25.8 C
Nicosia
Σάββατο, 26 Οκτωβρίου, 2024
Value betting by RebelBetting - the easiest way to make money on sports
ΑρχικήNEWSΠΕΡΠΑΤΗΜΑ: Μόνοι ή με παρέα αποτελεί το απόλυτο ηρεμιστικό της ψυχής (Φώτο)

ΠΕΡΠΑΤΗΜΑ: Μόνοι ή με παρέα αποτελεί το απόλυτο ηρεμιστικό της ψυχής (Φώτο)

-

Μόνοι ή με παρέα το περπάτημα από όποια οπτική και να το δει κανείς αποτελεί το ηρεμιστικό της ψυχής. Δεν έχει σημασία εάν είστε μόνοι σας ή παρέα με το σκύλο σας ή με κάποιον δικό σας άνθρωπο. Δεν έχει σχέση που μπορεί να περπατάτε έξω στην φύση ή σε κάποιο γήπεδο της γειτονιάς.

Όπως δηλώνουν οι ειδικοί το περπάτημα διώχνει τη μοναξιά και την κατάθλιψη μακριά μας αφού αποτελεί τον πλέον φυσικό και οικονομικό τρόπο για να βελτιώσουμε τη σωματική και ψυχική μας υγεία. Το “μαγικό φάρμακο” όπως χαρακτηρίζεται έχει πολλά οφέλη στον οργανισμό μας που είναι λίγο πολύ γνωστά σε όλους μας. Το περπάτημα μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης εμφράγματος, βοηθά στην απώλεια κιλών, προλαμβάνει το εγκεφαλικό, μειώνει τον κίνδυνο εκδήλωσης διαβήτη τύπου 2, της νόσου Αλτσχάιμερ, της άνοιας αλλά και πολλών άλλων ασθενειών. Επίσης, μας δίνει τη δυνατότητα να βρεθούμε με τη οικογένεια μας, φίλους αγαπημένους αλλά και τον αγαπημένο μας αφού μας δίνεται η ευκαιρία ως μια καλή δικαιολογία να τον δούμε από κοντά συνδυάζοντας μια ρομαντική βόλτα λέγοντας τα δικά μας…

Μόνο 30 λεπτά ημερησίως περπάτημα χρειάζεται για την αύξηση της παραγωγής ενδορφινών στον οργανισμό όπου μειώνονται τα επίπεδα του στρες, του θυμού και της κόπωσης. Δημιουργεί γενικά μια αίσθηση ευεξίας και χαλάρωσης σε σημείο που μπορεί να μειώσει τα συμπτώματα της ήπιας κατάθλιψης. Ειδικά αν η άσκηση γίνεται σε ανοιχτό χώρο, σε πάρκο, σε γήπεδο, κοντά σε θάλασσα ή γενικά στη φύση, τα οφέλη στην υγεία μας είναι ανεκτίμητα, καθώς επαναφορτίζουμε τις μπαταρίες μας με επιπλέον ενέργεια, την οποία χρειαζόμαστε για να αντεπεξέλθουμε στους αγχώδεις και πιεστικούς ρυθμούς της καθημερινότητάς μας.

Κάθε φορά που περπατάμε θωρακίζουμε τον εαυτό μας από την κατάθλιψη μέσω φυσικών μηχανισμών. Επιπρόσθετα το περπάτημα μας βοηθά να βελτιώσουμε την αυτοεικόνα μας αφού μέσω της άσκησης γυμναζόμαστε και ταυτόχρονα έχουμε το αίσθημα της επίτευξης και ολοκλήρωσης ενός στόχου. Κατά τη διάρκεια του περπατήματος δίνουμε χρόνο στον εαυτό μας να διαλογιστεί και να επαναπροσδιορίσει πολλά πράγματα και καταστάσεις γύρω του καθώς και τη σχέση του με τους ανθρώπους του περιβάλλοντός του. Αποτελεί δηλαδή μια συναρμογή σώματος και ψυχής.

- Advertisment -

πρεπει να διαβασετε: