ΠΕΡΠΑΤΗΜΑ: Πώς επηρεάζει τον ύπνο μας– Τι αποκαλύπτει νέα έρευνα-Τρία “μυστικά” για καλό ύπνο (Φώτο)

Τον τρόπο που επηρεάζει τον ύπνο μας ο τρόπος που περπατάμε διερευνά νέα μελέτη. Ακόμα και το βάδισμα  μπορεί σαφώς να επηρεαστεί από την στέρηση ύπνου, επισημαίνει ο συγγραφέας της μελέτης Hermano Krebs, επίκουρος καθηγητής νευρολογίας στο University of Maryland School of Medicine, στη Μασαχουσέτη των ΗΠΑ, σύμφωνα με δημοσίευμα του CNN.

«Ιδανικά, όλοι θα πρέπει να κοιμούνται οκτώ ώρες τη νύχτα», υπενθυμίζει ο Krebs. «Αλλά αν δεν μπορούμε, τότε θα πρέπει να το “ανταποδίδουμε” όσο το δυνατόν περισσότερο και όσο πιο τακτικά γίνεται». Οι επιστήμονες πίστευαν ότι το περπάτημα ήταν μια πλήρως αυτοματοποιημένη διαδικασία, αφού δείχνοντας στους εαυτούς μας την κατεύθυνση που θέλουμε να πάμε, το σώμα φαινόταν να αναλαμβάνει τη διαδικασία.

Η έρευνα πλέον δείχνει ότι αυτό δεν ισχύει, αφού ο εγκέφαλός μας φέρεται να αντιδρά σε οπτικές ή ακουστικές ενδείξεις κατά την πορεία μας, προσαρμόζοντας το βάδισμά μας ώστε να επιβραδύνει ή να επιταχύνει ανάλογα με τις εκάστοτε ανάγκες και συνθήκες. Στην περίπτωση της μουσικής, για παράδειγμα, μπορούμε να προσαρμόσουμε τον βηματισμό μας για να διατηρήσουμε τον ρυθμό, χωρίς μάλιστα να το καταλάβουμε.

Τα τρία «μυστικά» για να κοιμόμαστε καλύτερα

Οι ειδικοί πάντως, μας συστήνουν να «εκπαιδεύσουμε» τον εγκέφαλό μας ούτως ώστε να ανακτήσουμε τον έλεγχο του ύπνου μας.

Τα «μυστικά» για να το πετύχουμε, είναι:

  1. Η άσκηση: Μόλις δέκα λεπτά περπάτημα, ποδηλασία ή άλλη αερόβια άσκηση την ημέρα μπορούν να «βελτιώσουν δραστικά την ποιότητα του νυχτερινού ύπνου», σύμφωνα με το Εθνικό Ίδρυμα Ύπνου.
  2. Χωρίς καφέ μετά τις 15:00: Αποχή από την πρόσληψη καφεΐνης μετά το μεσημέρι.
  3. Όχι αλκοόλ πριν τον ύπνο: Αν και θεωρούμε ότι μας βοηθά να κοιμηθούμε, είναι πιο πιθανό να ξυπνήσουμε τη νύχτα, εξαιτίας της κατανάλωσης ποτών, αργά το βράδυ.

Πηγή:in.gr

Hot this week

ΝΕΑ ΕΠΙΘΕΣΗ: Σε πετρελαιοφόρο στα Στενά του Ορμούζ – Φωτιά και ζημιές στο πλοίο

Ένα πετρελαιοφόρο δέχθηκε επίθεση την Παρασκευή, ενώ έπλεε προς...

ΔΗΣΥ: Κλείδωσε η μάχη για το χρίσμα – Οι ημερομηνίες-κλειδί για τις μεγάλες αναμετρήσεις

Με ομόφωνη απόφαση του Πολιτικού Γραφείου του ΔΗΣΥ καθορίστηκε...

ΚΥ.Σ.Ο.Α.Α.:«Δεν μπορεί να είναι λύση το γηροκομείο»-Ζητά πράξεις για τα άτομα με αναπηρίες

Από τις διαπιστώσεις στις πράξεις ζητά να περάσει η...

G7: «Ανοίγουν» τα στρατηγικά αποθέματα-100 εκατ. βαρέλια για την ενεργειακή κρίση

Σε συντονισμένη παρέμβαση στην ενεργειακή αγορά προχωρούν οι χώρες...

Topics

ΝΕΑ ΕΠΙΘΕΣΗ: Σε πετρελαιοφόρο στα Στενά του Ορμούζ – Φωτιά και ζημιές στο πλοίο

Ένα πετρελαιοφόρο δέχθηκε επίθεση την Παρασκευή, ενώ έπλεε προς...

ΔΗΣΥ: Κλείδωσε η μάχη για το χρίσμα – Οι ημερομηνίες-κλειδί για τις μεγάλες αναμετρήσεις

Με ομόφωνη απόφαση του Πολιτικού Γραφείου του ΔΗΣΥ καθορίστηκε...

G7: «Ανοίγουν» τα στρατηγικά αποθέματα-100 εκατ. βαρέλια για την ενεργειακή κρίση

Σε συντονισμένη παρέμβαση στην ενεργειακή αγορά προχωρούν οι χώρες...

ΜΗΔΕΝΙΚΟΣ ΦΠΑ: Πώς αλλάζει το οικογενειακό τραπέζι

Μηδενικός συντελεστής ΦΠΑ εφαρμόζεται σε σειρά βασικών προϊόντων του...

Related Articles

Popular Categories