ΠΕΤΡΟΣ ΦΙΛΙΠΠΙΔΗΣ: Καταδίκη τριών ετών, αλλά εκτός φυλακής – «Κάποιοι ένορκοι κοιτούσαν το κινητό τους»

Ένοχο χωρίς κανένα ελαφρυντικό έκρινε ομόφωνα το Μεικτό Ορκωτό Εφετείο της Αθήνας τον Πέτρο Φιλιππίδη, επιβάλλοντάς του ποινή φυλάκισης τριών ετών με τριετή αναστολή.

Οι δικαστές, με πλειοψηφία 4-3, αποφάσισαν να επιβάλουν στον Πέτρο Φιλιππίδη ποινή φυλάκισης αντί κάθειρξης για κάθε μία από τις πράξεις που του αποδόθηκαν. Η υπόθεση είχε βρεθεί στο επίκεντρο του δημόσιου ενδιαφέροντος, με το δικαστήριο να απορρίπτει κάθε αίτημα αναγνώρισης ελαφρυντικών.

Σύμφωνα με τα Ελλαδικά Μέσα Ενημέρωσης κατά την αγόρευσή του, ο Πέτρος Φιλιππίδης υποστήριξε ότι η κοινή γνώμη δεν έχει εικόνα για όσα έγιναν στη δικαστική αίθουσα, κάνοντας λόγο για «τηλεοπτικούς και διαδικτυακούς εισαγγελείς». Ζήτησε από το δικαστήριο να του επιβάλει ποινή φυλάκισης και όχι κάθειρξης, τονίζοντας πως από αυτή την απόφαση εξαρτάται η μετέπειτα ποινική του μεταχείριση.

Ένα βουβό κλάμα ακούστηκε από την πλευρά της αίθουσας όπου κάθονταν οι καταγγέλλουσες ηθοποιοί. Γυναίκες που σήκωσαν το βάρος αυτής της διαδρομής μέχρι το δικαστήριο, αντέχοντας εντάσεις, αμφισβητήσεις και επιθέσεις σε βάρος τους.

Από την άλλη πλευρά της αίθουσας, εκεί όπου κάθονταν η σύζυγος του Πέτρου Φιλιππίδη και οι μάρτυρες υπεράσπισής του, επικράτησε απόλυτη σιωπή.

Νωρίτερα, ο συνήγορος υπεράσπισης του Πέτρου Φιλιππίδη, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, χαρακτήρισε την απόφαση του δικαστηρίου «δικαστική πλάνη» και προανήγγειλε προσφυγή στον Άρειο Πάγο, όπου θα κριθεί η υπόθεση σε επόμενο βαθμό.

Ο Πέτρος Φιλιππίδης κρίθηκε ένοχος για δύο υποθέσεις απόπειρας βιασμού. Η πρώτη αφορά περιστατικό το 2010, όταν, σύμφωνα με τη δικογραφία, επιχείρησε να βιάσει ηθοποιό μέσα στο καμαρίνι του στο θέατρο «Μουσούρη». Η δεύτερη υπόθεση αφορά απόπειρα βιασμού το 2014, σε βάρος συναδέλφου του, την οποία φέρεται να επιχείρησε να κακοποιήσει μέσα στο αυτοκίνητό του, σε δρόμο του Παλαιού Ψυχικού.Το δικαστήριο τον έκρινε ομόφωνα ένοχο και για τις δύο υποθέσεις, χωρίς να του αναγνωρίσει κανένα ελαφρυντικό.

«Απευθύνω έκκληση για ποινή φυλάκισης, εκτός αν θέλετε να με σκοτώσετε. Είναι στην κρίση σας. Παντοδύναμοι είστε. Εσάς τους λαϊκούς δικαστές δεν θα σας νοιάξει καθόλου. Λυπάμαι που το λέω, αλλά κάποιοι ένορκοι το μόνο που έκαναν ήταν να βλέπουν το κινητό τους», ανέφερε ο ίδιος, απευθυνόμενος στους δικαστές και τους ενόρκους. Νωρίτερα, ο συνήγορος υπεράσπισης του Πέτρου Φιλιππίδη, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, χαρακτήρισε την απόφαση του δικαστηρίου «δικαστική πλάνη» και προανήγγειλε προσφυγή στον Άρειο Πάγο, όπου θα κριθεί η υπόθεση σε επόμενο βαθμό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Hot this week

«ΔΕΝ ΕΙΣΤΕ ΜΟΝΕΣ»: Η Κύπρος ανάμεσα σε 72 χώρες για την προστασία των γυναικών στον πόλεμο

«Δεν είστε μόνες». Με αυτό το μήνυμα προς τις...

ΛΕΥΚΩΣΙΑ: Επτά πρόσωπα εντοπίστηκαν κοντά στην Πράσινη Γραμμή – Τέσσερις συλλήψεις

Στη σύλληψη τεσσάρων προσώπων, ηλικίας 19, 22 και δύο...

ΑΙΧΜΗΡΗ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΣΤΟ ΔΗΣΥ: «Δεν θέτω την παραίτησή μου στη διάθεση κανενός. Παραιτούμαι»

Με αιχμές κατά του Χάρη Γεωργιάδη και αναφορές σε...

ΘΛΙΨΗ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΠΕΤΟΣΦΑΙΡΑ: Έφυγε από τη ζωή ο Γιώργος Δωρίτης

Τον Γιώργο Δωρίτη, έναν άνθρωπο που αφιέρωσε σχεδόν πέντε...

Topics

ΘΛΙΨΗ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΠΕΤΟΣΦΑΙΡΑ: Έφυγε από τη ζωή ο Γιώργος Δωρίτης

Τον Γιώργο Δωρίτη, έναν άνθρωπο που αφιέρωσε σχεδόν πέντε...

ΣΤΕΛΛΑ ΚΥΡΙΑΚΙΔOY: Ολοκλήρωσε τις χημειοθεραπείες της – «Συνεχίζουμε μαζί, χέρι με χέρι»

Την ολοκλήρωση των κύκλων χημειοθεραπείας της γνωστοποίησε η Στέλλα...

ΣΤΕΝΑ ΟΡΜΟΥΖ: Φωτιά σε πετρελαιοφόρο – Το Ιράν κάνει λόγο για πρόσκρουση σε νάρκες

Στις φλόγες τυλίχθηκε πετρελαιοφόρο ανατολικά των Στενών του Ορμούζ,...

Related Articles

Popular Categories