Πέμπτη, 12 Φεβρουαρίου, 2026
9.2 C
Cyprus

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΤΡΑΠΕΖΗΣ ΚΥΠΡΟΥ: Ανακαλύψτε το Διεθνές Αεροδρόμιο Λευκωσίας, όπως δεν το έχετε ξαναδεί

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Τραπέζης Κύπρου διοργανώνει ένα μοναδικό συμμετοχικό εργαστήριο με τίτλο «Μια μέρα στο Αεροδρόμιο Λευκωσίας»

Πρόκειται για ένα ταξίδι στο παρελθόν που δείχνει του Διεθνές Αεροδρομίου Λευκωσίας το οποίο θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2024, στο πλαίσιο των δράσεων της έκθεσης «Κύπρος Νήσος». Η έκθεση φιλοξενεί μια εντυπωσιακή ψηφιακή αναπαράσταση του Διεθνούς Αεροδρομίου Λευκωσίας, όπως ήταν το 1968, αναδεικνύοντας την αρχιτεκτονική κληρονομιά και την ιστορική του αξία. Το αεροδρόμιο, σύμβολο εκσυγχρονισμού της νεοσύστατης Κυπριακής Δημοκρατίας, παραμένει σήμερα μη προσβάσιμο.

Στο εργαστήριο, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να εξερευνήσουν το αεροδρόμιο μέσω εφαρμογής εικονικής αναπαράστασης να ανακαλύψουν σπάνιο αρχειακό υλικό και να μοιραστούν ιστορίες και αναμνήσεις από το αεροδρόμιο.

Η συμβολή των συμμετεχόντων θα ενισχύσει την τεκμηρίωση του ρόλου του αεροδρομίου στη διαμόρφωση της κυπριακής νεωτερικότητας, διατηρώντας ζωντανή τη μνήμη του για τις επόμενες γενιές.

Συμμετοχή δωρεάν με απαραίτητη κράτηση στο τηλέφωνο 22128175. Μάθετε περισσότερα στην ιστοσελίδα του Ιδρύματος (www.boccf.org) ή στις επίσημες σελίδες του στο Facebook και Instagram (@boccf).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Hot this week

ΤΣΙΚΝΟΠΕΜΠΤΗ: Νοστιμιά και παράδοση στο σπίτι…χωρίς κάρβουνα-Συνταγές για τον φούρνο σας

Η Τσικνοπέμπτη είναι η μέρα που όλοι αγαπούν όσοι...

ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΟΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟ: Τροχαία σύγκρουση – Κλειστές οι λωρίδες προς Λεμεσό στο ύψος Αγίου Τύχωνα

Κλειστές παραμένουν προσωρινά και οι δύο λωρίδες του αυτοκινητοδρόμου...

ΛΕΥΚΩΣΙΑ: Άλλο ένα σοβαρό τροχαίο στη λεωφόρο Αγλαντζιάς – Σε κρίσιμη κατάσταση 26χρονος

Κρίσιμη θεωρείται η κατάσταση της υγείας του 26χρονου, μετά...

«SING FOR GREECE 2026»: Αποκαλύφθηκαν οι θέσεις των φιναλίστ για τον Τελικό της Κυριακής-(Βίντεο)

Ο πρώτος ημιτελικός του «Sing for Greece 2026» έκλεισε...

ΤΖΕΙΜΣ ΒΑΝ ΝΤΕΡ ΜΠΙΚ: Έφυγε από τη ζωή στα 48 του ο πρωταγωνιστής του «Dawson’s Creek» -Ήταν πατέρας έξι παιδιών

Θλίψη στον καλλιτεχνικό κόσμο προκαλεί η είδηση του θανάτου...

Topics

ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΟΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟ: Τροχαία σύγκρουση – Κλειστές οι λωρίδες προς Λεμεσό στο ύψος Αγίου Τύχωνα

Κλειστές παραμένουν προσωρινά και οι δύο λωρίδες του αυτοκινητοδρόμου...

ΛΕΥΚΩΣΙΑ: Άλλο ένα σοβαρό τροχαίο στη λεωφόρο Αγλαντζιάς – Σε κρίσιμη κατάσταση 26χρονος

Κρίσιμη θεωρείται η κατάσταση της υγείας του 26χρονου, μετά...

Related Articles

Popular Categories