«ΠΕΡΙΜΕΝΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΓΚΟΝΤΟ»: Για πρώτη φορά βραβεύτηκε παράσταση στην Τουρκία -Βραβεύτηκε η θεατρική ομάδα «ΑντίΛογος» (Φώτο)

Για πρώτη φορά κυπριακό θέατρο βραβεύτηκε στην Τουρκία σε Φεστιβάλ Θεάτρου, λαμβάνοντας το Βραβείο Σκηνοθέτη και το Βραβείο Α ανδρικού Ρόλου.

Η παράσταση της διασκευής του έργου «Περιμένοντας τον Γκοντό» του Σάμουελ Μπέκετ στην κυπριακή, ελληνική και τουρκική, διάλεκτο, από το Θέατρο ΑντίΛογος, θριάμβευσε στην τελετή βράβευσης του Φεστιβάλ Θεάτρου Μάλτεπε στην Κωνσταντινούπολη. Στο φεστιβάλ έλαβαν μέρος 15 θεατρικά έργα από χώρες όπως η Ρωσία, ο Αζερμπαϊτζάν, η Γεωργία, η Ουκρανία. Το βραβείο σκηνοθεσίας έλαβε ο Κώστας Συλβέστρος και το βραβείο καλύτερου Α ανδρικού ρόλου εξ ημισείας οι Γιώργος Κυριάκου και Ιζέλ Σεϊλανί.

Σε προχθεσινό δημοσίευμα μας είχαμε αναφερθεί στην παράσταση «Περιμένοντας τον Γκοντό» όπου σημείωσε τεράστια επιτυχία ανεβαίνοντας στο Δημοτικό θέατρο στην Κωνσταντινούπολη. Σήμερα, στην σελίδα του θέατρου Αντίλογος δημοσιεύτηκε ότι το έργο βραβεύτηκε με δύο αξιόλογα βραβεία. Σε δηλώσεις του, ο Κώστας Συλβέστρου όταν ανέβηκε στην σκηνή να παραλάβει το βραβείο σκηνοθεσίας αλλά και τα βραβεία των ηθοποιών Γιώργου Κυριάκου και Ιζέλ Σεϊλανί διευκρίνισε ότι όλη η ομάδα δουλεύει για την ειρήνη και την αγάπη για την Κύπρο.  

 «Ας κάνουμε μαζί τέχνη και θέατρο, όχι πολέμους. Δεν πιστεύω ακόμη αυτό που ζω εδώ».

Από την πλευρά του, στο ΚΥΠΕ, ο Δήμαρχος Μάλτεπε Αλί Κιλίτς, δήλωσε και εκείνος με τη σειρά του ότι «Εγώ βλέπω την Κύπρο σαν μία, πιστεύω ότι πρέπει να είναι ενωμένη, πιστεύω ότι μπορούν να ζήσουν όλοι οι Κύπριοι μαζί, ότι μπορούν να καταργηθούν τα σύνορα, φτάνει να απαλλαγούμε από τις προκαταλήψεις και τα τείχη που έχουμε στα κεφάλια μας. Οι πολιτικοί πότε πότε μπορεί να έρθουν αντιμέτωποι, να αντιπαρατεθούν, αλλά η αδελφοσύνη των λαών μπορεί να τορπιλίζει τη διαφωνία αυτή των πολιτικών, να την τερματίσει πιστεύω. Όπως και στην Κύπρο, εγώ την βλέπω σαν μία ενιαία την Κύπρο».

«Είναι μεγάλη τιμή για μένα που ήρθαν από τον ε/κ τομέα, για πρώτη φορά είχα την ευκαιρία να συναντηθώ με αυτούς τους αδελφούς εδώ, και ένας φίλος μας εδώ πήρε ταυτόχρονα δύο βραβεία. Αυτό δείχνει το εξής: Όταν συμπεριφέρεστε χωρίς προκατάληψη, όταν βλέπετε τους ανθρώπους χωρίς προκατάληψη, όταν κινείστε με την τέχνη και τον πολιτισμό, όταν γκρεμίζετε τα τείχη στα κεφάλια μας, μπορείτε να βάζετε την υπογραφή σας κάτω από όμορφα πράγματα».

Hot this week

Επιτυχής ολοκλήρωση του Συνεδρίου της Α.Φ.Η.Σ. ΚΥΠΡΟΥ ΛΤΔ

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το συνέδριο της Α.Φ.Η.Σ. Κύπρου, που...

Το Columbia Beach Resort προτείνει τις πιο καλοσχεδιασμένες αποδράσεις του Κατακλυσμού

Με το τριήμερο του Κατακλυσμού να αποτελεί για πολλούς...

Η ΕΚΟ και το Υπουργείο Γεωργίας ενώνουν δυνάμεις για την προστασία των υδάτινων πόρων

Η ΕΚΟ, σε συνεργασία με το Υπουργείο Γεωργίας, Αγροτικής...

Το WaterWorld WaterPark ανοίγει τις πύλες του για τη νέα σεζόν και γιορτάζει 30 χρόνια λειτουργίας!

Το καλοκαίρι πλησιάζει και το πολυβραβευμένο WaterWorld WaterPark υποδέχεται...

ΠΑΦΟΣ: 15χρονοι ανάμεσα στους δράστες που στήνουν ενέδρες σε διανομείς φαγητού στην Παλιά Πόλη

Νέα διάσταση λαμβάνουν οι καταγγελίες για τις επιθέσεις και...

Topics

Επιτυχής ολοκλήρωση του Συνεδρίου της Α.Φ.Η.Σ. ΚΥΠΡΟΥ ΛΤΔ

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το συνέδριο της Α.Φ.Η.Σ. Κύπρου, που...

Το Columbia Beach Resort προτείνει τις πιο καλοσχεδιασμένες αποδράσεις του Κατακλυσμού

Με το τριήμερο του Κατακλυσμού να αποτελεί για πολλούς...

Το WaterWorld WaterPark ανοίγει τις πύλες του για τη νέα σεζόν και γιορτάζει 30 χρόνια λειτουργίας!

Το καλοκαίρι πλησιάζει και το πολυβραβευμένο WaterWorld WaterPark υποδέχεται...

ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΔΡΑΜΑ: Πιθανή σύνδεση απανθρακωμένου προσώπου με 77χρονο αγνοούμενο – Αύριο η νεκροτομή

Ενδεχόμενο το απανθρακωμένο πρόσωπο που εντοπίστηκε μέσα σε φλεγόμενο...

29ΧΡΟΝΟΣ: Συνελήφθη για το σοκαριστικό επεισόδιο στον αυτοκινητόδρομο Λάρνακας-(Βίντεο)

Στη σύλληψη 29χρονου άνδρα προχώρησε η Αστυνομία στη Λάρνακα,...

Related Articles

Popular Categories