης της παρέλασης θα προηγηθεί η ρίψη 21 χαιρετιστήριων κανονιοβολισμών.

- Advertisment -

πρεπει να διαβασετε:

ΚΥΠΡΟΣ: Ψηλή θερμοκρασία – Βροχές αναμένονται από την Παρασκευή

Η θερμοκρασία συνεχίζει να παραμένει υψηλή, με το θερμόμετρο να φτάνει σήμερα πάνω από τους 30°C σε πολλές περιοχές. Ωστόσο το μεσημέρι και...